Ginger Oil skjuter ytterligare på offentliggörandet av rapporten 4:e kvartalet 2015, bokslutskommunikén 2015


Styrelsen för Ginger Oil AB, har beslutat flytta fram offentliggörandet ytterligare två veckor avseende rapporten för fjärde kvartalet 2015 med tillhörande Bokslutskommunikén avseende räkenskapsåret 2015. 

Nytt datum för offentliggörandet är därför torsdagen den 31 mars 2016.

Bakgrunden till att styrelsen valt att skjuta ytterligare på offentliggörandet är att Bolaget ingått förhandlingar med ett noterat oljebolag avseende ett samgående, parallellt med dessa förhandlingar underhands förhandlas det med en ny grupp av investerare. Syftet med förhandlingarna är, dels att Ginger Oil AB skall förvärva ett rörelsedrivande oljebolag med syfte att öka kassaflödet samt stärka säkerhetsmarginalerna till den amerikanska banken, dels anskaffa nytt externt rörelsekapital. Syftet med det externa rörelsekapitalet är att Bolaget skall göra ett kapitaltillskott till det helägda amerikanska dotterbolaget, Ginger Oil Company och för att möjliggöra ett snabbt och framgångsrikt avslutande av Chapter 11.

Styrelsen vill understryka att något bindande avtal eller avsiktsförklaring ännu inte har upprättats, men att man har goda förhoppningar om att komma vidare med dessa transaktioner. För det fall ett bindande avtal kan ingås, bedömer styrelsen att detta kan komma att påverka utfallet i rapporten för 4:e kvartalet, varför man beslutat att skjuta ytterligare på offentliggörandet.

- Syftet med de föreslagna transaktionerna är att vi snabbt och smidigt skall kunna lägga företagsrekonstruktionen (Chapter 11) i USA bakom oss och sedan fortsätta med de tidigare kommunicerade prospekteringarna. Jag tycker förhandlingarna känns bra där alla inblandade parter både kan se och förstå de stora övervärdena och potentialen som finns i koncernen, säger Ginger Oils VD, Åke Andersson i en kommentar. 

2016-03-17

För ytterligare information kontakta:
Åke Andersson
VD
Telefon: +46(0)70 520 48 85
Hemsida: www.gingeroil.se
E-post: aandersson@gingeroil.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Ginger Oil Pressrelease 2016-03-17.pdf

Om Ginger Oil
Ginger Oil AB (publ) är en USA-baserad olje- och naturgaskoncern inriktad på att bedriva prospektering med syftet att finna nya reserver. Bolaget förvärvar, utvecklar, utvinner och avyttrar olje- och naturgasreserver. Ginger Oil bedriver idag verksamhet i Texas, i Arkansas, och Louisiana. Prospekteringsverksamheten bedrivs från Houston och moderbolaget har säte i Stockholm, Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq OMX First North, med Mangold Fondkommission som Cerified Adviser.


Attachments

Ginger_Oil_Pressrelease_2016-03-17.pdf