Bavarian Nordic meddeler at positive resultater for ebolavaccinen er publiceret i JAMA


  • 8 måneder efter vaccination med ebolavaccinen havde alle raske forsøgspersoner fortsat antistofrespons, hvilket indikerer potentiale for en vedvarende respons

KØBENHAVN, Danmark, 19. april 2016 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddeler, at et offentlig-privat partnerskab mellem nogle af verdens førende sundhedsorganisationer i dag har annonceret at resultater fra et fase 1 forsøg med en forebyggende Ebola vaccine er blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift JAMA: The Journal of the American Medical Association. Disse resultater er de første, der publiceres om vaccinen, og de indikerer at vaccinen var veltolereret af raske forsøgspersoner og medførte ingen vaccinerelaterede, alvorlige bivirkninger.

Mens 97% af forsøgspersonerne havde udviklet ebola-specifikke antistoffer fire uger efter vaccination med AdVac prime-vaccinen, så blev denne immunrespons forstærket efter vaccination med MVA-BN boost-vaccinen, idet 100% af forsøgspersonerne havde udviklet ebola-specifikke antistoffer 21 dage efter boost-vaccinen. Desuden blev der vist T-celle respons i 79-100% af deltagerne, afhængig af intervallet mellem vaccinationerne, hvilket bekræfter prime-boost konceptet.

Endvidere sås, at 100% af forsøgspersonerne fortsat havde ebola-specifikke antistoffer otte måneder efter den første vaccination, og 77-80% havde fortsat T-celle responser som følge af vaccination med begge vacciner.

Artiklen "Safety and Immunogenicity of Novel Adenovirus Type 26- and Modified Vaccinia Ankara-Vectored Ebola Vaccines A Randomized Clinical Trial" er publiceret online på http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2514196.

Fase 1 forsøget blev udført af Oxford Vaccine Group ved University of Oxford, Department of Paediatrics og fandt sted i Storbritannien. Vaccinerne, der indgik i forsøget, var baseret på henholdsvis AdVac® teknologien fra Crucell Holland B.V., et selskab hørende til Janssen Pharmaceutical Companies (en del af Johnson & Johnson), og MVA-BN® teknologien fra Bavarian Nordic. Raske forsøgspersoner blev først vaccineret med den ene vaccine for at aktivere (prime) immunsystemet og dernæst med den anden vaccine, med det formål at evaluere varigheden af immunresponsen. Prime-boost vaccination er en anerkendt metode inden for forebyggelse af en række infektionssygdomme.

Resultaterne fra dette forsøg er de første fra i alt 10 kliniske fase 1, 2 og 3 studier, der foregår parallelt i USA, Europa og Afrika med det formål potentielt at understøtte en godkendelse af ebolavaccinen.

For yderligere information henvises til pressemeddelelsen fra EBOVAC1 IMI2 konsortiet: http://www.jnj.com/news/all/Global-Public-Private-Partnership-Announces-Publication-of-Positive-Phase-1-Data-for-Ebola-Vaccine-Regimen-in-JAMA.

Om ebola prime-boost vaccinen
Ebola prime-boost vaccinen udvikles i samarbejde mellem Bavarian Nordic og Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson. Vaccinen blev oprindeligt udviklet som led i et forskningssamarbejde med U.S. National Institutes of Health (NIH). Kliniske forsøg er finansielt støttet af det europæiske Innovative Medicines Initiative (IMI) via et konsortium af førende forskningsinstitutioner, der samarbejder med Janssen, herunder London School of Hygiene & Tropical Medicine, University of Oxford og det franske nationale institut for sundhed og medicinsk forskning, Inserm.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af cancer-immunterapier og vacciner mod infektionssygdomme baseret på selskabets virale vaccineplatform. Gennem mangeårige samarbejder, herunder med den amerikanske regering, har Bavarian Nordic udviklet en portefølje af vacciner mod infektionssygdomme, inklusive den ikke-replikerende koppevaccine IMVAMUNE®, der lagerføres til anvendelse i nødsituationer af den amerikanske stat samt andre regeringer. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavnet IMVANEX®) samt i Canada. I partnerskab med Janssen udvikler Bavarian Nordic en ebola-vaccine, som er blevet fremskyndet af sundhedsmyndigheder verden over, og en vaccine til beskyttelse mod og behandling af HPV. Bavarian Nordic har desuden i samarbejde med National Cancer Institute udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, herunder PROSTVAC®, der er i fase 3 klinisk udvikling til behandling af fremskreden prostatacancer. Selskabet har indgået aftale med Bristol-Myers Squibb om potentiel kommercialisering af PROSTVAC. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen
Vice President Investor Relations
Tlf. +45 61 77 47 43 

Pressemeddelelse


Attachments

2016-04-19-da