Karolinska Developments portföljbolag Akinion stoppar vidare utveckling av AKN-028 av säkerhetsskäl

STOCKHOLM den 4 mars 2016. Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) meddelar idag att Akinion, ett bolag i KDev Investments portföljen, har stoppat vidare utveckling av sin ledande produktkandidat AKN-028 som har varit under utvärdering i en fas I/II klinisk studie mot akut myeloisk leukemi (AML), på grund av att ett fåtal patienter har fått svår levertoxicitet. Som en följd av detta kommer netto verkligt värde på Karolinska Developments portfölj att minska med MSEK 78.


Jim Van heusden, VD i Karolinska Development: Det vi annonserat idag är verkligen en besvikelse för patienter med akut myeloisk leukemi med tanke på det stora behovet av förbättrade behandlingalternativ för denna svårbehandlade cancerform. Det är tråkigt, men visar också på de risker som hänger ihop med investeringar i utveckling av nya läkemedelkandidater.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jim Van heusden, VD, Karolinska Development AB
Tel: +46 72 858 32 09, e-mail: jim.van.heusden@karolinskadevelopment.com 

David Dible/Mark Swallow/Pip Batty, Citigate Dewe Rogerson
Tel: +44 20 7638 9571; e-mail: KDev@citigatedr.co.uk

TILL REDAKTÖRERNA

Om Karolinska Development AB
Karolinska Development AB är ett investmentbolag som fokuserar på att identifiera medicinska innovationer samt investera i bildande och tillväxt av bolag som utvecklar sina tillgångar till nya produkter som gör skillnad i patienters liv och ger en attraktiv avkastning på investerat kapital.

Karolinska Development har tillgång till medicinsk forskning i världsklass från Karolinska Institutet och andra ledande universitet och forskningsinstitutioner i Norden. Bolagets målsättning är att bygga nya bolag runt ledande forskare inom respektive vetenskapsområde med stöd från erfarna ledningsgrupper och rådgivare, genom finansiering tillsammans med internationella investerare som är specialiserade inom sektorn för att ge störst möjlighet till framgång.

Karolinska Developments portfölj består av 12 bolag inriktade mot innovativa behandlingar för livshotande och funktionsnedsättande sjukdomar.  

Bolaget leds av ett team bestående av professionella investerare med lång erfarenhet inom riskkapital, erfarna företagsbyggare och entreprenörer, med tillgång till ett starkt globalt nätverk.

För mer information: www.karolinskadevelopment.com

Ovanstående information är sådan som Karolinska Development AB (publ) (Nasdaq Stockholm: KDEV) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lag om handel med finansiella instrument.

 


Attachments

2016-03-04 Akinion stoppar vidare utveckling.pdf