Auriga offentliggør plan for tilbagekøb af B-aktier og mulig afnotering af selskabet


Auriga Industries A/S, Harboøre, Danmark, 2015-10-30 08:05 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

 

Selskabsmeddelelse nr. 21/2015

30. oktober 2015

 

Auriga offentliggør plan for tilbagekøb af B-aktier og mulig afnotering af selskabet
 

  • Auriga har vedtaget plan om at tilbyde at tilbagekøbe selskabets B-aktier til kr. 2,60 pr. B-aktie á nominelt kr. 0,20.
     
  • Tilbudsperioden forventes at løbe fra den 24. november til 15. december 2015 med afvikling af tilbagekøbet i umiddelbar forlængelse deraf.
     
  • Auriga indkalder til ekstraordinær generalforsamling for at opnå bemyndigelse til at gennemføre aktietilbagekøbet. Den ekstraordinære generalforsamling afholdes den 23. november 2015.
     
  • Auriga stiller samtidig forslag om, at generalforsamlingen bemyndiger bestyrelsen til at søge om afnotering af selskabet efter gennemførelse af aktietilbagekøbet.
     
  • Selskabets hovedaktionær, Aarhus Universitets Forskningsfond, har tilkendegivet, at den støtter bestyrelsens plan om tilbagekøb og forslag om bemyndigelse til at søge om afnotering. Aarhus Universitets Forskningsfond fortsætter som indehaver af alle A-aktier i selskabet.
     

Udlodning til B-aktionærer gennem frivilligt aktietilbagekøbsprogram

Med henblik på at udlodde B-aktiekapitalens andel af selskabets resterende midler efter salget af Cheminova A/S, har bestyrelsen i Auriga i dag vedtaget en plan om at tilbyde at tilbagekøbe selskabets B-aktier.

Udlodningen søges gennemført ved et frivilligt aktietilbagekøbsprogram, idet bestyrelsen på baggrund af drøftelser med selskabets hovedaktionær og flere relevante myndigheder har vurderet, at det i praksis ikke vil være muligt at gennemføre en samlet likvidation af selskabet.

Aktietilbagekøbsprogrammet vil give B-aktionærerne mulighed for at sælge deres B-aktier i selskabet, og dermed opnå deres forholdsmæssige andel af de resterende midler i Auriga.

Selskabets hovedaktionær, Aarhus Universitets Forskningsfond, har tilkendegivet, at de støtter bestyrelsens plan, og at fonden vil fortsætte som indehaver af alle A-aktier i selskabet.

Med henblik på at iværksætte aktietilbagekøbsprogrammet vil bestyrelsen i dag indkalde til en ekstraordinær generalforsamling med henblik på at få generalforsamlingens bemyndigelse til at erhverve egne aktier. Den ekstraordinære generalforsamling afholdes den 23. november 2015, og tilbagekøbesprogrammet forventes iværksat umiddelbart derefter.

I forventning om, at en stor del af selskabet B-aktionærer vil benytte sig af tilbuddet om aktietilbagekøb, vil bestyrelsen samtidig stille forslag om, at generalforsamlingen bemyndiger bestyrelsen til at søge selskabets B-aktier afnoteret fra Nasdaq Copenhagen efter gennemførelsen af tilbagekøbet. En sådan anmodning til Nasdaq Copenhagen vil forventeligt først blive fremsat efter gennemførelsen af tilbagekøbet. Det er Nasdaq Copenhagen, der endeligt afgør, om anmodningen om afnotering vil blive imødekommet.

Fonden har i den forbindelse tilkendegivet, at den vil søge de resterende B-aktionærer tvangsindløst, såfremt fonden i forlængelse af aktietilbagekøbet ender med at besidde mindst 90 % af aktiekapitalen og stemmerettighederne i Auriga (reguleret for egne aktier).

 

Nærmere vilkår for tilbagekøbet

Tilbagekøbet planlægges gennemført på følgende vilkår:

  1. Starttidspunkt: 24. november 2015
     
  2. Sluttidspunkt: 15. december 2015
     
  3. Købspris (kurs): Kr. 2,60 pr. B-aktie á nominelt kr. 0,20. Beløbet er fast. Se nærmere om købsprisen nedenfor.
     
  4. Højeste og laveste antal aktier: 18.000.000 aktier svarende til en pålydende værdi på kr. 3.600.000 (svarende til henholdsvis 70,6 % af den samlede aktiekapital og 100 % af selskabets B-aktiekapital på bemyndigelsestidspunktet). Der er ikke fastsat et laveste antal aktier, og tilbagekøbet vil således blive gennemført i forhold til de aktionærer, der accepterer tilbuddet, uanset hvor mange aktionærer der måtte acceptere tilbuddet.
     
  5. Maksimalt beløb for tilbagekøb: Kr. 46.800.000.
     
  6. Beslutning om iværksættelse af tilbagekøbet: Bestyrelsen vil træffe endelig beslutning om iværksættelse af aktietilbagekøbet, når den ekstraordinære generalforsamling er afholdt og den nødvendige bemyndigelse er vedtaget.
     
  7. Tilbudsdokument: I forlængelse af den endelige beslutning om at iværksætte tilbagekøbet vil Auriga offentliggøre en selskabsmeddelelse, som vil indeholde et tilbudsdokument med de nærmere og detaljerede vilkår for aktietilbagekøbet, herunder acceptblanket til selskabets aktionærer.
     
  8. Afvikling: Tilbagekøbet vil blive endeligt afviklet efter udløbet af tilbudsperioden på baggrund af modtagne accepter.
     
  9. Vilkår i øvrigt: Selskabet kan til enhver tid annullere tilbagekøbet. I sådanne tilfælde vil selskabet give meddelelse herom til markedet. Tilbagekøbstilbuddet fremsættes ikke til aktionærer, der er bosiddende i USA, Canada, Australien, New Zealand, Japan, eller til aktionærer, hvis deltagelse i tilbagekøbet i øvrigt kræver et tilbudsdokument, registreringer eller foranstaltninger, ud over hvad der kræves i henhold til dansk lovgivning.
     

Selskabet forbeholder sig efter afslutningen af aktietilbagekøbet at foretage supplerende opkøb af aktier over fondsbørsen til samme kurs som ved aktietilbagekøbet.
 

Nærmere om købsprisen

Købsprisen på kr. 2,60 pr. B-aktie á nominelt kr. 0,20 er fastsat på baggrund af selskabets indre værdi med fradrag for anslåede omkostninger til blandt andet gennemførelse af tilbagekøbet og operationelle omkostninger frem til slutningen af 1. kvartal 2016. De anslåede omkostninger udgør kr. 8 mio.

 

Denne meddelelse udgør ikke et tilbud om eller en opfordring til at sælge eller købe værdipapirer. Tilbagekøbstilbuddet vil, såfremt det iværksættes, blive fremsat på grundlag af et tilbudsdokument med acceptblanket, der udarbejdes og offentliggøres separat af selskabet, og som indeholder en beskrivelse af vilkår og betingelser for tilbagekøbstilbuddet, herunder oplysning om fremgangsmåden ved accept.

 

 

AURIGA INDUSTRIES A/S

Jens Due Olsen
Bestyrelsesformand

 

AURIGA INDUSTRIES A/S

 

Yderligere information:

Jens Due Olsen
Bestyrelsesformand
40 82 88 04


Lene Faurskov
Manager, Investor Relations
41 64 05 04

investor@auriga.dk

www.auriga.dk 

 

 

 


Attachments

Auriga_-_Selskabsmeddelelse_vedr__hensigt_om_at_iværksætte_aktietilbagekøbsprogram_2015-10-30.pdf