IXONOSIN VUODEN 2015 TILINTARKASTUSKERTOMUS


Helsinki, Suomi, 2016-03-16 16:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Ixonos Oyj          Pörssitiedote         16.3.2016 klo 17:00

 

 

 
IXONOSIN VUODEN 2015 TILINTARKASTUSKERTOMUS
 
 
 
Tilintarkastuskertomus on kokonaisuudessaan tässä tiedotteessa. Vakiomuotoisen kertomuksen lisäksi tilintarkastuskertomus sisältää tietyn seikan painottamista koskevan lisätiedon.  
 

TILINTARKASTUSKERTOMUS  Ixonos  Oyj:n yhtiökokoukselle

Olemme tilintarkastaneet Ixonos Oyj:n kirjanpidon, tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja hallinnon tilikaudelta 1.1.-31.12.2015. Tilinpäätös sisältää konsernin taseen, tuloslaskelman, laajan tuloslaskelman, laskelman oman pääoman muutoksista, rahavirtalaskelman ja liitetiedot sekä emoyhtiön taseen, tuloslaskelman, rahoituslaskelman ja liitetiedot.

Hallituksen ja toimitusjohtajan vastuu

Hallitus ja toimitusjohtaja vastaavat tilinpäätöksen ja  toimintakertomuksen  laatimisesta ja  siitä,  että konsernitilinpäätös antaa oikeat ja riittävät tiedot EU:ssa käyttöön hyväksyttyjen kansain­ välisten tilinpäätösstandardien (IFRS) mukaisesti ja että tilinpäätös ja toimintakertomus antavat oikeat ja riittävät tiedot Suomessa voimassa olevien tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laati­ mista koskevien säännösten mukaisesti. Hallitus vastaa kirjanpidon ja varainhoidon valvonnan asianmukaisesta järjestämisestä ja toimitusjohtaja siitä, että kirjanpito on lainmukainen ja varain­ hoito  luotettavalla  tavalla järjestetty.

Tilintarkastajan  velvollisuudet

Velvollisuutenamme on antaa suorittamamme tilintarkastuksen perusteella lausunto tilinpäätök­ sestä, konsernitilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta. Tilintarkastuslaki edellyttää, että nouda­ tamme ammattieettisiä periaatteita. Olemme suorittaneet tilintarkastuksen Suomessa noudatettavan hyvän tilintarkastustavan mukaisesti. Hyvä tilintarkastustapa edellyttää, että suunnittelemme ja suoritamme tilintarkastuksen hankkiaksemme kohtuullisen varmuuden siitä, onko tilinpäätöksessä tai toimintakertomuksessa olennaista virheellisyyttä, ja siitä, ovatko emoyhtiön hallituksen jäsenet tai toimitusjohtaja syyllistyneet tekoon tai laiminlyöntiin, josta saattaa seurata vahingonkorvausvelvollisuus yhtiötä kohtaan taikka, rikkoneet osakeyhtiölakia tai yhtiöjärjestystä.

Tilintarkastukseen kuuluu toimenpiteitä tilintarkastusevidenssin hankkimiseksi tilinpäätökseen ja toimintakertomukseen sisältyvistä luvuista ja niissä esitettävistä muista tiedoista. Toimenpiteiden valinta perustuu tilintarkastajan harkintaan, johon kuuluu väärinkäytöksestä tai virheestä johtuvan olennaisen virheellisyyden riskien arvioiminen. Näitä riskejä arvioidessaan tilintarkastaja ottaa huomioon sisäisen valvonnan, joka on yhtiössä merkityksellistä oikeat ja riittävät tiedot antavan tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatimisen kannalta. Tilintarkastaja arvioi sisäistä valvontaa pystyäkseen suunnittelemaan olosuhteisiin nähden asianmukaiset tilintarkastustoimenpiteet mutta ei siinä tarkoituksessa, että hän antaisi lausunnon yhtiön sisäisen valvonnan tehokkuudesta. Tilintarkastukseen kuuluu myös sovellettujen tilinpäätöksen laatimisperiaatteiden asianmukaisuuden, toimivan johdon tekemien kirjanpidollisten arvioiden kohtuullisuuden sekä tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yleisen esittämistavan arvioiminen.

Käsityksemme mukaan olemme hankkineet lausuntomme perustaksi tarpeellisen määrän tarkoi­ tukseen soveltuvaa tilintarkastusevidenssiä.

   

Lausunto  konsernitilinpäätöksestä

Lausuntonamme esitämme, että konsernitilinpäätös antaa EU:ssa käyttöön hyväksyttyjen kansainvälisten tilinpäätösstandardien (IFRS) mukaisesti oikeatja riittävät tiedot konsernin talou­ dellisesta  asemasta  sekä sen toiminnan  tuloksesta ja rahavirroista.

Lausunto  tilinpäätöksestä ja  toimintakertomuksesta

Lausuntonamme esitämme, että tilinpäätös ja toimintakertomus antavat  Suomessa  voimassa olevien tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatimista koskevien  säännösten  mukaisesti  oikeat ja riittävät tiedot konsernin sekä emoyhtiön toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Toimintakertomuksen  ja  tilinpäätöksen  tiedot  ovat ristiriidattomia.

Tietyn seikan painottamista   koskeva lisätieto

Haluamme kiinnittää huomiota siihen, että yhtiön tulos on ollut merkittävästi tappiollinen viime vuosina. Toim intakertomuksessa sekä tilinpäätöksen liitetietojen maksuvalmiusriski kappaleissa esitetyn mukaisesti yhtiön arvioi, että sen käyttöpääoma ei riitä seuraava 12 kuukauden tarpeisiin. Käyttöpääoman arvioidaan kuitenkin riittävän seuraavan 12 kuukauden tarpeisiin, mikäli yhtiön myynnin kehitys on ennustettua parempi tai yhtiö pystyy toteuttamaan ennakoituja isompia kustannussäästöjä. Mahdollinen jäljelle jäävä rahoitusvaje on  täytettävissä  siltarahoituksen  keinoin. Kuten toimintakertomuksessa on tarkemmin selostettu, yhtiö on tilikauden aikana vahvistanut taserakennettaan ja sopinut vieraan paaoman ehtoisen rahoituksensa uudelleenjärjestelyistä pyrkien samalla toiminnan kannattavuuden parantamiseen. Näiden toimenpiteiden tavoitteena on toiminnan jatkuvuuden turvaaminen. Toiminnan kannattavuuden parantamiseen liittyy kuitenkin olennaista epävarmuutta, joka saattaa antaa aihetta epäillä yhtiön kykyä jatkaa  toimintaansa.  Lausuntoamme  ei ole mukautettu  tämän  seikan osalta.

 

 

 

Helsingissä, 16. maaliskuuta 2016

 

  IXONOS OYJ

    

Sami Paihonen

 Toimitusjohtaja

 

 

 

IXONOS OYJ

 

Hallitus

Lisätietoja:

 Ixonos Oyj

Talousjohtaja Kristiina Simola, puh. 040 756 3132, kristiina.simola@ixonos.com

 

Jakelu:

NASDAQ OMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

 


Attachments

Tiedote_Ixonosin tilintarkastuskertomus  16 3 2016 FI.pdf