AS „Capitalia” 2015.gada auditēts konsolidētais finanšu pārskats

AS Capitalia koncernam 2015. gads ir bijis veiksmīgs un tas tika noslēgts ar EUR 48 773 peļņu un kopējo aktīvu summu EUR 2.6 miljoni. Koncerna aktīvi ir pieauguši par 90%, salīdzinot ar pagājušā gada beigām.

Riga, 2016-05-03 10:29 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Pārskata gada galvenie sasniegtie darbības rādītāji ir sekojoši:

• Uzņēmuma apgrozījums nozīmīgi audzis, sasniedzot EUR 575 tūkstošus;
  • Uzņēmuma aktīvu apmērs tika gandrīz dubultots un pārskata beigās sasniedza EUR 2.6 miljonus;
  • Peļņa pārskata gadā veidoja EUR 49 tūkstošus;
  • Uz gada beigām finansēti mazie un vidējie uzņēmumi par kopējo EUR 12 miljoni.

AS Capitalia koncernam 2015. gads ir bijis veiksmīgs un tas tika noslēgts ar EUR 48 773 peļņu un kopējo aktīvu summu EUR 2,623,393. Koncerna aktīvi ir pieauguši par 90%, salīdzinot ar pagājušā gada beigām. Koncerns ir spējis strauji kāpināt izsniegto aizdevumu skaitu pateicoties darbībai ALTUM valsts atbalsta programmas ietvaros, kuras rezultātā maziem un vidējiem uzņēmumiem Latvijā tiek piedāvāti kredīti ar samazinātām procentu likmēm. Koncerna darbības rentabilitāte ir uzlabota gan pateicoties vairākām izmaksu samazinošām darbībām, gan arī kāpinātiem darbības apjomiem. Rentabilitātes pieaugumu veicināja arī vairāku iepriekš norakstītu aizdevumu atgūšana.

Koncerna turpmākā gada fokuss būs uz izaugsmes tempu stabilizēšanu un esošo produktu klāsta popularizēšanu. Tāpat Koncerns plāno attīstīt meitas sabiedrības OU Capitalia Finance darbību Igaunijā, kas uzsāka aktīvu darbību 2016. gada janvārī. Latvijā 2015. gada novembrī beidzās sadarbības programma ar Altum, kuras ietvaros ar valsts atbalstu finansējumu saņēma 84 mazie un vidējie uzņēmumi par kopējo aizdevumu summu EUR 850 000. 2015. gada ietvaros Koncerns uzsācis veiksmīgu sadarbību ar Mintos Marketplace AS, ar kuru starpniecību Koncerna izsniegtie aizdevumi tiek piedāvāti investīcijām plašam starptautiskam investoru pulkam.

----------

AS Capitalia ir vadošais nebanku finansējuma sniedzējs maziem un vidējiem uzņēmumiem Baltijas valstīs. AS Capitalia kopumā ir finansējusi vairāk kā 1000 uzņēmumus, ieguldot vairāk kā EUR 10 miljonus kompāniju attīstībā.

Juris Grišins
         T: +37129944395
         E: juris@capitalia.lv

Attachments