UUSI YRITYSOSTO - BULROC (UK) LTD - VAHVISTAA EDELLEEN ROBIT OYJ:N DOWN-THE-HOLE -LIIKETOIMINTAA JA YHTIÖN KASVUA


ROBIT OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 5.7.2016 KLO 16.00

UUSI YRITYSOSTO - BULROC (UK) LTD - VAHVISTAA EDELLEEN ROBIT OYJ:N DOWN-THE-HOLE -LIIKETOIMINTAA JA YHTIÖN KASVUA

Kasvuyhtiö Robit Oyj on ostanut 100 % Bulroc (UK) Ltd:n osakkeista.

Bulroc (UK) Ltd on markkinoiden johtava isojen Down-the-Hole -vasaroiden sekä niihin liittyvien kulutusosien toimittaja. Yhtiö on erikoistunut tähän tuotesegmenttiin ja tunnetaan erityisesti tuotteiden suorituskyvystä ja laadusta. Yhtiön kotipaikka sijaitsee Chesterfield:ssa, Englannissa. Yhtiöllä on lisäksi toimipiste Hong Kongissa. Bulroc (UK) Ltd työllistää yhteensä 46 henkilöä. 

Bulroc (UK) Ltd:n liikevaihto tilikauden 9/2015 päättyessä oli 6,2 miljoonaa puntaa (noin 8,4 miljoonaa euroa), kannattavuuden (EBITDA-%) ollessa noin 16 prosenttia. Bulroc (UK) Ltd:n velaton kauppahinta oli 10,1 miljoonaa puntaa (noin 13,3 miljoonaa euroa), joka maksettiin kaupantekohetkellä 5.7.2016.

Tällä yritysostolla Robit Oyj vahvistaa merkittävästi Down-the-Hole -liiketoimintaansa. Kahdella samanaikaisella akvisitiolla - Bulroc (UK) Ltd ja Drilling Tools Australia Pty Ltd (DTA) - joiden tuotteet täydentävät toisiaan, yhtiö nousee merkittäväksi globaaliksi toimijaksi tällä Down-the-Hole -liiketoiminta-alueella.

Näiden kahden yritysoston myötä Robit Oyj jatkaa kasvuaan ja saavuttaa yli 75 miljoonan euron yhteenlasketun liikevaihdon. Yhtiö tavoittelee edelleen aktiivista kasvua kaikilla kolmella liiketoiminta-alueellaan: Down-the-Hole, Top Hammer ja Digital Services.

Yrityskauppa on keskeinen osa Robit Oyj:n globaalia kasvustrategiaa, jonka yhtiö esitteli jo listautuessaan Nasdaq Helsinki Oy:n First North Finland markkinapaikalle toukokuussa 2015.

ROBIT OYJ

Harri Sjöholm, hallituksen puheenjohtaja

Mikko Mattila, toimitusjohtaja

Lisätietoja:

Robit Oyj

Harri Sjöholm, hallituksen puheenjohtaja

+358 400 622 092

harri.sjoholm@robit.fi

Mikko Mattila, toimitusjohtaja

+358 40 736 7001

mikko.mattila@robit.fi

Yhtiön Hyväksyttynä Neuvonantaja toimii Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingin sivukonttori
Puh. +358 9 616 28 101

Robit on suomalainen kasvuyritys, joka myy kulutusosia eli porakalustoa globaalisti asiakkailleen seuraavilla markkinasegmenteillä: tunnelinporaus, maalämmitys ja -jäähdytys, rakentaminen ja kaivosteollisuus. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen liiketoimintayksikköön: Top Hammer, Down the Hole ja Digital Services. Yhtiöllä on maailmalla yhdeksän omaa toimipistettä ja aktiivinen myyntiverkosto 115 maassa. Robitilla on tuotantoyksiköt Suomessa, Etelä-Koreassa ja Australiassa. Yhtiö on listattu Nasdaq Helsinki Oy First North Finland -markkinapaikalle ja käyttää kaupankäyntitunnusta ROBIT. Lisätietoa www.robit.fi.

JAKELU:

Nasdaq Helsinki Oy

Keskeiset tiedotusvälineet

www.robit.fi