Bavarian Nordic offentliggør regnskab for første halvår 2016


KØBENHAVN, Danmark, 17. august 2016 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) offentliggjorde i dag regnskab for første halvår 2016. Herunder er et resumé af fremskridt og finansielle resultater for perioden. Den fuldstændige rapport er vedhæftet som pdf-fil og kan desuden findes på selskabets hjemmeside www.bavarian-nordic.com.

Højdepunkter fra rapporten

  • I august indgik Bavarian Nordic en aftale med Bristol-Myers Squibb om levering af OPDIVO® (nivolumab) til det planlagte forsøg med CV301 som kombinationsbehandling af ikke-småcellet lungekræft.
  • Den anden planlagte interimanalyse af fase 3 forsøget med PROSTVAC skete i juli, og bekræftede at forsøget bør fortsætte uden ændringer. Der vil blive foretaget yderligere en interimanalyse inden den endelige analyse, som forventes i 2017.
  • Et nyt fase 2 forsøg med PROSTVAC i 44 patienter, der har fået bortoperereret prostata, er påbegyndt ved Medical University of South California.
  • Et fase 1 forsøg med en MVA-BN baseret vaccine mod gul feber blev påbegyndt i juli af U.S. National Institute of Allergy and Infectious Diseases.
  • I juni udnyttede den canadiske sundhedsstyrelse, Public Health Agency of Canada (PHAC), en option på indkøb af 171.000 doser IMVAMUNE til det nationale beredskabslager til en samlet værdi af USD 7,7 mio. Ordren følger en initialordre på 189.000 doser, og således har PHAC til dato bestilt i alt 360.000 doser
  • I juni modtog Bavarian Nordic som ventet en milepælsbetaling på USD 12,3 mio. fra U.S. Biomedical Advanced Research Development Authority (BARDA). Betalingen udgjorde den sidste del af et tilbageholdt beløb under kontrakten relateret til udviklingen af IMVAMUNE.
  • I maj offentliggjordes positive toplinjeresultater fra et fase 1 forsøg med MVA-BN RSV i 63 raske voksne i alderen 18-65 år. Resultaterne indikerer, at MVA-BN RSV har potentiale til at blive den første bredspektrede vaccine mod RS-virus, idet der vistes en tydelig dosiseffekt samt evne til at stimulere et bredt antistof- og T-cellerespons mod flere RSV-proteiner.
  • I maj modtog Bavarian Nordic endnu en ordre på IMVAMUNE bulkvaccine fra BARDA til en værdi af USD 100 mio. Ordren vil blive produceret on indtægtsført i 2017. BARDA har indtil videre investeret i alt USD 233 mio. i bulkvaccine, der kan konverteres til frysetørret IMVAMUNE på et senere tidspunkt.

Administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin udtaler: "Jeg er meget tilfreds med selskabets udvikling i år. Vi har haft succes med at videreudvikle vores relationer til både den amerikanske og den canadiske regering, hvilket har resulteret i nye ordrer på IMVAMUNE koppevaccine til levering i 2016 og frem. Nye forskningsprogrammer er sat i gang i samarbejde med forskellige offentlige institutioner. Med påbegyndelse af fase 2 studier inden for både RS-virus og lungekræft i dette efterår har vores pipeline aldrig været stærkere, og flere studier er undervejs umiddelbart derefter. PROSTVAC fase 3 forsøget fortsætter frem mod de endelige overlevelsesdata, som vi forventer i 2017, og flere nye studier vil blive påbegyndt af vores samarbejdspartnere, såvel som monoterapi, som i kombination med andre lægemider."

Finansielle resultater
Som tidligere udmeldt vil produktion og frigivelse af kommercielle produkter overvejende ske senere i 2016, hvorfor mere end 85% af årets omsætning forventes at blive indtægtsført i andet halvår 2016. Således blev omsætningen kun DKK 139 mio. i første halvår. 

  DKK mio.
  6m 2016 6m 2015
Omsætning 139 624
EBIT (207) 85
Kapitalberedskab ved periodens udgang 1.894 1.669

Forventninger til 2016
Bavarian Nordic fastholder forventningerne til det økonomiske resultat for 2016. For uddybende forudsætninger, se venligst årsrapporten for 2015. Efter gennemførelsen af kapitalforhøjelsen i april blev forventningerne til kapitalberedskabet ved årets udgang forhøjet fra DKK 1.300 mio. til DKK 1.900 mio. 

2016E DKK mio.
Omsætning 1.000
EBIT 0
Kapitalberedskab ved årets udgang * 1.900

* Kapitalberedskabet udgøres af likvide beholdninger, investering i værdipapirer samt uudnyttede kreditfaciliteter.

Webcast og telefonkonference
Selskabets ledelse afholder en telefonkonference i dag kl. 14.00 dansk tid for at præsentere delårsregnskabet og besvare eventuelle spørgsmål. Dial-in numre er: Danmark: +45 32 71 16 58, UK: +44 (0) 20 3427 1905, USA: +1 646 254 3367. Deltagerkode er 9392645. Det er muligt at høre en live eller arkiveret webcast af telefonkonferencen samt downloade den tilhørende præsentation på http://www.bavarian-nordic.com/investor/events.aspx?event=4531.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af cancer-immunterapier og vacciner mod infektionssygdomme baseret på selskabets virale vaccineplatform. Gennem mangeårige samarbejder, herunder med den amerikanske regering, har Bavarian Nordic udviklet en portefølje af vacciner mod infektionssygdomme, inklusive den ikke-replikerende koppevaccine IMVAMUNE®, der lagerføres til anvendelse i nødsituationer af den amerikanske stat samt andre regeringer. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavnet IMVANEX®) samt i Canada. I partnerskab med Janssen udvikler Bavarian Nordic en ebola-vaccine, som er blevet fremskyndet af sundhedsmyndigheder verden over, og en vaccine til beskyttelse mod og behandling af HPV. Bavarian Nordic har desuden i samarbejde med National Cancer Institute udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, herunder PROSTVAC®, der er i fase 3 klinisk udvikling til behandling af fremskreden prostatacancer. Selskabet har indgået aftale med Bristol-Myers Squibb om potentiel kommercialisering af PROSTVAC. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen
Vice President Investor Relations
Tlf. +45 61 77 47 43

Selskabsmeddelelse nr. 24 / 2016


Attachments

2016-24-da  Interim Report Q2 2016