Helsingin Satamalta turvaamistoimihakemus Finnlinesin tytäryhtiö Finnsteveä vastaan


Helsinki, Suomi, 2015-10-05 11:01 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

Finnlines Oyj                                                                     Pörssitiedote 05.10.2015 klo 12.00

 

HELSINGIN SATAMALTA TURVAAMISTOIMIHAKEMUS FINNLINESIN TYTÄRYHTIÖ FINNSTEVEÄ VASTAAN - FINNSTEVE PITÄÄ VAATIMUKSIA PERUSTEETTOMINA

Helsingin Satama Oy (”Helsingin Satama”) on jättänyt Helsingin käräjäoikeuteen turvaamistoimihakemuksen Finnlines Oyj:n tytäryhtiötä, Finnsteve Oy Ab:ta (”Finnsteve”) vastaan. Turvaamistoimihakemuksella Helsingin Satama hakee oikeutta tyhjentää Finnsteven käyttämän ja sen toiminnoille hyvin keskeisen alueen Vuosaaren satamassa sekä velvoittamaan Finnsteveä antamaan palveluita omistamillaan kahdella nosturilla Helsingin Sataman osoittaman kolmannen tahon käyttöön. Helsingin Satama ei ole tiedottanut, että kolmansilla osapuolilla olisi tarvetta lisäalueille tai nosturipalveluille Vuosaaren satamassa.

Mikäli väliaikainen turvaamistoimi myönnetään, olisi se voimassa, kunnes erillisessä oikeudenkäynnissä on lainvoimaisesti ratkaistu, ovatko Helsingin Sataman esittämät vaatimukset perusteltuja.

Finnsteve pitää Helsingin Sataman esittämiä vaatimuksia perusteettomina ja Helsingin Sataman ja Finnsteven välisen, vuodesta 2007 voimassa olleen, 20-vuotisen sopimuksen vastaisina.

Finnsteve tulee vastaamaan Helsingin Sataman turvaamistoimihakemukseen käräjäoikeuden määräämässä ajassa.

Lisätietoja: Tapani Voionmaa, Lakiasiainjohtaja, puh. +358 50 565 5207

 

Finnlines Oyj

Tom Pippingsköld                                      Tapani Voionmaa
Talous- ja rahoitusjohtaja                             Lakiasiainjohtaja

 

 

JAKELU
Nasdaq OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet

 

 

Finnlines on yksi Itämeren ja Pohjanmeren johtavista roro- ja matkustajaliikennevarustamoista. Yhtiö on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä ja on osa italialaista Grimaldi-konsernia. Grimaldi-konserni on yksi maailman suurimmista ro-ro varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa. Tämä yhteistyö mahdollistaa Finnlinesin tarjoamaan linjaliikennepalveluita Välimeren, Länsi-Afrikan ja Pohjois- ja Etelä-Amerikan välillä.

www.finnlines.com