Acme Corporation SIA Starpposma saīsinātie nerevidētie konsolidētie finanšu pārskati par gadu, kas noslēdzās 2015.gada 31.decembrī


Rīgā, 2016-02-29 16:19 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

„Acme Corporation” SIA (turpmāk tekstā - Sabiedrība vai Acme Corporation) un tās meitas sabiedrību (turpmāk tekstā - Koncerns) pamatdarbība ir mazumtirdzniecības un biroju nekustamo īpašumu Latvijā iznomāšana un pārvalde. 2015.gada 31.decembrī Acme Corporation ir sekojošu trīs Latvijā reģistrētu sabiedrību ar ierobežotu atbildību mātes sabiedrība – SIA „Slokas 161” (sadzīves un saimniecības preču mazumtirdzniecības veikala īpašniece), „Neatkarīgā Patentu Aģentūra” SIA (biroja telpu īpašniece) un „Big Truck” SIA (loģistikas attīstība).

2014.gada oktobrī Sabiedrības vadība parakstīja ar Hili Properties BV līgumu par SIA „Apex Investments” un SIA „Tukuma Projekts” kapitāldaļu pārdošanu. Kapitāldaļu pārdošanas darījums noslēdzās 2015.gada 30.janvārī.

Pateicoties tam, Sabiedrībai ir pozitīvs pašu kapitāls un saimnieciskās darbības rezultāts, vairs nepastāv bažas par darbības turpināšanas principa atbilstību finanšu pārskata sagatavošanā.

Gan biroju, gan mazumtirdzniecības segmentos nomas maksa ir nostabilizējusies. Mūsu īpašumu pārvaldnieks veiksmīgi pārvalda esošos problemātiskos nomniekus.

Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2015.gada inflācija bija 0,2%. Šajā saistībā Sabiedrība nevarēs 2016.gadā palielināt nomas cenu.

Mazumtirdzniecības segments

2015.gada janvāra izskaņā tika pārdotas SIA „Apex Investments” un SIA „Tukuma Projekts” kapitāldaļas.

2015.gada janvāra sākumā Slokas ielas ieguldījuma īpašuma turēšanai tika nodibināta atsevišķa sabiedrība SIA „Slokas 161”, jo Koncerna vadība nevēlas SIA „Apex Investments” turēt ieguldījumu īpašumus, kuru enkurnomnieku profils atšķiras no pārtikas mazumtirdzniecības enkurnomnieku profila. Slokas ielas nekustamā īpašuma pārcelšana uz SIA „Slokas 161” tika veikta 2015.gada janvārī. 2015.gadā SIA „Slokas 161” parakstīja nomas līgumu ar Lemon Gym par 800m² iznomāšanu. Telpu pielāgošanā būs nepieciešams ieguldīt apmēram EUR 150 000. Šis darījums pozitīvi ietekmēs naudas plūsmu.

Biroju segments

Bruto nomas maksa biroju segmentā ir nostabilizējusies EUR 11.00 līdz EUR 12.00 par vienu kvadrātmetru mēnesī. Ir daži netipiski vēsturiski noslēgti līgumi, kas neļauj nomas maksu noteikt atbilstoši tirgum, tā rezultātā biroju segmenta vidējā likme ir zem esošās tirgus likmes. Citadeles ielas ieguldījuma īpašuma telpu vakance 400m² tika iznomāta. Telpu pielāgošanā būs jāiegulda EUR 80 000.

Nekustamā īpašuma attīstīšanas segments (zeme)

Vadība ir nolīgusi arhitektu biroju nekustamā īpašuma detālplānojuma izstrādei. Objekta detālplānojumu ir paredzēts noslēgt 2016.gada laikā.

Obligācijas

Sabiedrība pārskata gadā ir veikusi 4 pamatsummas apmaksas maksājumus. Tāpat Acme Corporation ir veikusi visus noteiktos obligāciju procentu maksājumus.

2015.gadā Acme Corporation meitas sabiedrība iegādājās 3 805 Acme Corporation obligāciju. Līdz ar to Sabiedrībai tieši un pastarpināti pieder 4 205 obligāciju. Pārējās 825 obligācijas pārskata gada izskaņā pieder citiem obligacionāriem.

Galvenais parāds

2015.gada martā bankas aizņēmums tika pagarināts līdz 2018.gada februārim.

Šī ziņojuma sagatavošanas brīdī 1 mēneša EURIBOR bija apmēram mīnus 0.26%. Koncerna vadība un banka vienojās, ka procentu likmes mainīgā daļa nevar būt zemāka par 0%. Esošā 1 mēneša EURIBOR likme ir nepieredzēti zema, līdz ar to pozitīvi ietekmējot Koncerna naudas plūsmu.

Koncerna vadības mērķis ir turpināt darbības procesu optimizāciju un pilnveidošanu, un bankas kredītsaistību dzēšanu. Koncerns pašreiz meklē ieguldījumu iespējas, kas var nodrošināt sinerģiju un pozitīvu pienesumu. Koncerns vienojās iegādāties SIA „Muižas Parks” kapitāldaļas nolūkā 100% kontrolēt Ķekavas pagastā izvietotās zemes attīstīšanu.

         Aļona Romanova
         +37167333504/alena@rbm.lv
         biroja administratore


Attachments

20160229_FS_Acme_CONS_12m_IAS 34_LAT.pdf