Heliospectra - Utfall från teckningsoptioner tillför bolaget cirka 22,5 miljoner kronor


Heliospectra AB (publ), som är världsledande inom intelligent ljusteknologi för växtforskning och växthusodling, tillförs cirka 22,5 MSEK före emissionskostnader genom utnyttjandet av teckningsoptioner av serie TO 1. Teckningskursen var 10 kronor per aktie.

Weland Värdepapper AB, moderbolag till Heliospectras största ägare Weland Stål AB, har tecknat sitt fulla innehav av optioner motsvarande 10 MSEK och Midroc New Technology har utnyttjas sina optioner för teckning om 1 MSEK.

- Utfallet innebär att ca 90 % av teckningsoptionsserien TO 1 har utnyttjats. Tillskottet kommer att utnyttjas för att snabba på försäljningsansatserna på framför allt den expansiva amerikanska marknaden. Heliospectra har på senare tid erhållit flera order som innebär ett starkt kommersiellt genombrott i USA och vi ser en fortsatt stark tillväxt och potential i våra produkter, säger Staffan Hillberg, VD Heliospectra.

De nya aktierna kommer att levereras så snart registrering hos Bolagsverket skett. Efter transaktionen kommer Heliospectra AB att ha 18 542 196 stycken aktier. Bolaget reserverar sig från mindre avvikelser från ovanstående i samband med slutlig registrering av emissionen.

G&W Fondkommission har agerat som finansiell rådgivare till Heliospectra AB i samband med transaktionen. Aktieinvest FK AB agerar emissionsinstitut.

Göteborg 13 oktober 2015

För ytterligare information kontakta:
Staffan Hillberg, VD Heliospectra AB, tfn 0708-36 59 44
www.heliospectra.com
G&W Fondkommission är Certified Adviser till Heliospectra AB.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Heliospectra Pressrelease 2015-10-13 Svenska.pdf

Om Heliospectra AB
Heliospectra AB (publ - noterat på NASDAQ OMX First North HELIO ISIN SE0005933082 samt North American ADR OTCQB: HLSPY Cusip: 423281104) (www.heliospectra.com) specialiserar sig på intelligent belysningsteknik för växtforskning och växthusodling. Heliospectras produkter bygger på djupgående kunskaper om växters fysiologi och fotosyntes kombinerat med en unik användning av modern LED-teknik. Efter sex års utveckling i Sverige har företaget nu börjat expandera på den internationella marknaden. Företaget har samlat in nästan 21 miljoner dollar i eget kapital och har fått över 2,6 miljoner dollar genom akademiska stipendier och anslag. Man har också mottagit ett flertal utmärkelser för sin nytänkande teknik. Huvudägare: Weland Stål www.welandstal.se , Industrifonden www.industrifonden.se , Midroc www.midroc.se, Wood & Hill Investment www.whab.se

Framtidsinriktade uttalanden
Uttalanden i detta pressmeddelande är framtidsinriktade uttalanden i den mening som avses i federala säkerhetslagar. Sådana uttalanden grundar sig på våra nuvarande övertygelser och förväntningar och är av naturen avhängiga av betydande affärsrelaterade, ekonomiska och konkurrensmässiga osäkerheter och oförutsedda händelser, av vilka många står utanför vår kontroll. Sådana framtidsinriktade uttalanden påverkas även av antaganden vad gäller framtida affärsstrategier och beslut som kan komma att ändras. Potentiella risker och osäkerheter inkluderar, men är inte begränsade till, tekniska framsteg inom branschen samt politiska och ekonomiska förutsättningar för branschen. Vi åtar oss inget ansvar för att uppdatera några framtidsinriktade uttalanden så att dessa avspeglar händelser eller utveckling som skett efter att ett framtidsinriktat uttalande gjorts.


Attachments

Heliospectra_Pressrelease_2015-10-13_Svenska.pdf