TDC : Indkaldelse til ordinær generalforsamling i TDC


Bestyrelsen for TDC A/S indkalder herved selskabets aktionærer til ordinær generalforsamling

 

Torsdag den 10. marts 2016, kl. 16.00, i Industriens Hus, H. C. Andersens Blvd. 18, 1787 København V.

 

Bestyrelsen har besluttet, at den ordinære generalforsamling skal afholdes ved fysisk fremmøde.

 

Før generalforsamlingen vil der fra kl. 15.00 blive serveret kaffe og kage. Her vil der bl.a. være mulighed for at høre mere om TDC Groups tilbud til kunderne, gå i dialog med medarbejdere fra kundeservice samt møde direktion og bestyrelse. Der vil ikke være servering efter generalforsamlingen.

 

Dagsorden:

 

1.  Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år.

2.  Forelæggelse af årsrapporten til godkendelse.

3.  Beslutning om decharge for bestyrelse og direktion.

4.  Beslutning om anvendelse af overskud i henhold til den godkendte årsrapport.

5.  Valg af medlemmer til bestyrelsen og suppleanter.

6.  Valg af revisor.

7.  Øvrige forslag fra bestyrelse eller aktionærer:

     a)              Bemyndigelse til bestyrelsen til erhvervelse af egne aktier.

     b)              Godkendelse af bestyrelsens vederlag for 2016.

8.  Eventuelt.

 

 

Ad dagsordenens punkt 5:

 

Følgende medlemmer af bestyrelsen foreslås genvalgt: Vagn Sørensen, Pierre Danon, Stine Bosse, Angus Porter, Pieter Knook og Benoit Scheen. Bestyrelsen foreslår valg af Marianne Rørslev Bock som nyt medlem af bestyrelsen.

 

Ad dagsordenens punkt 6:

 

Bestyrelsen foreslår genvalg af selskabets revisor PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab.

 

Ad dagsordenens punkt 7 a:

 

Bestyrelsen foreslår, at generalforsamlingen bemyndiger bestyrelsen til i perioden frem til næste ordinære generalforsamling at lade selskabet erhverve egne aktier i overensstemmelse med selskabslovens regler. Selskabets beholdning af egne aktier kan ikke overstige 10 % af den til enhver tid værende nominelle aktiekapital. Købsprisen for de pågældende aktier må ikke afvige mere end 10 % fra den på erhvervelsestidspunktet noterede kurs for aktierne på NASDAQ OMX Copenhagen A/S.

 

Ad dagsordenens punkt 7 b:

 

Bestyrelsen foreslår, at generalforsamlingen godkender nedenstående kontantvederlag til bestyrelsen for bestyrelsesarbejdet, inkl. arbejde i bestyrelsesudvalg, i 2016. Bestyrelsen foreslår endvidere, at generalforsamlingen godkender, at der kan stilles personalegoder til rådighed for medlemmer af bestyrelsen, f.eks. fri telefon.

 

Honorartype Kontant vederlag 2016
Ordinært bestyrelsesmedlem    DKK      400.000
Næstformand    DKK      700.000
Formand    DKK   1.100.000
Revisionsudvalg, medlem    DKK      150.000
Revisionsudvalg, formand    DKK      250.000
Udvalg vedr. forretningsgennem-gang og –udvikling, medlem    DKK      150.000
Udvalg vedr. forretningsgennem-gang og –udvikling, formand    DKK      250.000
Vederlagsudvalg, medlem    DKK     100.000
Vederlagsudvalg, formand    DKK     150.000
Nomineringsudvalg, medlem    DKK       25.000
Nomineringsudvalg, formand    DKK       50.000

 

Kontantvederlag til næstformand og de ordinære bestyrelsesmedlemmer har ikke været justeret siden 2010. Formanden har modtaget det forslåede vederlag fra før end 2010. Udvalg vedr. forretningsgennemgang og –udvikling er et midlertidigt udvalg, der er oprettet af bestyrelsen til at supportere eksekveringen af TDC’s nye strategi.  

 

--oo0oo--

 

 

Selskabets aktiekapital udgør på tidspunktet for generalforsamlingen nominelt 812.000.000 kr. fordelt i aktier á nominelt 1 kr. eller multipla heraf. Ethvert aktiebeløb på 1 kr. giver én stemme på generalforsamlingen.

 

I medfør af vedtægternes § 10, stk. 1 og 2, er det de ejer- og stemmeforhold, som er noteret eller anmeldt til notering i selskabets ejerbog på registreringsdatoen, dvs. pr. torsdag den 3. marts 2016, kl. 23.59, som er bestemmende for aktionærernes ret til at deltage i og stemme på generalforsamlingen.

 

Forslagene under punkt 7 a) og 7 b) kan vedtages af generalforsamlingen med simpelt flertal.

 

Senest onsdag den 17. februar 2016 vil følgende dokumenter være tilgængelige for aktionærerne på selskabets hjemmeside, investor.tdc.dk/current-agm.cfm: (1) indkaldelsen, (2) oplysninger om det samlede antal aktier og stemmerettigheder i selskabet på datoen for indkaldelsen, (3) dagsordenen, (4) Årsrapport 2015 (engelsk version), og (5) formularer til anvendelse ved afgivelse af fuldmagt samt til afgivelse af stemmer pr. brev på generalforsamlingen.

 

Aktionærer, der ønsker Årsrapport for 2015 kan tilgå den via investor.tdc.dk/annuals.cfm?year=2015 eller få den tilsendt elektronisk, ved at rette henvendelse til TDC på telefonnummer +45 2374 5325 eller ved e-mail til investorrelations@tdc.dk.

 

Aktionærerne kan indtil en uge forud for generalforsamlingen skriftligt stille spørgsmål til selskabets ledelse om forhold af betydning for bedømmelsen af Årsrapport 2015, selskabets stilling i øvrigt eller om de øvrige forhold, hvorom der skal træffes beslutning på generalforsamlingen. Tilsvarende gælder om selskabets forhold til andre selskaber i TDC-koncernen. Aktionærer, der ønsker at benytte sig af sin spørgsmålsret, kan sende spørgsmålet pr. brev til selskabet eller ved e-mail til investorrelations@tdc.dk. Besvarelsen kan ske skriftligt, herunder ved at svaret gøres tilgængeligt på selskabets hjemmeside, investor.tdc.dk/current-agm.cfm. Besvarelse kan undlades, såfremt spørgeren ikke er repræsenteret på generalforsamlingen.

 

Aktionærerne kan endvidere på generalforsamlingen mundtligt stille spørgsmål til selskabets ledelse om de nævnte forhold, ligesom der på generalforsamlingen mundtligt kan stilles spørgsmål om Årsrapport 2015 til selskabets generalforsamlingsvalgte revisor.

 

Aktionærer, fuldmægtige og en eventuelt medfølgende rådgiver skal have et adgangskort for at deltage i generalforsamlingen. Adgangskort kan bestilles via selskabets hjemmeside, investor.tdc.dk/current-agm.cfm, og via Computershare A/S' hjemmeside, www.computershare.dk.

 

Bestilling af adgangskort skal ske senest fredag den 4. marts 2016, kl. 23.59.

 

Aktionærer har mulighed for at stemme på generalforsamlingen ved underskrevet og dateret fuldmagt. Elektronisk fuldmagt kan afgives via selskabets hjemmeside, investor.tdc.dk/current-agm.cfm, og via Computershare A/S' hjemmeside, www.computershare.dk, ved brug af Nem-ID eller Computershare brugernavn og adgangskode. Afgivelse af elektronisk fuldmagt skal ske senest fredag den 4. marts 2016, kl. 23.59. Alternativt kan fysisk fuldmagtsblanket rekvireres på selskabets hjemmeside, investor.tdc.dk/current-agm.cfm, og afsendes pr. brev til selskabet eller Computershare A/S eller ved e-mail til gf@computershare.dk. Under forudsætning af at adgangskort er bestilt rettidigt, kan fysisk fuldmagt afgives til kl. 16.00, torsdag den 10. marts 2016. Fuldmagt kan tilbagekaldes ved brev til selskabet eller Computershare A/S eller ved e-mail til gf@computershare.dk.

 

Aktionærer har tillige mulighed for at stemme skriftligt pr. brev. Elektronisk brevstemme kan afgives via selskabets hjemmeside, investor.tdc.dk/current-agm.cfm, og via Computershare A/S' hjemmeside, www.computershare.dk, ved brug af Nem-ID eller Computershare brugernavn og adgangskode. Alternativt kan fysisk brevstemmeblanket rekvireres på selskabets hjemmeside, investor.tdc.dk/current-agm.cfm, og afsendes pr. brev til selskabet eller Computershare A/S eller ved e-mail til gf@computershare.dk. En brevstemme skal for at bevare sin gyldighed være selskabet eller Computershare A/S i hænde senest kl. 10.00, onsdag den 9. marts 2016. En afgivet brevstemme kan ikke tilbagekaldes.

 

Fremsendelse pr. brev kan ske til Computershare A/S, Kongevejen 418, Øverød, 2840 Holte.

 

 

Bestyrelsen

 

 

Baggrundsoplysninger om kandidater, der foreslås valgt til bestyrelsen:

 

Vagn Sørensen, formand, 56 år.
Cand. merc., Aarhus School of Business and Social Sciences, Aarhus Universitet, 1984.
Formand for bestyrelserne i FLSmidth & Co. A/S, FLSmidth A/S, Zebra A/S, Select Service Partner Ltd. og én af dette selskabs dattervirksomheder samt Scandic Hotels AB, Automic Software GmbH, TIA Technology A/S og Bureau Van Dijk Electronic Publishing BV.

Næstformand for bestyrelsen i DFDS A/S og Nordic Aviation Capital A/S.

Medlem af bestyrelserne i JP/Politikens Hus, Air Canada, Braganza AS, Lufthansa Cargo AG, Royal Caribbean Cruises Ltd. og C.P. Dyvig & Co. A/S.

Direktør for GFKJUS 611 ApS og E-force A/S.

Seniorrådgiver i Morgan Stanley og EQT Partners.

 

Pierre Danon, næstformand, 59 år.

Civilingeniør, Ecole Nationale des Ponts et Chaussées, 1978. Jurist, Faculté de Droit Paris II Assas, 1978. MBA, HEC School of Management, Paris, 1980.

Formand for bestyrelsen i Voila.

Næstformand for bestyrelsen i AgroGeneration.

Eksternt bestyrelsesmedlem i Ciel Investment Limited og Standard Life plc.

 

Stine Bosse, 55 år.

Cand.jur., Københavns Universitet, 1987. Strategic Agility Programme, Harvard Business School, 2008.

Formand for bestyrelserne i TELE Greenland, Europabevægelsen, Nunaoil /AS, BankNordik Group og BØRNEfonden.

Medlem af bestyrelsen i Allianz Group.

FN talsmand for the Millennium Development Goals Advocacy Group til bekæmpelse af verdens fattigdom og sult.

 

Angus Porter, 58 år.

M.A. (naturvidenskab) og Ph.D., University of Cambridge, 1978 og 1981. Chartered Engineer.

Adm. direktør i the Professional Cricketers’ Association i England.

Uafhængig senior bestyrelsesmedlem i Punch Taverns plc.

Delt bestyrelsesformandskab i Direct Wines Limited.

 

Marianne Rørslev Bock, 52 år.

Cand. merc. aud., Copenhagen Business School, 1991. Statsautoriseret revisor, 1997.  

Medlem af bestyrelserne i Finanstilsynet og Kemp & Lauritzen A/S.

Koncerndirektør i Brødrene Hartmann A/S.

 

Pieter Knook, 57 år.

M.A. in Electrical Sciences at Trinity Hall, Cambridge University, 1977-1980.

Medlem af bestyrelsen i First Utility og Pulsant.

Medlem af advisory board for Bill & Melinda Gates Foundation.

Trustee af Lune Missions Ltd. Angel Investor i Cambridge Angels og venture Partner hos Octopus Investments Ltd.

Gæsteprofessor, Innovation, University of Cambridge.

 

Benoit Scheen, 49 år.

M.A. (datalogi) og B.A. (økonomi og samfundsvidenskab), University of Namur – Belgien, 1990 og 1987.

Medlem af bestyrelsen i EVONET Belgium NV

Venture Partner hos Volta Ventures.

Præsident for EMEA of Brightstar Corporation

 

 

Af de syv kandidater er fem kandidater uafhængige og to kandidater ikke-uafhængige. Vagn Sørensen betragtes som ikke-uafhængig på grund af krydsende ledelsesrepræsentation, da han (indtil 31. marts 2016) er næstformand i DFDS A/S, hvor TDC’s administrerende direktør er medlem af bestyrelsen og formand for revisionsudvalget. Pierre Danon betragtes som ikke-uafhængig, fordi han i egenskab af konsulent leverer en række ydelser til TDC mod vederlag.

         TDC A/S
         Teglholmsgade 1
         0900 København H
         tdc.dk


Attachments

AGM 2016 - Børsmeddelse indkaldelse DK.pdf