Zealand forhøjer aktiekapitalen som følge af udnyttelsen af medarbejderwarrants


København, 2015-12-04 14:06 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- 4. december 2015 – Zealand meddeler at have forhøjet sin aktiekapital med nominelt 63.470 kr. fordelt på 63.470 nye aktier à nominelt 1 kr. Forhøjelsen er sket som følge af udnyttelsen af medarbejderwarrants, der er tildelt under to af de warrantprogrammer, som er beskrevet i selskabets vedtægter.

 

Udnyttelseskursen er 77,00 kr. pr. aktie for de nye aktier, og det samlede provenu til Zealand fra kapitalforhøjelsen andrager således 4.887.190,00 kr.

 

De nye aktier giver ret til udbytte og andre rettigheder fra tidspunktet for warrantindehaverens meddelelse om udnyttelse. Hver ny aktie bærer ret til én stemme på Zealands generalforsamling. Zealand har kun én klasse af aktier.

 

De nye aktier optages til handel hos Nasdaq København efter registrering af kapitalforhøjelsen hos Erhvervsstyrelsen. Efter registreringen af de nye aktier vil Zealands aktiekapital andrage nominelt 24.352.769 kr. fordelt på 24.352.769 aktier à nominelt 1 kr.

 

Den opdatering af Zealands vedtægter, der følger af kapitalforhøjelsen, er i dag blevet registreret hos     Erhvervsstyrelsen. De opdaterede vedtægter er vedhæftet denne meddelelse og vil også være at finde på selskabets hjemmeside: www.zealandpharma.com.

 

Indholdet af denne meddelelse har ingen indflydelse på selskabets regnskabsmæssige forventninger for 2015.

 

 

●●●●●

 

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Hanne Leth Hillman, direktør for Investor Relations og kommunikation

Tlf.: +45 50 60 36 89, e-mail: hlh@zealandpharma.com

 

 

 

Om Zealand Pharma

Zealand Pharma A/S (Nasdaq København: ZEAL) (“Zealand”) er en biotekvirksomhed med en førende videnskabelig ekspertise i at omdanne peptider til ny medicin. Zealand har en voksende pipeline af fuldejede, nye specialist lægemiddelkandidater samt en portefølje af produkter og projekter under licenssamarbejder med Sanofi, Helsinn Healthcare og Boehringer Ingelheim.

Zealand har opfundet lixisenatid, en prandial GLP-1 agonist til én gang daglig dosering til behandling af Type 2 diabetes. Produktet markedsføres af Sanofi globalt uden for USA som Lyxumia® og er under regulatorisk evaluering i USA. Licenssamarbejdet med Sanofi omfatter også LixiLan, der er en kombination af lixisenatid og insulin glargin (Lantus®) i ét produkt, og hvor der forventes indleveret registreringsansøgning i december 2015 i USA og 1. kvartal 2016 i EU.

Pipelinen af produkter, som Zealand selv ejer, omfatter: Danegaptid i fase II-udvikling til forebyggelse af hjerteskader efter en akut blodprop, ZP1848 i fase II-udvikling til behandling af korttarmssyndrom, en stabil glukagon-analog, ZP4207, der indgår i to kliniske udviklingsprogrammer; en enkeltdosis-injektionspen, der forberedes til fase II-udvikling til behandling af akut svær hypoglykæmi, og en flerdosis version, der evalueres for fase II-udvikling til korrektion af mild til moderat hypoglykæmi, samt en række andre terapeutiske peptider i klinisk og præklinisk udvikling.

Virksomheden har adresse i København (Glostrup). For yderligere oplysninger om Zealands virksomhed og aktiviteter henvises til www.zealandpharma.com, og du kan også følge os på Twitter @ZealandPharma.

 

 


Attachments

52-15_1204 - Kapitalforhøjelse sfa warrantudnyttelse - DA_Final.pdf Zealand Pharma AoA incl Exhibits.pdf