Ceramir® Crown & Bridge får för fjärde året i rad utmärkelsen "Best of Class" Technology Award


Doxa har för fjärde året i rad tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen "Best of Class" av Cellerant Consulting Group (och tidigare The Pride Institute) i USA. Deras väl meriterade och ansedda jury har nominerat och röstat fram Ceramir® Crown & Bridge till "Best in Class" utmärkelsen inom gruppen Technology Award för unika egenskaper som dentalcementet.

The Pride Institute lanserade 2009 utmärkelsen "Best of Class" Technology som ett nytt koncept för att neutralt och utan vinstsyfte delge tandvården omdömen om nya tekniker, produkter och tjänster. Utmärkelsen "Best of Class" övertas nu av Cellerant Consulting Group, som fokuserar på att förse marknaden med insikt, expertis, implementering och stöd. Panelen i Cellerant-teamet består av:

Dr. Lou Shuman, tandläkare, klinikutvecklare och grundare av Cellerant Consulting Group,
John Flucke, tandläkare, föreläsare och skribent, bland annat som dentalredaktör och teknisk redaktör för tidskriften Dental Products Report, Paul Feuerstein, tandläkare, föreläsare och skribent, bland annat som teknikredaktör för tidskriften Dentistry Today, Parag Kachalia, tandläkare, vice ordförande på avdelningen för preklinisk utbildning, forskning och teknologi på tandläkarutbildningen inom University of Pacific samt Marty Jablow, tandläkare, föreläsare, skribent, teknisk konsult och kolumnist for hemsidan Dr. Bicuspid.

Produkterna som nomineras och slutligen väljs av juryn ska klara följande nålsöga: "...products that are truly class defining, above and beyond everything else in their respective categories.".

Det är extremt ovanligt att en produkt vinner priset fyra år i rad. Det innebär att Ceramir® Crown & Bridge ligger i teknikens framkant. Priset delas ut på American Dental Association årsmöte som är i Denver, USA den 20-23 oktober. American Dental Associations är den största branschorganisationen för tandläkare i USA och deras årsmöten är välbesökta och en av de stora mötesplatserna för potentiella kunder till Doxas biokeramiska dentalcement, Ceramir® Crown & Bridge.

"Förutom att det är en ära att tilldelas ett så prestigefyllt fyra år i rad, ser vi att det har ett mycket bra nyhetsvärde i uppstarten av nya distributörer även utanför USA." säger Torbjörn Larsson, VD för Doxa.

Uppsala den 17 juni 2016

För ytterligare information:
Torbjörn Larsson VD, på telefon 018-478 2000
E-post: torbjorn.larsson@doxa.se

Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Doxa Pressrelease 2016-06-17.pdf

Kort om Doxa
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med sate i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556701-7495, med sate i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med sate i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bankaktiebolag som Certified Adviser.


Attachments

Doxa_Pressrelease_2016-06-17.pdf