East Capital Explorer återupptar aktieåterköp


Styrelsen i East Capital Explorer AB har beslutat att lansera ett nytt aktieåterköps-program som ska löpa under perioden 21 augusti till och med 6 oktober 2015.

"Vi tycker att det är en mycket god investeringsmöjlighet att återköpa egna aktier till dagens kursnivåer, som inte återspeglar värdet och potentialen vi ser i vår portfölj. Under de tre senaste åren har vår portfölj skiftat betydligt mot private equity och fastigheter, med nya investeringar i Baltikum medan Rysslandsexponeringen har minskat rejält. Det är glädjande att notera att vårt substansvärde har ökat med 16 procent under samma period, medan indexet MSCI Emerging Markets Europe har gått ned med 21 procent", säger Mia Jurke, VD för East Capital Explorer i en kommentar.

Bolaget har sedan 2009 distribuerat totalt 67 MEUR till aktieägarna via återköp, utdelning och inlösen. De senaste tre åren har detta motsvarat en årlig direktavkastning på 7-8 procent. Beslutet att återköpa aktier faller inom ramen för bemyndigandet som styrelsen erhöll vid årsstämman 2015, enligt vilket bolaget kan återköpa maximalt 10 procent av utestående aktier fram till nästa årsstämma. Bolaget har för avsikt att återköpa aktier under perioden 21 augusti till och med 6 oktober 2015, då handelsfönstret stängs på grund av den kommande Q3-rapporten.

Återköp av egna aktier ska uppfylla följande villkor:

  • Återköp av aktier ska ske på Nasdaq Stockholm i enlighet med de regler rörande köp av egna aktier som framgår av Nasdaq Stockholms Regelverk för emittenter
  • Återköp av aktier skall ske till aktiepris inom det registrerade kursintervallet vid varje tidpunkt, vilket avser intervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs
  • Bolaget får endast återköpa så många aktier att East Capital Explorers innehav av egna aktier inte vid någon tidpunkt överstiger 10 procent av samtliga aktier i bolaget

Verkställande av beslutet är avhängigt marknadsvillkor, gällande regler och bolagets kapitalposition vid varje tidpunkt. East Capital Explorer äger idag 166 100 egna aktier. Styrelsen avser att föreslå årsstämman 2016, eller tidigare, att sätta ned aktiekapitalet genom indragning av de återköpta aktierna.


Kontaktinformation

Mia Jurke, VD, East Capital Explorer, 08 505 885 32
Lena Krauss, CFO och Head of Investor Relations, East Capital Explorer, 073 988 44 66

Kalender för finansiell information

  • Delårsrapport, kvartal 2 2015 - 20 aug 2015
  • Delårsrapport, kvartal 3 2015 - 5 nov 2015
  • Bokslutskommuniké 2015 - 11 feb 2016

Om East Capital Explorer

East Capital Explorer AB (publ) är ett svenskt investmentbolag som erbjuder unika investeringsmöjligheter i Östeuropa till en bredare målgrupp. Bolaget gör direktinvesteringar i onoterade och noterade bolag men investeringar görs också via East Capitals private equity- fastighets- och alternativa investeringsfonder. East Capital Explorers huvudsakliga investeringstema är inhemsk tillväxt och bolaget fokuserar på sektorer som visar stor tillväxtpotential som detaljhandel och konsumentvaror, finans samt fastigheter. East Capital Explorer har utsett East Capital till att förvalta investeringarna. East Capital Explorer är noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap.

Notering: Nasdaq Stockholm, Mid Cap - Ticker: ECEX - ISIN: SE0002158568 -
Reuters: ECEX.ST - Bloomberg: ECEX SS Equity

Informationen offentliggörs enligt lagen om värdepappersmarknaden, lagen om handel med finansiella instrument eller krav ställda i noteringsavtal. Information lämnades för offentliggörande den 20 augusti 2015 klockan 07:45 CET.

HUG#1946587


Attachments

150820 - Pressmeddelande.pdf