Rezidor förlänger avtal för Radisson Blu Strand Hotel, Stockholm


Flaggskeppet ska genomgå en fullständig renovering och få fler rum

Rezidor, ett av världens mest dynamiska hotellföretag och medlem i Carlson Rezidor Hotel Group, och frimurarestiftelser närstående Svenska Frimurare Orden, har förlängt sitt hyresavtal för Radisson Blu Strand Hotel, Stockholm med 25 år. Den ikoniska fastigheten vid Nybrovikens kaj är ett av Rezidors flaggskepp i Skandinavien. Den 100 år gamla byggnaden kommer att genomgå en fullständig renovering under ledning av det välrenommerade arkitektkontoret Wingårdhs, och få ytterligare 17 rum, vilket totalt innebär 169 rum. Renoveringen finansieras genom en gemensam investering om 150 MSEK från Rezidor och ägaren.

- Vi är stolta över att fortsätta driva Radisson Blu Strand Hotel, som är ett landmärke i Stockholm, och tackar våra samarbetspartners för deras fortsatta förtroende för koncernen. Strand är en viktig del av vår portfölj i Sveriges huvudstad, där vi driver sex Radisson Blu-hotell med 1 800 rum. Renoveringen och utbyggnaden kommer ytterligare att öka våra gästers upplevelse av servicen, och stärka hotellets framträdande ställning på marknaden, säger Wolfgang M. Neumann, VD & koncernchef för Rezidor.

- Som ägare av Strand Hotel, som en gång byggdes av Svenska Frimurare Orden, ser vi fram emot detta långsiktiga samarbete med Rezidor. Vi är stolta över att Rezidor har valt Strand som ett av sina flaggskepp i Skandinavien. Det förlängda hyresavtalet kommer också att ge våra stiftelser en bättre ekonomisk styrka att dela ut anslag till medicinsk forskning inom pediatrik och geriatrik, tillägger ordförande Carl-Gustaf Piehl.

Renoveringen och utbyggnaden av Radisson Blu Strand Hotel är en del av Rezidors hittills största investeringsprogram i Norden. Efter en nyemission om 60 MEUR 2014, lanserar koncernen ett investeringsinitiativ om 110 MEUR under en treårsperiod för att uppgradera ett flertal viktiga hotell i regionen.  

- Radisson Blu är ett av Nordens mest välkända varumärken och Europas största förstaklassvarumärke. Vi tar ansvar för att bygga vidare på Radisson Blus arv, att ständigt utveckla våra internationella standarder och tjänster, och i slutändan leverera i enlighet med varumärkets löfte. Genom våra och ägarens investeringar och en proaktiv portföljhantering, renodlar vi vår nordiska portfölj och förbättrar lönsamheten på en av våra viktigaste hemmamarknader, avslutar Wolfgang M. Neumann. 

I januari 2016 genomförde Rezidor ytterligare en viktig transaktion i Sverige, och slutförde försäljningen av företaget som innehade hyresavtalet för Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg. Vinsten från försäljningen uppgår till cirka 1,7 MEUR, och kommer att redovisas under första kvartalet 2016. Hotellet kommer framöver att drivas under ett franchiseavtal.

För ytterligare frågor från media, kontakta:
Christiane Reiter, Senior Director Corporate Communication, Christiane.Reiter@rezidor.com
Renu Snehi, Senior Director PR, Brand & Marketing Communication, Renu.Snehi@rezidor.com


Om Rezidor Hotel Group:
Rezidor Hotel Group är ett av de mest dynamiska hotellföretagen i världen och ingår i koncernen Carlson Rezidor Hotel Group. Koncernen har för närvarande en portfölj med mer än 457 hotell i drift och under utveckling, med över 100 500 rum i 80 länder. 

Rezidor driver varumärkena Radisson Blu och Park Inn by Radisson i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA), samt lojalitetsprogrammet Club Carlson för återkommande hotellgäster. I början av 2014 lanserade Rezidor tillsammans med Carlson de nya varumärkena Radisson RED (Lifestyle Select) samt Quorvus Collection (lyxsegmentet). Rezidor har ett branschledande program för ansvarsfullt företagande och har utsetts till ett av världens mest etiska företag (World's Most Ethical Companies) av den amerikanska organisationen Ethisphere. 

Rezidor är börsnoterat på Stockholmsbörsen sedan november 2006. Carlson, ett privatägt, globalt hotell- och reseföretag med bas i Minneapolis (USA), är största aktieägare.

Rezidor Hotel Groups bolagsledning och samordningskontor finns i Bryssel, Belgien.

För mer information, besök www.rezidor.com.


Attachments

Pressmeddelande (PDF)