Dilaforette inleder klinisk fas II-studie med sevuparin inom sicklecellanemi

STOCKHOLM den 13 oktober, 2015. Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) meddelar att portföljbolaget Dilaforette AB har inkluderat den första patienten i en klinisk fas II-studie med sevuparin i patienter med sicklecellanemi (SCD).


Fas II-studien är en multicenter, dubbelblind, placebokontrollerad studie med SCD-patienter som är inlagda på sjukhus och genomgår vasoocklusiva kriser.  Sevuparin är ett innovativt, egenutvecklat sjukdomsmodifierande polysackaridläkemedel som har potential att återställa blodflödet och dessutom motverka nya mikrovaskulär obstruktioner i patienter som lider av SCD.

SCD är en allvarlig och potentiellt livshotande sjukdom med stora medicinska behov i både utvecklade länder och utvecklingsländer. I USA och Europa uppskattas att nära 100 000 respektive 35 000 patienter är diagnosticerade med denna ärftliga sjukdom och antalet drabbade patienter I Mellanöstern och Nordafrika är än större. 

Jim Van heusden, Karolinska Developments VD, kommenterar: “Starten av denna ”proof-of-concept” studie med sevuparin i patienter med SCD är en viktig milstolpe. Vi ser fram emot resultaten från studien under andra halvåret 2016 då ett positivt utfall representerar en betydande värdestegringspunkt för Dilaforette - ett bolag som Karolinska Development har ett betydande
innehav i”.

För mer information om Dilaforette och den kliniska studien, se www.dilaforette.se.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Jim Van heusden, VD, Karolinska Development AB
Tel: +46 72 858 32 09, e-mail: jim.van.heusden@karolinskadevelopment.com

David Dible/Mark Swallow/Pip Batty, Citigate Dewe Rogerson
Tel: +44 20 7638 9571; e-mail: david.dible@citigatedr.co.uk

 

TILL REDAKTÖRERNA

Om Karolinska Development AB
Karolinska Development AB är ett investmentbolag som fokuserar på att identifiera medicinska innovationer samt investera i bildande och tillväxt av bolag som utvecklar sina tillgångar till nya produkter som gör skillnad i patienters liv och ger en attraktiv avkastning på investerat kapital.

Karolinska Development har tillgång till medicinsk forskning i världsklass från Karolinska Institutet och andra ledande universitet och forskningsinstitutioner i Norden. Bolagets målsättning är att bygga nya bolag runt ledande forskare inom respektive vetenskapsområde med stöd från erfarna ledningsgrupper och rådgivare, genom finansiering tillsammans med internationella investerare som är specialiserade inom sektorn för att ge störst möjlighet till framgång.

Karolinska Developments portfölj består av 12 bolag inriktade mot innovativa behandlingar för livshotande och funktionsnedsättande sjukdomar.   

Bolaget leds av ett team bestående av professionella investerare med lång erfarenhet inom riskkapital, erfarna företagsbyggare och entreprenörer, med tillgång till ett starkt globalt nätverk.

För mer information: www.karolinskadevelopment.com

Karolinska Development är noterat på NASDAQ OMX (KDEV). Karolinska Development kan vara skyldig att offentliggöra informationen i detta dokument i enlighet med lagen om handel med finansiella instrument.


Attachments

Dilaforette inleder klinisk fas II-studie med sevuparin inom sicklecellanemi.pdf