Alma Media Oyj:n vaihtotarjouksen lopullinen tulos


Helsinki, Suomi, 2015-11-17 16:40 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

Talentum Oyj                           Pörssitiedote                             17.11.2015 klo 17.40
        

ALMA MEDIA OYJ:N VAIHTOTARJOUKSEN LOPULLINEN TULOS

EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI, AUSTRALIASSA, ETELÄ-AFRIKASSA, HONG KONGISSA, JAPANISSA, KANADASSA, KIINASSA, SINGAPORESSA, UUDESSA-SEELANNISSA, YHDYSVALLOISSA TAI MISSÄÄN MUUSSA VALTIOSSA MISSÄ SEN LEVITTÄMINEN TAI JULKISTAMINEN TAI TARJOUS OLISI SOVELLETTAVAN LAIN VASTAINEN.

Talentum Oyj (jäljempänä "Talentum") ja Alma Media Oyj (jäljempänä "Alma Media") tiedottivat 29.9.2015 suunnitelmasta yhdistää liiketoimintansa Alma Median Talentumin osakkeenomistajille ja optio-oikeuksien haltijoille tekemällä julkisella vaihtotarjouksella. Vaihtotarjouksen lopullisen tuloksen mukaan vaihtotarjouksessa tarjotut osakkeet edustavat noin 94,4 prosenttia kaikista Talentumin osakkeista ja äänistä ja noin 95,2 prosenttia Talentumin liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista.

Vaihtotarjouksen tarjousaika päättyi 12.11.2015. Alma Media tiedotti 13.11.2015, että se toteuttaa vaihtotarjouksen sen ehtojen mukaisesti ehdollisena sille, että vaihtotarjouksen toteuttamisen edellytykset täyttyvät edelleen toteutuksen hetkellä. Koska kaikki vaihtotarjouksen toteuttamisen edellytykset ovat täyttyneet ja täyttyvät edelleen, Alma Median mukaan se toteuttaa vaihtotarjouksen sen ehtojen mukaisesti alustavasti tänään, 17.11.2015.

Alma Median mukaan sen hallitus päätti 17.11.2015, yhtiökokouksen 17.3.2015 antaman valtuutuksen perusteella laskea liikkeeseen vaihtotarjouksen osakevastikkeena Talentumin osakkeenomistajille yhteensä 6 896 329 uutta Alma Median osaketta sekä maksaa käteisvastikkeena yhteensä 19,3 miljoonaa euroa. Maksu merkityistä osakkeista tehdään luovuttamalla Talentumin osakkeita vaihtotarjouksen ehtojen mukaisesti. Alma Median osakepääomaa ei koroteta osakeannin johdosta vaan uusista osakkeista maksettavaksi katsottava määrä kirjataan sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Alma Median osakkeiden lukumäärä nousee 75 486 853:sta 82 383 182:een. Uudet osakkeet vastaavat noin 8,4 prosenttia Alma Median osakepääomasta ja äänistä Alma Mediassa osakeannin toteutumisen jälkeen.

Alma Median mukaan vaihtotarjouksessa liikkeeseen lasketut uudet osakkeet kirjataan vaihtotarjouksen pätevästi hyväksyneiden Talentumin osakkeenomistajien, jotka eivät ole pätevästi peruuttaneet hyväksyntäänsä, arvo-osuustileille arviolta 20.11.2015. Kaupankäynti Alma Median uusilla osakkeilla odotetaan alkavan Nasdaq OMX Helsingin (”Helsingin Pörssi”) pörssilistalla alustavasti 20.11.2015.

Alma Median mukaan Talentumin optio-oikeuksien 2013A ja 2013B haltijat ovat vaihtotarjouksen ehtojen mukaisesti hyväksyneet vaihtotarjouksen. Alma Media maksaa optio-oikeuksien haltijoille optiovastikkeena yhteensä 0,1 miljoonaa euroa.

Alma Media on ilmoittanut, että sen aikomuksena on hankkia kaikki Talentumin osakkeet. Tämän saavuttamiseksi Alma Media tulee hankkimaan Helsingin Pörssin kautta Talentumin osakkeita enintään vaihtotarjouksen vastiketta vastaavalla hinnalla. Välittömästi sen jälkeen, kun Alma Media hankkii yli yhdeksän kymmenesosaa (9/10) kaikista Talen­tumin osakkeista ja osakkeiden tuottamasta äänimäärästä, Alma Media tulee esittämään Talentumin osakkeenomistajille lunastusvaatimuksen osakeyhtiölain mukaisesti. Siten Alma Media tulee lunastamaan osakkeet, joita ei ole tarjottu vaihtotarjouksessa tai muutoin hankittu ennen lunastusmenettelyn alkua, osakeyhtiölaissa esitetyllä tavalla.


TALENTUM OYJ

Hallitus

Lisätietoja antavat:
Henri Österlund, hallituksen varapuheenjohtaja, Talentum Oyj

henri.osterlund@accendofund.com
+358 50 348 9600

Aarne Aktan, toimitusjohtaja, Talentum Oyj
aarne.aktan@talentum.com
+358 40 342 4440

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.talentum.fi

 

TALENTUM LYHYESTI

Talentum on erikoistunut ammattilaisille suunnattuihin lehtiin, kirjoihin, verkkopalveluihin, koulutukseen ja tapahtumiin. Yhtiö keskittyy etenkin juridiikan, johtamisen, HR:n, myynnin ja markkinoinnin, ICT:n, teknologian ja terveydenhuollon aiheisiin. Talentumin tavoite on auttaa ammattilaisia menestymään.

Vuonna 2014 Talentumin liikevaihto oli 72,3 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee 720 henkeä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa ja Latviassa. Talentumin osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.talentum.fi

 

TÄTÄ TIEDOTETTA EI SAA JULKAISTA TAI MUUTOIN LEVITTÄÄ, KOKONAAN TAI OSITTAIN, AUSTRALIAAN, ETELÄ-AFRIKKAAN, HONGKONGIIN, JAPANIIN, KANADAAN, KIINAAN, SINGAPOREEN, UUTEEN-SEELANTIIN, YHDYSVALTOIHIN TAI MILLEKÄÄN SELLAISELLE ALUEELLE, JOLLA VAIHTOTARJOUS OLISI SOVELTUVAN LAIN VASTAINEN.

TÄMÄ TIEDOTE EI OLE TARJOUSASIAKIRJA EIKÄ SELLAISENAAN MUODOSTA TARJOUSTA TAI KEHOTUSTA TEHDÄ MYYNTITARJOUSTA. SIJOITTAJIEN TULEE HYVÄKSYÄ OSAKKEITA JA OPTIO-OIKEUKSIA KOSKEVA VAIHTOTARJOUS YKSINOMAAN TARJOUSASIAKIRJAAN SISÄLLYTETTYJEN TIETOJEN POHJALTA. TARJOUKSIA EI TEHDÄ SUORAAN TAI VÄLILLISESTI ALUEILLE, JOILLA TARJOAMINEN TAI TARJOUKSEEN OSALLISTUMINEN OLISI LAINVASTAISTA TAI MIKÄLI ALUEELLA VAADITAAN TARJOUSASIAKIRJAN JULKISTAMISTA TAI REKISTERÖINTEJÄ TAI TARJOUKSEN TEKEMISEEN KOHDISTUU MUITA VAATIMUKSIA SUOMESSA VAIHTOTARJOUKSEEN LIITTYVIEN VAATIMUSTEN LISÄKSI.

VAIHTOTARJOUSTA EI TEHDÄ SUORAAN TAI VÄLILLISESTI ALUEELLE, MISSÄ SE ON LAINVASTAINEN, EIKÄ VAIHTOTARJOUSASIAKIRJAA JA SIIHEN LIITTYVIÄ HYVÄKSYMISLOMAKKEITA SAA NIIDEN JULKISTAMISEN JÄLKEEN JAKAA, LEVITTÄÄ EDELLEEN TAI VÄLITTÄÄ ALUEELLE TAI ALUEELTA, JOSSA SE ON LAINVASTAISTA. VAIHTOTARJOUSTA EI ERITYISESTI TEHDÄ SUORAAN TAI VÄLILLISESTI, POSTIPALVELUJEN KAUTTA TAI MILLÄÄN MUULLA VÄLINEELLÄ (SISÄLTÄEN, MUTTA EI RAJOITTUEN, FAKSIN, TELEKSIN, PUHELIMEN SEKÄ INTERNETIN) TAI MINKÄÄN KANSALLISEN ARVOPAPERIPÖRSSIN KAUTTA AUSTRALIASSA, ETELÄ-AFRIKASSA, HONG KONGISSA, JAPANISSA, KANADASSA, KIINASSA, SINGAPORESSA, UUDESSA-SEELANNISSA TAI YHDYSVALLOI´SSA. VAIHTOTARJOUSTA EI VOIDA HYVÄKSYÄ MILLÄÄN SELLAISELLA TAVALLA TAI VÄLINEELLÄ EIKÄ AUSTRALIASTA, ETELÄ-AFRIKASTA, HONG KONGISTA, JAPANISTA, KANADASTA, KIINASTA, SINGAPORESTA, UUDESTA-SEELANNISTA TAI YHDYSVALLOISTA.