IXONOS-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2016


Helsinki, Suomi, 2016-05-13 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Ixonos Oyj          Pörssitiedote          13.5.2016 klo 09:00
 

 

Ixonos-konsernin osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2016

 

 LIIKEVAIHTO SUPISTUI, SAADUT TILAUKSET KASVOIVAT

 

Katsauskausi  lyhyesti (vuoden 2015 vertailuluvut suluissa):

 

  • Liikevaihto oli 3,9 MEUR (4,6 MEUR), liikevaihdon muutos oli -14,9 %.

-       Käyttökate (EBITDA) oli -2,1 MEUR, -54,2 % liikevaihdosta, (-1,6 MEUR, -35,4 % liikevaihdosta).

-       Liiketulos oli -2,2 MEUR, -57,4 % liikevaihdosta (-2,0 MEUR, -43,1 % liikevaihdosta),

  • Nettotulos oli -2,8 MEUR, -72,3 % liikevaihdosta (-2,1 MEUR, -41,7 % liikevaihdosta).
  • Tulos per osake oli -0,01 euroa (-0,01 euroa).
  • Liiketoiminnan rahavirta oli -1,8 MEUR (-3,1 MEUR), parannus 41,9 %
  • Saadut tilaukset 5,6 MEUR (5,2 MEUR), kasvua 6,4 %

 

Tulevaisuuden näkymät

Liiketuloksen odotetaan paranevan vuoteen 2015 verrattuna.

 

Toimitusjohtaja Sami Paihonen:

Yhtiön liiketoimintaa on kehitetty voimakkaasti strategian mukaisesti ja tämän seurauksena uusien asiakkaiden myötä saadut tilaukset ovat kasvaneet edellisvuoteen verrattuna ja liikevaihdon sisältö on uudistunut. Raportoitu liikevaihto supistui vertailukauteen nähden, mutta huhtikuussa divestoidusta Cloud-liiketoiminnasta puhdistettu liikevaihto oli edellisvuoden tasolla. Katsauskauden aikana olemme siis voittaneet lukuisia uusia asiakkuuksia, sekä laajentaneet olemassa olevia asiakkuuksia edelleen.  Asiakassuhteiden edelleenkehittäminen vie yhtiötä muutoksessa vahvasti oikeaan suuntaan. Erityisesti käyttäjätutkimuslähtöinen digitaalisen transformaation tarjoaminen on saanut hyvän vastaanoton eri asiakassegmenteissä, koska se antaa pohjaa liiketoimintaa muuttavalle konsultaatiolle, jota Design ja Techonology toteuttavat tarkasti.

Jatkamme samalla uuden, Discover, Design, Deliver-as-a-Service liiketoimintamallin kehitystä. Tässä DDD-as-a-Service - mallissa asiakkaalle tarjotaan joustavasti erilaista palvelu- tai tuotekehitysprojektin aikana tarvittavaa osaamista.Tämä joustava malli on otettu hyvin vastaan ja jatkamme tarmokkaasti liiketoimintamallin kehittämistä edelleen asiakkaidemme kanssa korkealuokkaisen palvelun kautta.

Strategiaamme noudattaen jatkoimme katsauskauden aikana keskittymistä valituille liiketoiminta-alueille ja myimme huhtikuun alussa Cloud and Hosting-liiketoimintamme Datacenter Finland Oy:lle. Näin pystymme jatkossa keskittymään ns. DevOps-tarjoamaan, joka keskittyy pilvi-integraatiotoimintaan eri pilvialustoille. Tämä tarjoama on tärkeä osa kokonaisvaltaista, aina käyttäjätutkimuksesta valmiiseen toteutukseen ulottuvaa palvelutarjoamaamme.

 

LIIKETOIMINTA 

Ixonos on designia sekä teknologiaa monipuolisesti yhdistävä palvelutalo, joka tarjoaa luovia ja monipuolisia digitaalisia ratkaisuja sekä konsultatiivisia palveluita useaan eri asiakassegmenttiin. Palvelumme tärkeimpänä kohteena ovat asiakkaiden digitaalisten haasteiden, kuten digitaalisuuden hyödyntäminen liiketoiminnassa ja operatiivisessa toiminnassa, syvällinen ymmärtäminen sekä henkilöstömme korkea osaamistaso näiden haasteiden ratkaisemiseen.

Luomme asiakkaillemme uusia digitaalisia palveluita, jotka perustuvat uusimpiin teknologioihin sekä trendeihin jotka vaikuttavat asiakkaiden liiketoimintaan. Korkealuokkainen käyttökokemus vaatii designin ja teknologian saumatonta yhteistyötä, jonka osaajana Ixonos pyrkii olemaan johtava toimija.

Visiomme on päivitetty muotoon Discover – Design – Deliver vastamaan paremmin alkuvaiheen käyttäjätutkimusta, strategista designia sekä teknologian soveltuvuusmäärittelyä. Perusajatuksena on löytää oikeat osat asiakkaalle tehtävään toimitukseen, jotta loppuasiakkaan käyttökokemus on mahdollisimman korkealuokkainen.

Toimintamme keskittyy Suomeen, Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan sekä lisääntyvässä määrin Singaporeen. Ohjelmistokehitys on keskittynyt Suomeen, mutta sitä on vahvistettu myös muissa lokaatioissa. Design-toimintaa on jokaisella toimintapaikalla.

Design-palveluihimme kuuluvat digitaalinen-, mobiili-, ja web-suunnittelu sekä palvelu- ja teollinen muotoilu. Design-palvelumme ulottuvat aina suunnittelustrategiasta ja käyttäjätutkimuksesta visuaalisuuden ja vuorovaikutuksen suunnitteluun, jatkuen työpajoihin, prototyyppien suunnitteluun sekä käytettävyystutkimukseen. Toteutamme kaikki suunnitteluinnovaatiomme erilaisille päätelaitteille ja alustoille hakien aina parasta mahdollista toteutusta asiakkaan toivomana ajankohtana.

Teknologiayhtiönä meillä on syvällinen osaaminen luovien ohjelmistoratkaisujen kehittämisestä sulautettujen järjestelmien ja ohjelmistojen osalta. Hyödynnämme avoimia standardoituja teknologioita (esim. Linux, Android, iOS, Windows). Yhdistämme ohjelmistokehitysosaamisen maailmanluokan teknologiaosaamiseen, syvälliseen käyttöliittymä- ja käytettävyyssuunnitteluun ja huipputason projektinhallintakykyyn. Teknologiaosaamisemme kattaa mm. langattoman yhdistettävyyden, RF-, audio-, kuvantamis-, pilvi- ja videoteknologiat.

Consulting Services-yksikkö vastaa strategisten asiakkuuksien ja End-to-End ratkaisujen kehittämisestä. Autamme asiakkaitamme ymmärtämään uudenlaisia liiketoimintamalleja, kilpailua ja kuinka näihin pystytään vastaamaan pitkäjänteisesti digitalisoituvassa maailmassa. Konsultatiivisen palvelun tavoitteena ovat pitkäaikaiset kumppanuudet asiakkaiden kanssa.

Palvelutarjoamamme ovat:

  • Teollinen Internet
  • Media ja Online-palvelut
  • Älylaitteet
  • Pilvipalvelut
  • Konsultatiiviset palvelut

 

 

Organisaatio

Organisaatiomme koostuu:

  • Design-toiminnosta, joka vastaa kokonaisvaltaisesta design-kyvykkyydestä, joka tuottaa strategista palvelumuotoilua, käyttäjien syväymmärrystä sekä innovatiivisia käyttöliittymä- ja tuotemuotoiluja.
  • Technology-toiminnosta, joka vastaa teknisten ratkaisujen toteuttamisesta, ohjelmistokehityksestä, sekä asiakasprojekteista ja niiden kannattavasta läpiviennistä.
  • Consulting Services-toiminnosta, joka vastaa alusta lopulliseen toteutukseen vietävien hankkeiden määrittelystä sekä niiden ohjaamisesta konsultatiivisena palveluna.
  • New Sales, Marketing and Regions -toiminnosta, joka vastaa uusmyynnistä, uusista asiakkuuksista, markkinoinnista, ja ulkomaan toimintojen ohjaamisesta.

Koko organisaation toimintaa tukevat Group Services koostuvat Finance, HR, IT ja Legal –toiminnoista.

 

Toimipisteet

Toimipisteemme sijaitsevat päämarkkinoillamme Suomessa, Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Singaporessa.

- Teknologia –toimipisteemme  sijaitsevat pääosin Suomessa. Lisäksi yhtiöllä on USA:ssa ja Iso-Britanniassa asiakasrajapinnassa teknistä henkilöstöä.

- Design-studiomme sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Singaporessa.

- Myyntimme toimivat Suomessa, Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.

 

SEGMENTTIRAPORTOINTI

Ixonos raportoi liiketoimintansa yhdessä segmentissä.

 

SAADUT TILAUKSET

Katsauskaudella saadut tilaukset olivat 5,6 MEUR (5,2 MEUR), mikä on 6,4 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

 

LIIKEVAIHTO

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä konsernin liikevaihto oli 3,9 MEUR (4,6 MEUR), mikä on 14,9 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Katsauskauden liikevaihto oli pienempi kuin edellisenä vuonna huhtikuussa divestoidun Cloud-liikevaihdon  pienenemisen vuoksi, mutta saimme tilauksia edellisvuotta enemmän ja liikevaihdon sisältö on muuttunut tavoitteen mukaisesti uudistetun strategian ja uusien asiakkuuksien kautta. Asiakkaamme ovat osoittaneet kiinnostuksensa uusia  palveluitamme kohtaan ja näemme valitun strategian olevan oikean.

Katsauskaudella yhdenkään yksittäisen asiakkaan osuus ei ollut hallitseva eikä ylittänyt 10 prosenttia liikevaihdosta. 

 

 

TULOS

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä liiketulos (EBIT) oli -2,2 MEUR (-2,0 MEUR) ja tulos ennen veroja -2,8 MEUR (-2,1 MEUR). Katsauskauden nettotulos oli -2,8 MEUR (-2,1 MEUR).

Ensimmäisen vuosineljänneksen tulos per osake oli -0,01 euroa (-0,01 euroa). Katsauskauden liiketoiminnan rahavirta/osake oli -0,01 euroa (-0,02 euroa).

Yhtiön rahoituskulut olivat suuremmat kuin edellisenä vuonna 0,6 MEUR (0,1) johtuen sekä korkokulujen kasvusta että laskennallisista valuuttakurssitappioista.

Yhtiö ei ole kirjannut laskennallisia verosaamisia katsauskaudella.

 

PÄÄOMAN TUOTTO

Konsernin oman pääoman tuotto (ROE) oli -900,8 % (-305,7 %) ja sijoitetun pääoman tuotto (ROI) oli -34,8 % (-33,0 %).

 

INVESTOINNIT

Bruttoinvestoinnit ensimmäisellä neljänneksellä olivat 0,1 MEUR (0,1 MEUR). Kaikki tuotekehitysmenot sisältyvät konsernin tulokseen eikä taseeseen ole katsauskaudella aktivoitu tuotekehitysmenoja.

 TASE JA RAHOITUS

Taseen loppusumma oli 18,3 MEUR (22,0 MEUR). Oma pääoma oli 0,2 MEUR (2,3 MEUR). Omavaraisuusaste koko omasta pääomasta oli 1,3 % (10,3 %). Konsernin likvidit varat olivat katsauskauden lopussa 1,8 MEUR (0,5 MEUR). Vähemmistön osuus omasta pääomasta oli 0,2 MEUR (0,2 MEUR).

Yhtiön oman pääoman muutos katsauskaudella aiheutuu tappiollisesta tuloksesta.

Konsernin taseessa oli katsauskauden lopussa 3,1 MEUR (14,1 MEUR) rahoituslaitoslainoja sisältäen käytössä olevat pankkitililimiitit. Tämän lisäksi yhtiö on lainannut pääomistajaltaan 9,0 miljoonaa euroa. Lainasopimuksissa on yhtiön omavaraisuutta, käyttökatetta ja nettovelkojen suhdetta käyttökatteeseen koskevia kovenanttiehtoja, joita tarkastellaan ensimmäisen kerran 31.12.2016.

14.3.2016 yhtiö solmi lainasopimuksen vieraan pääoman ehtoisesta lisärahoituksesta Tremoko Oy Ab:n kanssa. Yhtiö on nostanut katsauskaudella lainasopimuksen mahdollistaman 1,5 miljoonan euron lisärahoituksen.

 

RAHAVIRTA

Konsernin liiketoiminnan rahavirta oli katsauskaudella -1,8 MEUR (-3,1 MEUR), parannusta 41.9 %

Myyntisaamisten kiertoajan lyhentämiseksi konserni myy pääosan suomalaisista myyntisaatavistaan. Katsauskaudella myytyjä myyntisaamisia oli 1,7 MEUR (2,4 MEUR).

 

 

LIIKEARVOT
Konsernin taseessa oli 31.3.2016 liikearvoa 12,0 MEUR (10,8 MEUR).  

Liikearvon testauksessa on käytetty seuraavia parametreja:

- Tarkastelujakson pituus 4 vuotta

- WACC diskonttokorkona 10 %

- Kasvuolettamana päätearvon (”terminal value”) laskennassa käytetty 1 %

Liikearvon testauksessa 31.3.2016 ei todettu liikearvon alaskirjaustarvetta. Testattavan omaisuuden käyttöarvo ylitti testattavan määrän 10.8 MEUR:lla.

Laskelman antama rahavirtojen nykyarvo 29,8 MEUR on alhaisempi kuin yhtiön rahoitusvelkojen 12,5 MEUR ja osakkeiden markkinahinnan 21,2 MEUR summa 31.3.2016.

 

HENKILÖSTÖ

Henkilöstön määrä oli katsauskaudella aikana keskimäärin 201 (246) ja kauden lopussa 199 (241). Katsauskauden lopussa konsernin henkilöstöstä 161 henkeä (211) oli työsuhteessa Suomen yhtiöissä ja 38 henkeä (30) konsernin ulkomaisissa yhtiöissä. Katsauskauden aikana henkilöstön määrä väheni 2 henkilöllä.

 

OSAKKEET JA OSAKEPÄÄOMAVaihto ja kurssi

Katsauskaudella yhtiön osakkeen ylin kurssi oli 0,07 euroa (0,07 euroa), alin 0,06 euroa (0,05 euroa) ja päätöskurssi 31.3.2016 oli 0,06 euroa (0,06 euroa). Katsauskauden keskikurssi oli 0,06 euroa (0,06 euroa). Osakkeita vaihdettiin katsauskauden aikana 3 255 707 kappaletta (33 569 612 kappaletta), mikä vastaa 0,9 % (16,5 %) osakkeiden lukumäärästä katsauskauden lopussa. Osakekannan markkina-arvo katsauskauden päätöskurssilla 31.3.2016 oli 21 213 894 euroa (12 381 996 euroa).

 

Osakepääoma
Yhtiön rekisteröity osakepääoma oli katsauskauden alussa 585 394,16 euroa ja osakkeiden lukumäärä 353 564 898 kappaletta. Kauden lopussa osakepääoma oli 585 394,16 euroa ja osakkeiden lukumäärä 353 564 898.

 

Optio-ohjelmat 2011 ja 2014

 

2011 ohjelma

Ixonos Oyj:n hallitus päätti 30.11.2011 optio-oikeuksien antamisesta perustuen varsinaisen yhtiökokouksen 29.3.2011 antamaan valtuutukseen.

Optio-oikeudet annettiin Ixonos Oyj:n kokonaan omistaman tytäryhtiön maksutta merkittäväksi 31.12.2011 mennessä. Ne jaetaan hallituksen päättämällä tavalla Ixonos Oyj:n ja sen konserniyhtiöiden henkilökuntaan kuuluville henkilöille lisäämään heidän sitoutumistaan ja työmotivaatiotaan. Optio-ohjelman piiriin eivät kuulu Ixonos Oyj:n hallituksen jäsenet tai konsernin ylimpään johtoon kuuluvat henkilöt.

Optio-oikeudet merkitään tunnuksilla IV/A, IV/B ja IV/C. Optio-oikeuksia annetaan yhteensä 600.000 kappaletta. Hallitus päättää optio-oikeuksien ehtojen mukaan liikkeeseen laskettujen optio-oikeuksien jakamisesta eri optiosarjoihin ja tarvittaessa jakamatta olevien optio-oikeuksien muuntamisesta toiseen optiosarjaan kuuluviksi.

Kullakin optio-oikeudella sai alun perin merkitä yhden Ixonos Oyj:n uuden tai yhtiön hallussa olevan oman osakkeen.

Optio-oikeuksilla IV/A osakkeiden merkintäaika alkoi 1.10.2014, optio-oikeudet IV/B osalta on todettu rauenneeksi ja optio-oikeuksilla IV/C merkintäaika alkaa 1.10.2016. Osakkeiden merkintäaika päättyy kaikilla optio-oikeuksilla 31.12.2018. Osakkeen merkintähinta optiosarjoittain on yhtiön osakkeen kaupankäynnillä painotettu keskikurssi Helsingin Pörssissä. Merkintähintaa alennetaan muun muassa osinkojen määrällä ja sitä voidaan muutoinkin oikaista ehtojen mukaisesti.

Optio-oikeuksien haltijoiden ja osakkeenomistajien yhdenvertaisen kohtelun varmistamiseksi Ixonosin hallitus on joulukuun 2015 osakeantien johdosta tarkistanut optio-oikeuksien 2011

merkintäsuhdetta ja merkintähintaa Optio-oikeuksien IV/A osalta tarkistettu merkintäsuhde on 8,287 ja merkintähinta 0,2 euroa osakkeelta. Optio-oikeuksien IV/C osalta tarkistettu merkintäsuhde on 8,287 ja merkintähinta 0,1497 euroa osakkeelta.

Osakkeiden enimmäismäärä pyöristetään osakkeiden merkitsemisen yhteydessä alaspäin täysiin osakkeisiin ja kokonaismerkintähinta lasketaan käyttäen pyöristettyä osakkeiden lukumäärää ja pyöristäen lähimpään senttiin. Yllä kuvattujen tarkistusten johdosta Optio-oikeuksilla 2011 merkittävien osakkeiden tarkistettu enimmäismäärä on 4.971.966.

 

2014 ohjelma

Ixonos Oyj:n hallitus päätti 18.2.2014 ylimääräisen yhtiökokouksen 30.10.2013 antamaan valtuutukseen perustuen optio-oikeuksien antamisesta.

Optio-oikeudet jaetaan hallituksen päättämällä tavalla Ixonos Oyj:n konsernin johtoryhmälle ja muille valikoiduille avaintyöntekijöille heidän sitouttamisekseen ja motivoimisekseen. Optio-oikeudet merkitään tunnuksilla 2014A, 2014B ja 2014C. Optio-oikeuksia annetaan yhteensä 5 000 000 kappaletta. Hallitus päättää optio-oikeuksien ehtojen mukaan liikkeeseen laskettujen optio-oikeuksien jakamisesta eri optiosarjoihin ja tarvittaessa jakamatta olevien optio-oikeuksien muuntamisesta toiseen optiosarjaan kuuluviksi.

Kullakin optio-oikeudella voi merkitä yhden Ixonos Oyj:n uuden osakkeen. Optio-oikeuksilla 2014A osakkeiden merkintäaika alkaa 1.3.2016, optio-oikeuksilla 2014B 1.3.2017 ja optio-oikeuksilla 2014C 1.3.2018. Osakkeiden merkintäaika päättyy kaikilla optio-oikeuksilla 31.12.2018. Osakkeen merkintähinta optiosarjoittain on yhtiön osakkeen kaupankäynnillä painotettu keskikurssi Helsingin Pörssissä 1.3 - 31.5.2014 2014A:n osalta, 1.1 - 31.3.2015 2014B:n osalta ja 1.1 - 31.3.2016 2014C:n osalta. Merkintähintaa alennetaan muun muassa osinkojen määrällä ja sitä voidaan muutoinkin oikaista ehtojen mukaisesti. Optio-oikeuksien haltijoiden ja osakkeenomistajien yhdenvertaisen kohtelun varmistamiseksi Ixonosin hallitus on joulukuun 2015 osakeannin johdosta tarkistanut optio-oikeuksien 2014 merkintäsuhdetta ja merkintähintaa mainittujen optio-oikeuksien mukaisesti seuraavasti:

Optio-oikeuksien 2014A merkintäsuhde on 1,65 ja merkintähinta on 0,0903 euroa ja 2014B tarkistettu merkintäsuhde on 1,65 ja merkintähinta 0,06 euroa.

Osakkeiden enimmäismäärä pyöristetään osakkeiden merkitsemisen yhteydessä alaspäin täysiin osakkeisiin ja kokonaismerkintähinta lasketaan käyttäen pyöristettyä osakkeiden lukumäärää ja pyöristäen lähimpään senttiin.

 

Yllä kuvattujen tarkistamisen johdosta Optio-oikeuksilla 2014 merkittävien osakkeiden tarkistettu enimmäismäärä on 8 250 000.

 

Osakkeenomistajat

Osakkeenomistajien lukumäärä 31.3.2016 oli 3 055 (3 918). Yksityishenkilöt omistivat 12,6 % (21,2 %), yhteisöt 86,8 % (85,9 %) ja ulkomaalaiset 0,5 % (0,8 %) sekä hallintarekisterissä 1,8 % olevat (2,9 %) osakkeista.

Yhtiön lähipiiriin kuuluva Tremoko Oy Ab:n omistusosuus on 82,17 %. Omistusosuus on optioiden avulla nostettavissa 82,29 %:iin.

 

Lähipiiritapahtumat

14.3.2016 yhtiö solmi 1,5 miljoonan euron lainasopimuksen vieraan pääoman ehtoisesta lisärahoituksesta Tremoko Oy Ab:n kanssa.

 

MUITA KATSAUSKAUDEN TAPAHTUMIA

 

Markkinatapahtumia

Digitalisaation sekä mobiiliteetin tuomat edut ovat yleensä tehokkuutteen ja kustannussäästöihin liittyviä. Ixonosin tavoitteena on tämän lisäksi tarjota uutta luovaa etua edellä mainituista vaikuttimista. Mielenkiintoisena huomion voidaan siis todeta asiakkaiden kanssa käynnistettyjen hankkeiden ja digitalisaation strategiset tavoitteet painottuivat enemmän uuden liiketoiminnan luomiseen kuin kustannustehokkuuteen. Sama trendi oli vallassa myös yhtiön kotimarkkinalla Suomessa. Kansainväliset tuotekehitysasiakkaamme ovat lisänneet investointejaan käyttäjätutkimuksen ja designin avulla tehtävään kehitykseen.

Tarve yhtiön erilaisille palveluille markkinoilla on havaittu voimakkaaksi. Haastavinta asiakkailla on yleensä strreategisten ajatusten saattaminen maaliin sellaisena kuin ne on strategiassa ajateltu. Designin ja ohjelmisto- sekä laitteistokehitystyön yhdistämisen kaupallistaminen sekä muotoiluvetoisen kulttuurin tuominen hankkeisiin on avainosaamisalueemme, joka palvelee useaa eri teollisuusaluetta tehokkaasti. Vastataksemme nousevaan kiinnostukseen järjestimme maaliskuussa Innovation by Design tapahtuman Helsingissä. Tapahtuma keskittyi älykkääseen asumiseen ja IoT ratkaisuihin asumisessa. Teollisen Internetin tapahtumamme Future of Industrial Experience keräsi myös hyvän vastaanoton Helsingissä.

Osallistuimme asiakkaiden kanssa Mobile World Congressiin helmikuussa Smart Devices sekä IoT fokuksella, ja saimme rakennettua näiden alueiden mahdollisuuksia hyvin eteenpäin eri asiakastapaamisten kautta.

Katsauskauden aikana liityimme yhtiönä jo monen asiantuntijammekin arvostamaan suomalaiseen Digitalist Network:iin ja toimme esittelemämme ”Friction Thinking”-ajattelumme mukaan verkoston kehittämiseen. Friction Thinking pyrkii etsimään ns. negatiivisia kitkoja eli toimintaa haittaavia elementtejä sekä positiivisia kitkoja eli palvelun tai tuotteen kiinnostavaksi kohderyhmälle tekeviä elementtejä.

Työmme tuloksista markkinoilla selkeimmin puhuvat asiakkaidemme kanssa yhdessä saamamme tunnustukset eri toimialoilla. Ixonosin asiakkaiden kanssa suunnittelemat ratkaisut saavuttivat palkintoja ja arvostusta raportointikauden aikana seuraavasti:

  • Viking Linen Onboard asiakaskokemus voitti Saksassa Euroopan IF Design Awardsin parhaana palvelumuotoiluna
  • Muotitalo Sherri Hillin kanssa tekemämme monikanavaisen kaupan ratkaisu julkistettiin ja se sai hyvän vastaanoton New Yorkin muotiviikolla käyttöliittymänsä eleganttiuden vuoksi.

Eniten huomioarvoa sai tapamme yhdistää maailmanluokan design laadukkaaseen tekniseen toteutukseen. Tämä näkyi eritoten tähän liittyvien kyselyiden määrän nousuna.

IoT ja Smart Devices alueella vahvistimme kumppanuuttamme solmimalla partneruussopimuksen IBM:n kanssa Bluemix sekä Watson alustojen osalta.  

 

Katsauskauden pörssitiedotteet

18.2.2016 Ixonos-konsernin tilinpäätöstiedote 1.1-31.12.2015

10.3.2016 Pääkonttorin toimitiloja koskevan vuokrasopimuksen päättäminen

14.3.2016 Ixonos järjestää rahoitustaan

14.3.2016 Kutsu Ixonos Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen

16.3.2016 Ixonosin vuoden 2015 tilintarkastuskertomus

16.3.2016 Ixonos Oyj:n tilinpäätös tilikaudelta 2015 julkaistu

29.3.2016 Tremoko Oy Ab:n ehdotus hallituksen jäsenten lukumääräksi ja valittaviksi henkilöiksi

 KATSAUSKAUDEN JÄLKEISET TAPAHTUMAT

 

Cloud ja hosting –liiketoiminnan sopimuskanta siirtyi Datacenter Finland Oy:lle

6.4.2016 Yhtiö myi Cloud ja hosting liiketoiminnan sopimuskannan Datacenter Finland Oy:lle. Kaupalla ei ole olennaista positiivista vaikutusta yhtiön tulokseen tai kassaan.

 

Yhtiökokous 7.4.2016

Yhtiö piti 7.4.2016 varsinaisen yhtiökokouksen. Yhtiökokouksen pöytäkirja sekä päätökset ovat luettavissa yhtiön internet-sivuilla www.ixonos.com. Yhtiökokouksen valitsema hallitus: Paul Ehrnrooth, Pekka Eloholma, Bo-Erik Ekström, Samu Konttinen, Päivi Marttila ja  Pekka Pylkäs.  Yhtiökokouksen jälkeisessä hallituksen kokouksessa hallitus valitsi puheenjohtajaksi Paul Ehrnroothin sekä varapuheenjohtajaksi Päivi Marttila.

Lisäksi kokouksessa päätettiin hallituksen tarkastusvaliokunnan ja palkitsemisvaliokunnan jäsenistä. Tarkastusvaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Pekka Pylkäs ja jäseniksi Päivi Marttila ja Bo-Erik Ekström. Palkitsemisvaliokuntaan valittiin Pekka Eloholma, Samu Konttinen, Paul Ehrnrooth ja Pekka Pylkäs.

 

Vaihtovelkakirjalaina

Tremoko Oy Ab merkitsi 8.4.2016 täysimääräisesti Ixonos Oyj:n (”Yhtiö”) varsinaisen yhtiökokouksen 7.4.2016 päätöksellä sille merkittäväksi suunnatun pääomaltaan 9.200.000,95 euron suuruisen vaihdettavan lainan (”Laina”) ja siihen liitetyt osakeyhtiölain 10 luvun 1 pykälän 2 momentissa tarkoitetut erityiset oikeudet (”Erityiset Oikeudet”) Lainaa ja Erityisiä oikeuksia koskevien ehtojen (”Ehdot”) mukaisesti ja ehdoin. Yhtiön hallitus on hyväksynyt Tremokon merkinnän.

Laina ja siihen liittyvät Erityiset Oikeudet on laskettu liikkeelle Yhtiön käyttöpääoman vahvistamiseksi sekä rahoitusrakenteen uudelleen järjestelemiseksi sekä rahoituskustannusten alentamiseksi. Lainan ottamiselle ja Erityisten Oikeuksien antamiselle on näin ollen painava taloudellinen syy. Lainan emissiokurssi ja vaihtohinta on määritelty markkinaehtoisesti.

Lainan ja Erityisten Oikeuksien Ehtojen pääkohdat ovat seuraavat:

  • Lainan määrä on 9 200 000,95 euroa
  • Lainan pääomalle maksetaan vuotuista korkoa, joka on Euribor 6 kk (vähintään ≥ 0 %) + 4,0 %
  • Lainaan liitetyn vaihto-oikeuden perusteella annettavien Yhtiön uusien osakkeiden enimmäismäärä on 131 428 585 kappaletta.
  • Osakkeen vaihtokurssi on kiinteä 0,07 euroa ja sitä tarkistetaan Ehdoissa määritellyn mukaisesti
  • Laina-aika on 8.4.2016 – 8.4.2020 siten, että 8.4.2018 alkaen lainasta maksetaan puolivuosittain viitenä 340 000,01 euron suuruisena eränä yhteensä 1 700 000,05 euroa ja lisäksi 8.4.2020 maksetaan loppuosa lainasta, yhteensä 7 500 000,90 euroa kertasuorituksena

Tremoko on maksanut merkitsemänsä Lainan ja siihen liitetyt Erityiset Oikeudet kuittaamalla Yhtiöltä olevia saataviaan 9 200 000,95 euron arvosta.

 

Omavelkainen takaus

28.4.2016 Turret Oy Ab ja Holdix Oy Ab antoivat Ixonos Oyj:n (”Ixonos”) ja Ixonos Finland Oy:n vastuiden puolesta Nordea Pankki Suomi Oyj:lle yhteensä 1,2 miljoonan euron suuruisen omavelkaisen takauksen (”Takaus”). Takaus annettiin Finnvera Oyj:n antaman takauksen sijaan. Turret Oy Ab ja Holdix Oy Ab ovat Ixonosin pääomistaja Tremoko Oy Ab:n omistajat.

 

RISKIENHALLINTA JA LÄHIAJAN EPÄVARMUUSTEKIJÖITÄ

Ixonos Oyj:n riskienhallinnan tavoitteena on varmistaa yhtiön toimintojen häiriötön jatkuvuus ja kehittyminen sekä tukea yhtiön asettamien liiketoiminnallisten tavoitteiden toteutumista ja yhtiön arvon kasvattamista. Riskienhallinnan organisoinnista, prosessista sekä tunnistetuista riskeistä on tarkempia tietoja yhtiön kotisivuilla: www.ixonos.com.

Yhtiön tulos on viime aikoina ollut tappiollista huolimatta tehdyistä tehostamistoimista. Tappiollisella tuloksella on välitön vaikutus yhtiön käyttöpääoman riittävyyteen. Riskiä hallitaan ylläpitämällä valmiutta erilaisiin rahoitusratkaisuihin.

Avainasiakkuuksissa tapahtuvilla muutoksilla voi olla haitallinen vaikutus Ixonosin toimintaan, tuloksentekokykyyn ja taloudelliseen asemaan. Mikäli jokin suurimmista asiakkaista siirtäisi ostonsa Ixonosilta sen kilpailijoille tai muuttaisi voimakkaasti toimintamalliaan, mahdollisuudet korvaavan asiakasvolyymin löytymiseen lyhyellä ajanjaksolla olisivat rajoitettuja.

Konsernin liikevaihtorakenne ja sisältö on muuttunut. Konsernin liiketoiminta koostuu pääosin yksittäisistä asiakassopimuksista, jotka ovat usein verrattain lyhytkestoisia. Uusien projektien aloitusajankohtien ja laajuuden ennustaminen on aika ajoin haastavaa samalla kun kulurakenne suurelta osin on luonteeltaan kiinteä. Edellä mainitut seikat voivat aiheuttaa ennakoimatonta vaihtelua liikevaihdossa ja sen kautta kannattavuudessa

Osan konsernin liiketoiminnasta muodostavat kiinteähintaiset projektitoimitukset. Kiinteähintaisiin projektitoimituksiin liittyy ajallinen ja sisällöllinen riski. Tätä riskiä pyritään hallitsemaan sopimus- ja projektijohtamisen välinein.

Konsernin liikevaihdosta merkittävä osuus laskutetaan muuna kuin euroina. Valuuttakurssien muutoksiin liittyvää riskiä hallitaan eri toimenpitein.

Konsernilla on taseessaan merkittävä määrä liikearvoa, johon kohdistuu alaskirjausriski siinä tapauksessa, että konsernin kassavirran tulevaisuuden tuotto-odotukset laskevat joko sisäisten tai ulkoisten tekijöiden johdosta. Liikearvo testataan vuosineljänneksittäin ja myös muulloin, jos tarvetta ilmenee.

Konsernin rahoitussopimuksiin liittyy rahoituskovenantteja, joiden rikkoutuminen saattaa aiheuttaa joko yhtiön rahoituskulujen nousun tai vaatimuksen vieraan pääoman ehtoisten pankkilainojen joko osittaiseen tai kokonaiseen nopeaan takaisinmaksuun. Suurimmat riskit kovenanttien rikkoutumiseen liittyvät markkinatilanteesta johtuvasta käyttökatteen heilahtelusta tai mahdollisesta tarpeesta yhtiön käyttöpääoman lisäämiseen vieraan pääoman ehtoisella rahoituksella. Riskiä hallitaan neuvotteluilla sekä ylläpitämällä valmiutta erilaisiin rahoitusratkaisuihin.

 

 

SEURAAVAT KATSAUKSET

 

Osavuosikatsaus 1-6/2016 torstaina 18.8.2016

 

IXONOS OYJ

Hallitus

 

 

 

Lisätietoja antaa:

Ixonos Oyj

- Toimitusjohtaja Sami Paihonen, puh. 050 502 1111, sami.paihonen@ixonos.com

- Talousjohtaja Kristiina Simola, puh. 040 756 3132, kristiina.simola@ixonos.com

 

 

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
 


IXONOS-KONSERNI  TILINPÄÄTÖSLYHENNELMÄ JA LIITETIEDOT 1.1.-31.3.2016 KONSERNIN LYHENNETTY TULOSLASKELMA, 1000 EUR

 

  1.1.-31.3.16 1.1.-31.3.15 Muutos% 1.1.-31.12.15  
 
Liikevaihto 3 901 4 584 -14,9 17 001  
Liiketoiminnan kulut -6 141 -6 558 6,4 -25 703  
LIIKETULOS -2 240 -1 974 -13,5 - 8 702  
Rahoitustuotot ja kulut -578 -121 378,8 3 047  
Tulos ennen veroja -2 818 -2 095 -34,6 -5 655  
Tuloverot 0 0 0 -4 956  
TILIKAUDEN TULOS -2 819 -2 095 -34,7 -10 612  
Jakautuminen          
Emoyhtiön omistajille -2 816 -2 092 -34,6 -10 599  
Määräysvallattomille omistajille -2 -3 3,8 -12  
Osakekohtainen tulos          
Laimentamaton, euroa -0,01 -0,01 0,0 -0,05  
Laimennettu, euroa -0,01 -0,01 0,0 -0,05  

 


 

 

 

 

 

 

LAAJA LYHENNETTY TULOSLASKELMA, 1000 EUR
 

  1.1.-31.3.16 1.1.-31.3.15 Muutos% 1.1.-31.12.15  
 
Tilikauden tulos -2 819 -2 095 -34,6 -10 612  
Muut laajan tuloslaskelman erät          
Muuntoeron muutos 374 -175 313,8 -187  
TILIKAUDEN LAAJA TULOS -2 444 -2 270 -25,9 -10 799  

 

 

 

KONSERNIN LYHENNETTY TASE, 1000 EUR   

VARAT 31.3.2016 31.3.2015 31.12.2015  
PITKÄAIKAISET VARAT        
Liikearvo 12 043 10 847 12 043  
Muut aineettomat hyödykkeet 470 1 174 548  
Aineelliset käyttöomaisuushyödykkeet 365 579 372  
Laskennalliset verosaamiset 0 4 947 0  
Myytävissä olevat sijoitukset 22 3 23  
PITKÄAIKAISET VARAT YHTEENSÄ 12 900 17 550 12 987  
LYHYTAIKAISET VARAT        
Myyntisaamiset ja muut saamiset 3 639 3 942 3 459  
Rahavarat 1 809 535 1 901  
LYHYTAIKAISET VARAT YHTEENSÄ 5 448 4 477 5 360  
VARAT YHTEENSÄ 18 348 22 027 18 347  
         
OMA PÄÄOMA JA VELAT 31.3.2016 31.3.2015 31.12.2015  
OMA PÄÄOMA        
Osakepääoma 585 585 585  
Ylikurssirahasto 219 219 219  
Sij.vapaan omanpääoman rahasto 46 969 38 047 46 994  
Ed.tilikausien voitto -44 936 -34 717 -34 712  
Tilikauden tulos -2 816 -2 092 -10 599  
Emoyhtiön omistajille kuuluva omapääoma 22 2 042 2 486  
Määräysvallattomien omistajien osuus 219 231 221  
OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ 241 2 273 2 708  
VELAT        
Pitkäaikaiset velat 6 395 9 887 8 095  
Lyhytaikaiset velat 11 713 9 867 7 544  
VELAT YHTEENSÄ 18 107 19 754 15 639  
OMA PÄÄOMA JA VELAT YHTEENSÄ 18 348 22 027 18 347  

 

 

 

 

 

LASKELMA KONSERNIN OMAN PÄÄOMAN MUUTOKSISTA, 1000 EUR

A:  Osakepääoma

B:  Ylikurssirahasto

C:  Osakeanti

D:  Sijoitetun vapaan pääoman rahasto

E:  Muuntoero

F:   Kertyneet voittovarat

G:  Emoyhtiön omistajille kuuluva oma pääoma yhteensä

H:  Määräysvallattomien omistajien osuus

 I:               Oma pääoma yhteensä

 

 

 

 

 

 

 

  A B C D E F G H I
Omapääoma 1.1.2015 585 219 0 32 345 -71 -34 524 -1 447 229 -1 217
Tilikauden tulos           -2 092 -2 092 3 -2 089
Muut laajan tuloksen erät                  
Muuntoeron muutos         -175   -175   -175
Tapahtumat osakkeenomistajien
 kanssa:
                 
Osakeanti       5 800     5 800   5 800
Omanpääoman hankintakulut       -99     -99   -99
Osakeperusteinen palkitseminen           53 53   53
Omapääoma 31.3.2015 585 219 0 38 046 -246 -36 563 2 041 231 2 273
Omapääoma 1.1.2016 585 219 0 46 994 -259 -45 054 2 487 221 2 708
Tilikauden tulos           -2 816 -2 816 -3 -2 819
Muut laajan tuloksen erät           -1      
Muuntoeron muutos         374   374   374
Tapahtumat osakkeenomistajien
 kanssa:
                 
Osakeanti             0   0
Omanpääoman hankintakulut       -25     -25   -25
Osakeperusteinen palkitseminen           2 2   2
Omapääoma 31.3.2016 585 219 0 46 969 116 -47 869 22 219 241

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONSERNIN RAHAVIRTALASKELMA,1000 EUR

 


 
31.3.2016 31.3.2015 31.12.2015
Liiketoiminnan rahavirta      
Tilikauden tulos -2 819 -2 095 -10 588
Liiketoiminnan rahavirran oikaisut      
Tuloverot 0 0 4 956
Muut tuotot ja kulut, joihin ei liity maksutapahtumaa 0 0 -4 047
Poistot ja arvonalentumiset 127 353 1 310
Rahoitustuotot ja–kulut 578 121 871
Muut oikaisut -336 268 -272
Tulorahoitus ennen käyttöpääoman muutosta -2 449 -1 352 -7 769
Käyttöpääoman muutos 755 -1 083 -2 339
Saadut korot 1 45 122
Maksetut korot -70 -662 -1 524
Maksetut verot 0 0 -7
Liiketoiminnan nettorahavirta -1 763 -3 052 -11 517
Investointien rahavirta      
Tytäryritysten hankinta vähennettynä
hankintahetken rahavaroilla
0 0 -125
Investoinnit aineellisiin ja aineettomiin hyödykkeisiin -44 -146 -164
Investointien nettorahavirta -44 -146 -288
Nettorahavirta ennen rahoitusta -1 807 -3 198 -11 805
       
Rahoituksen rahavirta      
Pitkäaikaisten lainojen nostot 24 9 506 10 794
Pitkäaikaisten lainojen lyhennykset 0 -3 500 -4 000
Lyhytaikaisten lainojen nostot 1 918 0 7 500
Lyhytaikaisten lainojen lyhennykset -63 -8 208 -5 784
Osakemerkinnöistä saadut maksut 0 5 800 5 793
Oman pääoman hankintakulut -25 -99 -386
Rahoitusleasing maksut -139 -22 -466
Rahoituksen nettorahavirta 1 715 3 478 13 451
Rahavarojen muutos -92 280 1 646
Rahavarat kauden alussa 1 901 255 255
Rahavarat kauden lopussa 1 809 535 1 901

 

 

 

Laatimisperiaatteet

Tämä osavuosikatsaus on laadittu IAS 34, Osavuosikatsaukset -standardin mukaisesti noudattaen vuositilinpäätöksen 31.12.2015 laatimisperiaatteita. 1.1.2016 voimaan tulleilla IFRS-standardien muutoksilla ja tulkinnoilla ei ole ollut olennaista vaikutusta konsernitilinpäätökseen.

Osavuosikatsauksen laatiminen IFRS-standardien mukaisesti edellyttää Ixonosin johdolta sellaisten arvioiden ja oletusten käyttämistä, jotka vaikuttavat taseen laadintahetken varojen ja velkojen sekä katsauskauden tuottojen ja kulujen määriin. Lisäksi joudutaan käyttämään harkintaa tilinpäätöksen laatimisperiaatteiden soveltamisessa. Koska arviot ja olettamukset perustuvat tilinpäätöstiedotteen julkistamishetken näkemyksiin, ne sisältävät riskejä ja epävarmuustekijöitä. Toteumat voivat poiketa tehdyistä arvioista ja oletuksista.

Tuloslaskelman ja taseen luvut ovat konsernilukuja. Konsernin taseeseen on yhdistelty kaikki konserniyhtiöt ja yhtiön johdon omistama Ixonos Management Invest Oy. Alkuperäinen tilinpäätöstiedote on suomenkielinen. Englanninkielinen tiedote on käännös alkuperäisestä.

Tiedotteen luvut on pyöristetty, joten yksittäisten lukujen yhteenlaskettu summa saattaa poiketa esitetystä summaluvusta. Osavuosikatsaustiedote on tilintarkastamaton.

 

Toiminnan jatkuvuus

Tämä osavuosikatsaus on laadittu toiminnan jatkuvuuden periaatteen mukaisesti huomioiden yhtiön tilikauden 2015-2016 aikana toteuttamat rahoitusjärjestelyt ja liiketoimintaennuste vuoden 2016 osalta.

Ennusteissa on huomioitu todennäköiset tai nähtävissä olevat muutokset tulevaisuuden odotuksissa, niin tulovirran kuin odotettavissa olevien menojen osalta.

Yhtiö arvioi, että sen käyttöpääoma ei riitä seuraavan 12 kuukauden tarpeisiin. Käyttöpääoman arvioidaan kuitenkin riittävän seuraavan 12 kuukauden tarpeisiin, mikäli yhtiön myynnin kehitys on ennustettua parempi tai yhtiö pystyy toteuttamaan ennakoituja isompia kustannussäästöjä. Mahdollinen jäljelle jäävä rahoitusvaje on täytettävissä muun muassa siltarahoituksen keinoin.

Yhtiön pankkilainat sisältävät kovenantteja, jotka liittyvät yhtiön omavaraisuusasteeseen, käyttökatteeseen ja nettovelkojen suhteeseen käyttökatteesta. Kovenantteja tarkastellaan seuraavan kerran 31.12.2016.

 

Liikearvon arvonalentumistestaus

Ixonos suoritti liikearvon arvonalentumistestauksen 31.3.2016. Liikearvo on kohdistettu yhdelle kassavirtaa tuottavalle yksikölle 1.11.2013 alkaen.

Tehdyn liikearvon testauksen perusteella testattavan omaisuuden käyttöarvo ylitti testattavan määrän 10,8 MEUR, eikä näin ollen alaskirjaustarvetta ollut. Liikearvoa on tilikauden lopun taseessa 12,0 MEUR. Laskelman antama rahavirtojen nykyarvo 29,8 MEUR on alhaisempi kuin yhtiön rahoitusvelkojen 12,5 MEUR ja osakkeiden markkinahinnan 21,2 MEUR summa 31.3.2016.

Yhtiö testaa liikearvoaan omaisuuden käyttöarvoon perustuen. 31.3.2016 yhteydessä tehdyssä testauksessa kassavirtaennusteen ennustejakso koostui ennusteesta ajalla Q2 2016 – Q1 2020.

Ennusteessa on lähdetty vuoden 2016 osalta stabilointivaiheesta, jonka aikana kasvu jää alhaiseksi. Vuosina 2017-2020 uskotaan päästävän selkeämpään, keskimäärin 9 prosentin kasvuun digitalisoitumisen koskettaessa yhä suurempaa osaa liike-elämästä. Liikevoittoprosentin ennustetaan nousevan keskimäärin 10 prosenttiin.

Menetelmässä testattavia varoja verrataan niiden tuottamaan rahavirtaan valitulla aikajaksolla, huomioiden diskonttokorko ja ennustejakson jälkeisten rahavirtojen kasvukerroin. Diskonttokorkona on käytetty 10 % p.a. korkokantaa sekä ennustejakson jälkeisiä rahavirtoja laskettaessa kasvukertoimena 1 % p.a. korkoa. Terminaalikauden arvoa laskettaessa on käytetty kauden painotettua keskimääräistä liikevoittoprosenttia.

Liikearvon testauksessa tärkeimmät herkkyystekijät ovat itse rahavirtaennusteiden ja niiden sisältämien oletusten lisäksi terminaaliarvon kasvuprosentti ja käytetty diskonttokorko. Mikäli terminaaliarvon kasvuprosenttina olisi käytetty -23 % yhden prosentin sijaan, olisi käyttöarvo vastannut testattavaa määrää. Mikäli diskonttokorkona olisi käytetty 21 % 10 prosentin sijaan, olisi käyttöarvo vastannut testattavaa määrää. Mikäli liikevoittoprosentti olisi keskimäärin 2 % 11 prosentin sijaan käyttöarvo vastaisi testattavaa määrää.

 

Lainakovenantit

Yhtiöllä on korollista velkaa 31.3.2016 yhteensä 12,5 miljoonaa euroa. Niiden lainojen määrä, joita kovenantit koskevat, oli 31.3.2016 pääomamäärältään 5,2 miljoonaa (2015: 6,0 miljoonaa). Katsauskauden päättymisen jälkeen niiden lainojen määrä, joita kovenantit koskevat, on muuttunut siten, että se on 0,7 miljoonaa euroa.

 Kovenanttisopimuksissa on asetettu kovenanttirajoja yhtiön omalle pääomalle, käyttökatteelle ja korollisten nettovelkojen ja käyttökatteen suhteelle. Kovenantteja tarkastellaan seuraavan kerran 31.12.2016. Mikäli yhtiö ei täytä kovenanttisopimuksessa määriteltyjä kovenanttirajoja rahoittajilla on oikeus irtisanoa takaisinmaksettavaksi lainat, joita kovenanttisopimus koskee. Noudatettava kovenanttitaso tarkistetaan puolivuosittain. Omavaraisuusasteen tulee olla 15-35 % ajankohdasta riippuen. Viimeisen 12 kuukauden käyttökate ei saa alittaa -1.0 miljoonaa euroa 31.12.2016. Ajankohdasta riippuen korollisten nettovelkojen (taseen korolliset nettovelat mukaan lukien rahoitusleasingvelat) ja käyttökatteen suhde ei saa ylittää 3.0-1.0. Tunnuslukua tarkastellaan ensimmäisen kerran 30.6.2017. Korollisten nettovelkojen ja käyttökatteen suhde lasketaan IFRS-periaatteita noudattaen.

31.3.2016 yhtiön omavaraisuusaste oli 1,3 % (2015: 10,3 %), käyttökate oli -2,1 miljoonaa euroa (2015: -1,6 miljoonaa) ja korollisten nettovelkojen ja käyttökatteen suhde oli negatiivinen (2015: negatiivinen).

 

 

Kovenanttien alaisten lainojen erääntyminen:

  Ajanjakso Lyhennyksen määrä 1000 EUR
01.01. - 31.12.2016 189  
01.01. - 31.12.2017 253  
01.01. - 31.12.2018 1 008  
01.01. - 31.12.2019 755  
01.01. - 31.12.2020 755  
01.01. - 31.12.2021 2 264  

KONSERNIN TULOSLASKELMA KVARTAALEITTAIN, 1000 EUR

 

  Q1/2016
1.1.-31.3.16
Q4/2015
1.10.-31.12.15
Q3/2015
1.7.-30.9.15
Q2/2015
1.4.-30.6.15
Q1/2015
1.1.-31.3.15
           
Liikevaihto 3 901 4 315 3 545 4 557 4 584
Liiketoiminnan kulut -6 141 -6 597 -6 061 -6 486 -6 558
LIIKETULOS -2 240 -2 283 -2 516 -1 929 -1 974
Rahoitustuotot- ja kulut -578 3 778 -476 -135 -121
Tulos ennen veroja -2 818 1 495 -2 992 -2 064 -2 095
Tuloverot -0,3 12 -30 -4 938 0
VERTAILUJAKSON TULOS -2 819 1 507 -3 023 -7 002 -2 095

 

 


KÄYTTÖOMAISUUDEN MUUTOKSET, 1000 EUR

 

  Liikearvo Aineettomat
hyödykkeet
Aineelliset
käyttö-
omaisuus-
hyödykkeet
Myytävissä olevat
sijoitukset
Yhteensä
Kirjanpitoarvo 1.1.2015 10 847 1 585 2 106 14 14 552
Lisäykset 0 316 0 0 316
Valuuttakurssimuutokset 0 0 2 0 2
Vähennykset ja siirrot 0 0 0 0 0
Arvonalentumiset 0 0 0 0 0
Katsauskauden poistot 0 -254 -341 0 -595
Kirjanpitoarvo 31.3.2015 10 847 1 647 1 767  14 14 275
           
Kirjanpitoarvo 1.1.2016 12 043 548 372  23 12 986
Lisäykset 0 0 44 0 44
Valuuttakurssimuutokset 0 0 -3 -1 -4
Vähennykset ja siirrot 0 0 0 0 0
Arvonalentumiset 0 0 0 0 0
Katsauskauden poistot 0 -78 -49 0 -127
Kirjanpitoarvo 31.3.2016 12 043 470 365 22 12 900

 

 

TUNNUSLUKUJA
 

  1.1.-31.3.2016 1.1.-31.3.2015 1.1.-31.12.2015
Tulos/osake, EUR laimennettu -0,01 -0,01 -0,05
Tulos/osake, EUR -0,01 -0,01 -0,05
Omapääoma/osake, EUR 0,00 0,01 0,01
Liiketoiminnan rahavirta/osake, EUR laimennettu -0,05 -0,02 -0,06
Liiketoiminnan rahavirta/osake, EUR -0,005 -0,02 -0,03
Sijoitetun pääoman tuotto, % -34,8 -33,0 -29,9
Oman pääoman tuotto, % -900,8 -305,7 -1421,9
Liikevoitto/liikevaihto, % -57,4 -43,1 -51,2
Gearing koko omasta pääomasta, % 4424,4 633,8 324,4
Omavaraisuusaste koko omasta pääomasta, % 1,3 10,3 14,8
Omavaraisuusaste ilman vähemmistöosuutta, % 0,1 9,3 13,6
Käyttökate (EBITDA),1000 EUR -2 113 -1 621 -7 392
       

 

 


MUITA TIETOJA

 

  1.1.-31.3.2016 1.1.- 31.3.2015 1.1.-31.12.2015
HENKILÖSTÖ, keskimäärin 201 246 217
Henkilöstö kauden lopussa 199 241 200
       
VASTUUT, 1000 EUR      
Omista sitoumuksistaan annetut vakuudet      
Yrityskiinnitykset 23 500 23 300 23 500
Takaukset 0 74 0
       
Leasing-ja muut vuokravastuut      
Erääntyy 1 vuoden kuluessa 1 136 2 174 1 646
Erääntyy 1-5 vuoden kuluessa 231 2 840 1 632
Erääntyy 5 vuoden kuluttua 0 0 0
Yhteensä 1 367 5 004 3 278
       
Koronvaihtosopimuksen nimellisarvo      
Erääntyy 1 vuoden kuluessa 253 4 611 253
Erääntyy 1-5 vuoden kuluessa 443 0 506
Erääntyy 5 vuoden kuluttua 0 3 000 0
Yhteensä 696 7 611 759
Käypä arvo -13 -104 -13

 

 

 

 

 

 

TUNNUSLUKUJENLASKENTAPERIAATTEET

Käyttökate/EBITDA = Tulos ennen korkoja, veroja, poistoja ja kuoletuksia

Laimennettu osakekohtainen tulos = Tilikauden voitto / Laimennusvaikutuksella oikaistu osakkeiden osakeantioikaistu lukumäärä keskimäärin

Osakekohtainen tulos = Tilikauden voitto / Osakkeiden osakeantioikaistu lukumäärä keskimäärin

Oma pääoma osaketta kohti = Oma pääoma / Osakkeiden laimentamaton lukumäärä tilinpäätöspäivänä

Liiketoiminnan rahavirta / osake, EUR laimennettu = Liiketoiminnan nettorahavirta / Laimennusvaikutuksella oikaistu osakkeiden osakeantioikaistu lukumäärä keskimäärin

Sijoitetun pääoman tuotto (ROI) =

(voitto ennen veroja + korkokulut + muut rahoituskulut) /

Taseen loppusumma - korottomat velat (keskimäärin) x 100

Oman pääoman tuotto (ROE) = nettotulos / Oma pääoma yhteensä  (keskimäärin) x 100

Gearing = korolliset velat - likvidit varat / oma pääoma yhteensä x 100


Attachments

Osavuosikatsaus_Q1_FI_13052016_klo 09_00.pdf