Paziņojums


Pēc mūsu domām, raksts presē saistīts ar kāda Saeimas deputāta no opozīcijas partijas priekšvēlēšanas kampaņas sākumu, un tam ir mērķis diskreditēt uzņēmumu un nodarīt zaudējumu Latvijas ekonomikai, lai saņemtu balsis vietējās vēlēšanās 2017.gadā.

Valdība, pilsētas dome un akcionāri atbalsta uzņēmumu tā investīcijās un jaunu pasūtījumu meklēšanā.

Iepriekšējos trijos gados AS ''Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca'' ar LIAA atbalstu ieguldīja lielas investīcijas darbgaldu parka modernizācijā, ražošanas telpu remontā un rūpnīcas infrastruktūrā. Jaunās mūsdienīgās iekārtas nodotas ekspluatācijā un sekmīgi strādā, vecās iekārtas pakāpeniski tiek izņemtas no ražošanas cikla. Jaunie darbgaldi  un automatizētās tehnoloģijas pasaules labāko standartu līmenī neprasa tik lielu darbinieku skaitu, kāds tika izmantots pie novecojušām iekārtām.

Bez tam, tiek novērota AS ''Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca'' viena darbības veida – dīzeļlokomotīvju remonta apjomu samazināšanās; sakarā ar to šajā apakšvienībā notika neliela darbinieku skaita optimizācija.

Izdevumu optimizācijas nolūkā tika arī pieņemts lēmums aktīvāk izmantot ārpakalpojumus un atteikties no neprofila darbības veidiem, līdz ar to pilsētā radās jaunas darba vietas. Reorganizācija skāra arī AS ''Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca'' administratīvo aparātu. Masveida darbinieku samazināšana AS ''Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca'' nav bijusi un netiek plānota.

Uzņēmuma padome un valde, saņemot akcionāru pilnu atbalstu, izstrādā visus vajadzīgos pasākumus rūpnīcas pastāvīgai attīstībai grūtos makroekonomiskos un politiskos nosacījumos.

 

 Valdes priekšsēdētājs                        A.Keskuela

       

t. 65404420, info@dlrz.lv