TDC : Ny organisation og ledelsesændringer i TDC


TDC A/S offentliggør i dag, at selskabet vil reorganisere visse dele af sin danske forretning for yderligere at styrke fokus på at levere den bedste kundeoplevelse på det danske marked. Hovedformålet med den nye organisation er at bringe TDC tættere på sine kunder og at muliggøre, at TDC kan udvikle og levere produkt- og servicetilbud til sine kunder på hurtigere vis baseret på en forenklet driftsmodel. Et diagram over den nye organisation er indeholdt til sidst i denne fondsbørsmeddelelse som supplement til beskrivelsen af den nye organisation nedenfor.

Den nye organisation fører til en ny forretningsstruktur for TDC Group, idet der etableres tre danske detailforretningsenheder, som hver især vil have fuldt ansvar for produktudvikling, salg, marketing og kundeservice.

Den nuværende forretningsenhed Consumer vil blive opsplittet i to nye forretningsenheder med navnene Online Brands og Household Brands og vil sammen med TDC Erhverv udgøre de tre danske detailforretningsenheder. Online Brands vil have det fulde ansvar for Telmore, Fullrate, inklusive Fullrate Erhverv, og Blockbuster, mens Household Brands vil have det fulde ansvar for TDC Privat og YouSee.

Michael Moyell Juul er udnævnt til direktør for Online Brands og medlem af TDC A/S’ Corporate Management Team og vil for nuværende også være konstitueret direktør for Household Brands. Michael Moyell Juul har siden 2013 været medlem af Consumers ledelsesgruppe med ansvar for porteføljestyring samt strategi og forretningsudvikling. Han er 41 år gammel og cand. polit fra Københavns Universitet. Michael Moyell Juul har tidligere arbejdet hos McKinsey & Company, Egmont og eBay, før han kom til TDC som Head of Group Strategy i 2011.

Den nuværende forretningsenhed Channels, som omfatter alle call centre samt online-afdelinger på tværs af den danske del af TDC Group, vil blive opløst og hver af de tre danske detailforretningsenheder Online Brands, Household Brands og TDC Erhverv vil få deres egen kanalfunktion.

Der vil blive etableret en ny stilling som Group Chief Customer Officer (CCO) & Stakeholder Relations med det overordnede ansvar for kundeoplevelsen i TDC Group, og hvor også Juridisk Afdeling, Public Affairs & CSR og Koncern Kommunikation vil høre under. Jens Aaløse, som for nuværende er koncerndirektør for Channels, er udnævnt til Group CCO & Stakeholder Relations og fortsætter som medlem af TDC A/S’ Corporate Management Team. Den nuværende Chief Human Resources Officer, Jesper Isaksen, udtræder ved samme lejlighed af TDC A/S’ Corporate Management TDC og vil inden for de kommende måneder forlade TDC Group.

For at sikre en stærk kommerciel styring og forretningsudvikling samt for at skabe synergier på tværs af forretningsenheder og lande samles en række funktioner, der i dag ligger i de enkelte forretningsenheder, i Group Strategy.  TDC’s nuværende Chief Strategy Officer, Louise Knauer, er i den forbindelse udnævnt til Head of Group Strategy & Portfolio Management og medlem af TDC A/S’ Corporate Management Team. Louise Knauer er 32 år gammel og bachelor i erhvervsøkonomi og erhvervsret samt cand. merc. i finansiering og strategisk ledelse. Hun har tidligere været administrerende direktør i Wibroe, Duckert & Partners, People Group A/S, samt managementkonsulent i Egon Zehnder og McKinsey & Company.

 

Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2016 og er første led i TDC Groups plan for de kommende år.

TDC A/S’ Corporate Management Team/direktion består herefter af:

Pernille Erenbjerg, administrerende direktør og koncernchef, og konstitueret koncernfinansdirektør

Michael Moyell Juul, direktør for Online Brands og konstitueret direktør for Household Brands

Jens Munch-Hansen, koncerndirektør for TDC Erhverv (Danmark)

Gunnar Evensen, koncerndirektør for Norge

Erik Heilborn, koncerndirektør for Sverige

Peter Schleidt, koncerndirektør for Operations and Group Chief Operating Officer

Jens Aaløse, Group Chief Customer Officer & Stakeholder Relations

Louise Knauer, Head of Group Strategy & Portfolio Management

 

Michael Moyell Juul og Louise Knauer vil ikke blive registreret som medlemmer af TDC A/S’ direktion.

Som følge af at ændringerne træder i kraft den 1. januar 2016, vil rapportering af de finansielle resultater fra 1. kvartal 2016 og fremefter ske på uændret basis for forretningsenhederne Consumer (Online Brands og Household Brands forretningsenhederne sammen), TDC Erhverv, Wholesale, Norge, Sverige og omkostningscentret Operations/Hovedkontoret.

Ændringerne vil ikke have indvirkning på TDC’s Guidance for 2015, som blev offentliggjort den 5. februar 2015 i forbindelse med offentliggørelsen af TDC’s regnskabsmeddelelse for 2014, og som blev bekræftet senest i forbindelse med offentliggørelsen af TDC’s regnskabsmeddelelse for 3. kvartal 2015 den 3. november 2015.

         TDC A/S
         Teglholmsgade 1
         0900 København C
         tdc.dk


Attachments

Release 34-2015 TDC reorganisering 2015 - DK.pdf