Wifog Holding offentliggör årsredovisning och en revisionsberättelse med anmärkningar


Wifog Holding AB (publ) ("Wifog Holding") offentliggör idag Årsredovisning för 2015 och en revisionsberättelse med anmärkningar. Bolagets revisorer gör anmärkningar i revisionsberättelsen utan att det påverkar deras uttalanden i revisionsberättelsen och tillstyrker därmed att årsstämman beviljar styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret. Årsredovisningen publiceras på Wifog Holdings hemsida www.wifog.com.

Anmärkningar
Bolagets revisor anmärker på att bolagets eget kapital vid årets ingång understeg hälften av det registrerade aktiekapitalet. Kapitalet har återställts under räkenskapsåret, men styrelsen i Forestlight Entertainment AB (publ) valde dock att inte fullgöra sin skyldighet att enligt 25 kap 13 § genast upprätta kontrollbalansräkning. Den fullständiga ordalydelsen av revisorernas anmärkning framgår av revisionsberättelsen som är publicerad tillsammans med Årsredovisning för 2015.

Bakgrund
Wifog Holding AB (publ) hette tidigare Forestlight Entertainment AB (publ) och bedrev en annan verksamhet än den befintliga. Wifog Holding bytte verksamhetsinriktning och namn i samband med att Bolaget per den 1 oktober 2015 förvärvade ca 96% av Wifog AB ("Wifog") genom en apportemission. Apportemissionen gav Wifog Holding ett tillskott på 152,2 miljoner kronor till eget kapital, efter emissionskostnader, vilket återställde Bolagets eget kapital. I samband med att Wifog Holding bytte namn och verksamhetsinriktning den 1 oktober 2015, bytte Bolaget även styrelse och verkställande direktör. Varken Wifog Holdings befintliga verkställande direktör eller någon av Bolagets befintliga styrelseledamöter var bolagsfunktionärer under tiden som Bolagets eget kapital understeg hälften av det registrerade aktiekapitalet. Därmed har de inte varit delaktiga i den underlåtenhet att upprätta kontrollbalansräkning, som Bolagets revisorer anmärker på i revisionsberättelsen.

Stockholm 2016-05-26

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jesper Henrysson, CFO Wifog Holding AB (publ)
E-post: ir@wifog.com
Hemsida: http://investor.wifog.com.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Wifog Pressrelease 2016-05-26.pdf
Wifog Arsredovisning 2015.pdf

Kort information om Wifog Holding AB (publ)
Wifogs affärsidé är att ge konsumenter möjlighet att helt eller delvis finansiera kostnaden för hushållsnära tjänster såsom mobiltelefoni, försäkringar och el genom att konsumera reklam och handla online från butiker knutna till Wifogs nätverk samt göra marknadsundersökningar. Bolaget är noterat på Nasdaq First North och Mangold Fondkommision är Certified Adviser, tel. +46 8 5030 1550.


Attachments

Wifog_Arsredovisning_2015.pdf Wifog_Pressrelease_2016-05-26.pdf