ROBIT OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET 18.3.2016


ROBIT OYJ YHTIÖTIEDOTE 11.4.2016 KLO 22.00

ROBIT OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET 18.3.2016

Perjantaina 18.3.2016 pidetty Robit Oyj:n varsinainen yhtiökokous päätti seuraavat keskeiset asiat. Päätökset ovat täydellisinä luettavissa Robit Oyj:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.robit.fi/wordpress/wp-content/uploads/2016/03/Varsinaisen-yhti%C3%B6kokouksen-2016-p%C3%B6yt%C3%A4kirja.pdf.

Tilinpäätöksen ja konsernitilinpäätöksen vahvistaminen

Yhtiökokous vahvisti yhtiön tilinpäätöksen ja konsernitilinpäätöksen päättyneeltä tilikaudelta 1.1.-31.12.2015.

Osakekohtainen osinko 0,04 euroa

Yhtiökokous vahvisti tilikaudelta 1.1.-31.12.2015 maksettavaksi osingoksi 0,04 euroa osaketta kohden. Kokonaisosinkosumma oli 631 373,32 euroa. Osingonmaksun täsmäytyspäivä oli 22.3.2016 ja maksupäivä 31.3.2016.

Vastuuvapaudesta päättäminen

Yhtiökokous päätti myöntää vastuuvapauden yhtiön hallituksen jäsenille tähän varsinaiseen yhtiökokoukseen päättyneeltä toimikaudelta sekä toimitusjohtajalle päättyneeltä tilikaudelta.

Hallituksen jäsenten lukumäärä

Yhtiökokous päätti yhtiön hallituksen jäsenten lukumääräksi viisi (5) henkilöä.

Hallituksen palkkiot

Yhtiökokous päätti, että hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio on 35 000 euroa ja hallituksen jäsenten vuosipalkkio on 20 000 euroa. Sekä hallituksen puheenjohtajan että hallituksen jäsenten vuosipalkkiot maksetaan siten, että 40 % summasta maksetaan osakkeina ja loput 60 % on ennakkoveroa, jonka yhtiö pidättää ja maksaa verottajalle.

Hallituksen kokoonpano

Yhtiökokous valitsi hallituksen jäseniksi seuraavat henkilöt: uutena jäsenenä Anni Ronkainen sekä vanhoina jäseninä jatkavat Tapio Hintikka, Matti Kotola, Kalle Reponen ja Harri Sjöholm.

Hallituksen puheenjohtaja

Yhtiökokous päätti valita hallituksen puheenjohtajaksi Harri Sjöholmin.

Tilintarkastajan valitseminen

KHT-yhteisö Ernst & Young Oy valittiin yhtiön tilintarkastajaksi toimikaudelle, joka jatkuu seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka. KHT-yhteisö Ernst & Young Oy on ilmoittanut, että sen päävastuullisena tilintarkastajana toimii Mikko Järventausta.

Tilintarkastajan palkkio

Yhtiökokous päätti, että tilintarkastajan palkkio ja korvaus matkakustannuksista korvataan kohtuullisen laskun mukaan.

Hallituksen valtuuttaminen päättämään omien osakkeiden hankkimisesta
Yhtiökokous päätti valtuuttaa hallituksen päättämään yhtiön omien osakkeiden hankkimisesta enintään 1 588 390 osaketta, kuitenkin niin ettei osakkeiden määrä ylitä 10 % yhtiön kaikista osakkeista.

Hallituksen valtuuttaminen päättämään yhtiön osakeannista sekä optio-oikeuksien ja muiden osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta

Yhtiökokous päätti valtuuttaa hallituksen päättämään osakeannista sekä optio-oikeuksien ja muiden osakeyhtiölain 10 luvun 1 pykälässä tarkoitettujen osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta. Valtuutuksen perusteella voidaan antaa enintään 1 588 390 osaketta vastaten noin 10 % yhtiön nykyisistä osakkeista. Yhtiön omia osakkeita ja oikeuksia voidaan antaa ja luovuttaa esimerkiksi vastikkeena yrityskaupoissa tai osana yhtiön kannustinjärjestelmää.

Kokouksen päättäminen

Merkittiin asialistan mukaisten asioiden tulleen käsitellyiksi.

Merkittiin, että kaikki päätökset ja vaalit tehtiin yksimielisesti.

ROBIT OYJ

Hallitus

Lisätietoja:

Harri Sjöholm, hallituksen puheenjohtaja
+358 400 622 092
harri.sjoholm@robit.fi

Yhtiön Hyväksyttynä Neuvonantaja toimii Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingin sivukonttori
 Puh. +358 9 616 28 101

Robit on suomalainen kasvuyritys, joka myy kulutusosia eli porakalustoa globaalisti asiakkailleen seuraavilla markkinasegmenteillä: tunnelinporaus, maalämmitys ja -jäähdytys, rakentaminen ja kaivosteollisuus. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen liiketoimintayksikköön: Top Hammer, Down the Hole ja Digital Services. Yhtiöllä on maailmalla kahdeksan omaa toimipistettä ja aktiivinen myyntiverkosto 115 maassa. Robitilla on tuotantoyksiköt Suomessa ja Etelä-Koreassa. Yhtiö on listattu Nasdaq Helsinki Oy First North Finland -markkinapaikalle ja käyttää kaupankäyntitunnusta ROBIT. Lisätietoa www.robit.fi.

Jakelu:

NASDAQ Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.robit.fi