ELKO Grupa iegūst Lenovo oficiālā izplatītāja statusu piezīmju datoriem Krievijā

Ar 2016. gada 1. jūliju ELKO Grupa kļuvusi par pasaulē un Krievijā pirktākā zīmola - Lenovo piezīmju datoru oficiālo izplatītāju Krievijā.


ELKO Grupa ir ekskluzīvas Lenovo mobilo tālruņu un planšetdatoru izplatīšanas tiesības Krievijā, Ukrainā un Kazahstānā, un oficiālā Lenovo piezīmju datoru izplatītāja statuss Ukrainā. Lai arī līdz šim ELKO Krievijā pastāvēja Lenovo piezīmju datoru tirdzniecības tiesības, oficiālā izplatītāja statuss paver iespējas ievērojami padziļināt sadarbību ar mazumtirdzniecības tirgus dalībniekiem, piedāvājot pilnu Lenovo sortimentu, nodrošinot labākus tirdzniecības nosacījumus un pēcpārdošanas apkalpošanu.

Mārtiņš Ozoliņš, ELKO Grupa distribūcijas direktors: “Mēs esam priecīgi, ka nu jau vairāk nekā 7 gadu veiksmīgā sadarbība ar Lenovo ir pavērusi iespēju ELKO apliecināt savas spējas arī piezīmju datoru tirgū Krievijā oficiālā izplatītāja statusā. ELKO stratēģija ir sadarboties ar spēcīgākajiem partneriem katrā segmentā un Lenovo viennozīmīgi ir piezīmju datoru segmenta līderis. Mēs esam pārliecināti, ka šī sadarbība nodrošinās mūsu klientiem labāko piezīmju datoru izvēli, ļaujot būtiski nostiprināt ELKO pozīcijas tirgū.”

Aleksandr Kataev, Lenovo direktors Krievijā: “Kompāniju Lenovo un ELKO Grupa saista ilggadīga sadarbība, kas ļauj nešaubīties par šīs kompānijas speciālistu uzticamību un profesionālismu. Tāpēc ar lielu gandarījumu atzīmējam ELKO ekskluzīvo tiesību paplašināšanos Krievijā, piegādājot Lenovo ražoto datortehniku, kā arī faktu, ka no šī brīža, uzņēmums ir oficiālais izplatītājs visam Lenovo mobilo risinājumu klāstam.”

Šobrīd Lenovo ir lielākais piezīmju datoru ražotājs pasaulē. Pateicoties pielietotajām tehnoloģijām un veiktspējai, vairāki Lenovo piezīmju datoru modeļi ir labākie savā klasē. Pēdējā laikā Lenovo īpašu uzmanību velta unikālās Yoga sērijas attīstīšanai un jaudīgu produktu radīšanai datorspēļu cienītāju segmentam. Īpaši jāpiemin šā gada maijā tirdzniecībā ieviesto IdeaPad Y900 ar ātrāko pieejamo SSD disku, pretendējot uz datorspēļu un multimediju segmenta līdera statusu.

Par Lenovo:

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) ir pasaules Fortune 500 saraksta uzņēmums, kas novērtēts uz 45 miljardiem ASV dolāru - līderis, piedāvājot inovatīvus patērētāju, biznesa un datu centru tehnoloģijas. Augstas kvalitātes, drošu produktu un servisa portfelis ietver personālos datorus (t.sk. leģendāro Think un daudzfunkciju YOGA zīmolus), darba stacijas, serverus, datu glabāšanas iekārtas, tīkla produktus, viedās televīzijas un mobilās ierīces, kā viedtālruņus (t.sk. Moto zīmolu), planšetdatorus un aplikācijas. Plašāka informācija: LinkedIn, Facebook, Twitter (@Lenovo) vai www.lenovo.com.

Par ELKO Grupa:

Dibināta 1993. gadā un ir viens no lielākajiem IT produktu vairumtirgotājiem un IT risinājumu un pakalpojumu izplatītājiem Austrumeiropā ar aktīvu biznesa attīstību Centrālajā Āzijā. ELKO Grupa pārstāv vairāk nekā 120 IT tirgotājus un pārdod viņu preces vairāk nekā 6 500 mazumtirgotājiem, vietējiem datoru ražotājiem, sistēmu integrētājiem un dažādu nozaru uzņēmumiem. ELKO Grupa piedāvā vairāk nekā 20 000 preču nosaukumos ar pasaules pazīstamākajiem zīmoliem.

Plašāka informācija: www.elkogroup.com

         Inese Kalveite
         AS ELKO Grupa
         Mārketinga un komunikācijas direktore
         Tālrunis: + 371 6709 3214
         e-pasts: inese.kalveite@elkogroup.com
         www.elkogroup.com