Kati Haapakoski lähtee Mediuutisista, Anna Niemelä päätoimittajaksi ja toimitusjohtajaksi


Helsinki, Suomi, 2015-10-01 12:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Talentum Oyj                             Lehdistötiedote               1.10.2015 kello 13.30

Kati Haapakoski lähtee Mediuutisista, Anna Niemelä päätoimittajaksi ja toimitusjohtajaksi

Terveysalan uutis- ja ajankohtaismedian Mediuutisten päätoimittaja ja toimitusjohtaja vaihtuu 1.1.2016. Tehtävissä elokuusta 2011 toiminut Kati Haapakoski siirtyy Talouselämä-lehteen ja hänen tilalleen on valittu Anna Niemelä. Niemelä aloitti Mediuutisissa toimittajana vuonna 2006 ja toimituspäällikkönä hän on ollut vuodesta 2009. Koulutukseltaan Niemelä on valtiotieteen maisteri.

”Terveysala kehittyy juuri nyt erittäin nopeasti, siksi uusi tehtävä on innostava. Mediuutisilla on fiksuja lukijoita, jotka tekevät tärkeää työtä. Lehdessä, tapahtumissa ja verkossa nostamme esiin lukijoitamme kiinnostavia aiheita ja pyrimme tuomaan niiden yhteiskunnallista merkitystä esiin entistä paremmin. Mediuutisissa on töissä asiantunteva ja sitoutunut porukka, jonka kanssa on ilo tehdä töitä”, sanoo Niemelä.

Haapakoski aloittaa Talouselämä-lehdessä kehityspäällikkönä, jonka vastuulla on mm. kaupalliset yhteistyöprojektit ja sosiaali- ja terveysalan sisällöntuotanto.

Olen työskennellyt Mediuutisissa vajaat kahdeksan vuotta. Viime keväänä totesin, että minun on aika lisätä omaa osaamistani. Nyt on myös Mediuutisten kannalta hyvä hetki muutokselle, sillä toiminta on kaikin puolin terveellä ja vankalla pohjalla. Mediuutiset on terveysalan ainoa sitoutumaton media Suomessa. Se puolustaa paikkaansa, sillä ammattitaitoisesti toimitetun sisällön tarve vain kasvaa tulevaisuudessa”, sanoo Haapakoski.

Talentumin toimitusjohtaja Aarne Aktan on pahoillaan Haapakosken lähdöstä Mediuutisten johdosta.

”Katin päätös on yhtiön kannalta harmittava, mutta henkilökohtaisesti ymmärrän sen. Hän nosti tappiollisen Mediuutiset hyvin kannattavaksi samaan aikaan kun median alamäki on jatkunut. Mediuutiset on myös vahvistanut asemaansa lääkäreiden, päättäjien ja muiden terveydenhoitoalan ammattilaisten mediana”, Aktan sanoo. ”Uskon, että Anna tulee jatkamaan Katin aikaansaamaa hyvää kehitystä. Olen iloinen, että pätevä uusi päätoimittaja löytyi omasta talosta.”

Mediuutisia kustantaa Oy Mediuutiset Ab, jonka omistavat puoliksi Talentum ja Bonnier Business Press. Mediuutisten avoin verkkopalvelu on osoitteessa mediuutiset.fi, mutta laajin sisältö arkistoineen on Talentumin Summa-palvelussa, summa.mediuutiset.fi.

Talentum Oyj

Lisätietoja:

Aarne Aktan, Talentumin toimitusjohtaja, Mediuutisten hallituksen puheenjohtaja
aarne.aktan@talentum.fi
+358 40 342 4440

Kati Haapakoski, päätoimittaja ja toimitusjohtaja, Mediuutiset
kati.haapakoski@mediuutiset.fi
+358 40 342 4689

Anna Niemelä, toimituspäällikkö, Mediuutiset
anna.niemela@mediuutiset.fi
+358 50 405 9640

Jakelu:
Nasdaq OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.talentum.fi

Talentum lyhyesti

Talentum on erikoistunut ammattilaisille suunnattuihin lehtiin, kirjoihin, verkkopalveluihin, koulutukseen ja tapahtumiin. Yhtiö keskittyy etenkin juridiikan, johtamisen, HR:n, myynnin ja markkinoinnin, ICT:n, teknologian ja terveydenhuollon aiheisiin. Talentumin tavoite on auttaa ammattilaisia menestymään.

Vuonna 2014 Talentumin liikevaihto oli 72,3 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee 720 henkeä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa ja Latviassa. Talentumin osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.talentum.fi