Lätis ja Leedus edukas Capitalia alustab ettevõtete rahastamisega ka Eestis

Väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele finantseerimisvõimalusi pakkuv Capitalia alustab Lätis ja Leedus kogetud edulugude järel tegevust ka Eestis.


Riga, 2016-01-22 11:22 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

Nasdaq Riia börsi võlakirjanimekirjas noteeritud Capitalia pakub kaasaegseid ning lihtsaid laene ettevõtetele, kes jäävad tihti traditsioonilise pangandussektori tähelepanuta. Tänaseks on Capitalia finantseerinud käibekapitali ning investeeringute tarbeks enam kui 500 ettevõttesse kogusummas üle 12 miljoni euro. 

Capitalia Eesti haru juhi Alar Lükki sõnul näeb ettevõte Eestis Läti ja Leeduga sarnast potentsiaali, sest äritegevuse alustamisest või laiendamisest huvitatud väikseid või keskmisei ettevõtteid on arvukalt, ent kommertspangad ei anna neile piisavalt võimalusi. 

“Oleme võimalusest Eestis tegevust alustada väga põnevil,” ütles Lükk. “Capitalia sihtgrupiks on ettevõtted, kes on saanud kommertspankadelt eitava laenuotsuse. Meie tahame neile kasvuvõimaluse anda.” Lükk lisas, et praeguses majandusolukorras on pangad ettevõtete finantseerimise suhtes väga ettevaatlikud. Eriti puudutab see väikse või keskmise suurusega ettevõtteid.

Seetõttu on viimastel aastatel alternatiivsed finantseerimisettevõtteid nagu Capitalia saatnud märkimisväärne edu. Ühendkuningriikides on sellisteks firmadeks näiteks Fundingcircle ja Marketinvoice ning Ameerika Ühendriikides Ondeck. Ühtlasi on Capitalia ja teiste sarnaste teenusepakkujate esiletõus tähendanud ettevõtlussektori sõltuvuse vähenemist suurpankadest. Vahetud näited on olemas Lätist ja Leedust, mis lubab sama trendi ennustada ka Eestis. Alates 2016. aasta jaanuarist on Capitaliale väljastatud vajalikud load ning ettevõtte alustab klientide teenindamist Eestis.

Capitalia spetsialiseerub väikse ning keskmise suurusega ettevõtete finantseerimisele ning on tegutsenud turul 2010. aastast. Capitalia alustas kommertspankadelt laenu mittesaanud ärisid teenindava finantsinstitutsioonina. Tänu lihtsale ning kiirele laenu taotlemise ning hindamise protsessile võtsid  Läti ja Leedu ettevõtted Capitaliast tihti laenu pankade asemel või pankadele lisaks.

Lisaks laenudele pakub Capitalia ka arvete ostmise teenust, mis on osutunud väikestele ning keskmise suurusega ettevõtetele populaarseks rahavoo juhtimise vahendiks.

Capitalia pakub finantseeringut vahemikus 1000 kuni 100 000 eurot tagasimakse pikkusega 1 kuu kuni 5 aastat. Capitalial on üle 500 kliendi nii kaubanduse, transpordi, tootmise kui muudest valdkondadest. Capitalia ärilaene rahastatakse ka kiiresti kasvava ühisrahastusplatvormi Mintos.com kaudu. 

------------------------------------------

Nasdaq Balti börsi võlakirjanimekirjas noteeritud Capitalia on juhtiv väikeste ning keskmise suurusega ettevõtete finantseerija Baltikumis. Tänaseks on Capitalia investeerinud üle 12 miljoni euro finantseerides enam kui 500 ettevõtet.

 

         Alar Lukk
         info@capitalia.ee
         +372 5199 0880