Zealand meddeler om information modtaget fra storaktionær, Sunstone LSV Management A/S, og om en relateret ændring i bestyrelsen


  • En foreslået, frivillig opløsning af visse fonde forvaltet af Sunstone medfører i 3. kvartal 2016, at 13% af Zealands aktiekapital vil blive fordelt til en bred gruppe af institutionelle investorer
  • Zealand har fået oplyst, at ingen investorer vil modtage mere end 5% af aktiekapitalen
  • Efter opløsningen fortsætter Sunstone som aktionær i Zealand med en ejerandel på 8,5%
  • Peter Benson, som er managing partner i Sunstone, træder ud af Zealands bestyrelse. Han fortsætter som medlem af Zealands nomineringsudvalg 

København, 2. juni 2016 – Zealand meddeler, at Sunstone LSV Management A/S har informeret selskabet om, at følgende af deres fonde forventes at træde i frivillig likvidation i 3. kvartal 2016; P/S Sunstone Biomedicinsk Venture III, K/S Sunstone Biomedical Ventures Annex I, K/S Sunstone Biomedical Ventures Annex II og K/S Sunstone Biomedical Ventures Annex III.

De fire fonde ejer i alt 3.177.593 stk. aktier i Zealand, svarende til 13% af den samlede aktiekapital i selskabet. Som led i opløsningen vil disse aktier blive fordelt til fondenes underliggende investorer, som repræsenterer en bred gruppe af danske institutionelle investorer. Zealand har fået oplyst af Sunstone LSV Management A/S, at ingen af investorerne vil modtage mere end 5% af aktiekapitalen i Zealand. Efter opløsningen vil Sunstone LSV Management A/S fortsætte som storaktionær i Zealand gennem forvaltningen af Sunstone Life Science Ventures Fund I K/S, som ejer 2.083.483 stk. aktier, svarende til 8,5% af Zealands samlede aktiekapital.

Søren Lemonius, Partner i Sunstone LSV Management A/S, udtaler:

Vi er glade for at kunne placere en forholdsvis stor mængde Zealand-aktier hos danske investorer i forbindelse med den planlagte opløsning af visse af vores fonde. Samtidig holder vi fast på Sunstones tilbageværende ejerandel i selskabet, idet vi vurderer, at Zealand befinder sig i en spændende fase på sin vej mod øget værdiskabelse, og vi ser frem til at følge selskabets fortsatte udvikling.

I forbindelse med den kommende opløsning af fonde forvaltet af Sunstone og en efterfølgende fordeling af ejerskabet i Zealand udtræder Peter Benson, som er managing partner i Sunstone og uafhængigt medlem af Zealands bestyrelse, af bestyrelsen med virkning fra i dag. Peter Benson har været medlem af Zealands bestyrelse siden 2007. Han fortsætter som medlem af Zealands nomineringsudvalg.

Martin Nicklasson, Zealands bestyrelsesformand, udtaler:

Sunstone har været en langsigtet og god støtte som investor i Zealand. Det gælder både før og efter selskabets børsnotering og inkluderer i særdeleshed et værdifuldt bidrag fra Peter Benson, der igennem sine 10 år i bestyrelsen har været stærkt medvirkende til Zealands succesfulde udvikling fra de tidlige år og til i dag. På vegne af alle i bestyrelsen vil jeg gerne sige Peter et meget stort tak og udtrykke fuld respekt for hans beslutning om nu at udtræde af bestyrelsen.”

“Det glæder os, at Sunstone fortsætter som storaktionær i Zealand, og samtidig ser vi også værdi i en øget aktionærspredning i vores selskab. Sammen med Zealands ledelse ser jeg frem til at indgå i dialog med vores kommende nye aktionærer.”

Zealand forventer at modtage en formel aktionærmeddelelse fra Sunstone LSV Management A/S, når opløsningen er gennemført.


Attachments

22-16_0602 Selskabsmeddelelse_Information fra Sunstone og bestyrelsesændring - DA_FINAL.pdf