AkzoNobel en KLM maken dromen waar


15 februari 2016

Passagiers aan boord van KLM's nieuwste Boeing 787-9 Dreamliner profiteren van de superieure duurzaamheidsaspecten van dit vliegtuig, waaraan AkzoNobels aerospace coatings een belangrijke bijdrage leveren.

Het eerste toestel van de nieuwe vloot van KLM Dreamliners koos eind vorig jaar het luchtruim, voorzien van een innovatieve basislak/blanke lak. Dit laksysteem zorgt potentieel voor gewichtsvermindering, wat resulteert in lagere brandstofkosten. Ook is het oppervlak gladder en makkelijker te reinigen, zodat de karakteristieke blauwwitte KLM-kleuren beter uitkomen.

Volgens KLM was voor de glanzende afwerking 15 procent minder verf nodig dan bij eerdere coatingsystemen. Samen met andere verbeteringen zorgt dit ervoor dat het vliegtuig, verder, sneller, schoner, stiller en efficiënter vliegt dan vergelijkbare machines.

"We zijn erg blij dat KLM ons heeft gekozen als leverancier voor hun nieuwe vliegtuig", aldus Conrad Keijzer, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Performance Coatings. "Deze samenwerking is een voor de hand liggende, aangezien beide ondernemingen toonaangevend zijn in duurzaamheid in hun betreffende sector".

Het door AkzoNobel geleverde systeem met een basislak/blanke lak is lichter dan conventionele systemen, terwijl het gladdere oppervlak minder vuil aantrekt. Daarnaast zijn er nog andere voordelen, zoals kortere droogtijden en bescherming van de kleuren tegen UV, waardoor de levensduur van de coating wordt verlengd. Dit betekent dat de vliegtuigen langer kunnen worden ingezet en kosten worden bespaard.

Naar aanleiding van het nieuwe vliegtuig zei Inka Pieter, Director CSR & Environmental Strategy van KLM: "De Dreamliner luidt een opwindende nieuwe fase in voor onze onderneming. Dit vliegtuig gaat een belangrijke bijdrage leveren aan onze duurzaamheidsdoelen en we zijn verheugd om AkzoNobel daarbij aan boord te hebben".

De door KLM gevlogen Dreamliners zijn voorzien van vernieuwde cabines, met in World Business Class full flat-stoelen met directe toegang tot het gangpad. Ook zijn de cabines voorzien van WiFi. Daarnaast verbruikt de Boeing 787 Dreamliner circa 20 procent minder brandstof, wat een bijdrage levert aan het klimaatactieplan van KLM, dat is gericht op een 20 procent lagere CO2-uitstoot in 2020.

De relatie met KLM weerspiegelt AkzoNobels Planet Possible benadering van duurzaamheid, welke gericht is op het ontwikkelen van toonaangevende innovaties die meer waarde creeëren met minder middelen.

AkzoNobel is internationaal toonaangevend in de fabricage, ontwikkeling en levering van essentiële producten voor luchtvaartmaatschappijen en algemene luchtvaartmarkten.

---

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën.Vanuit een eeuwenlange expertise voorzien wij industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en duurzame technologieën om te voldoen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben circa 45.000 medewerkers verspreid over 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Flexa, Sikkens en Jozo. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid van waaruit we ons inzetten voor een hogere kwaliteit van leven en betere leefbaarheid in steden.
Niet voor publicatie - voor meer informatie
Media Relations:
T +44 191 402 2320
Contact: Andrew Wood


Attachments

Mediabericht - AkzoNobel