Nordic Mines uppdaterar om den finansiella situationen


PRESSMEDDELANDE, 7 oktober 2016

Nordic Mines AB publ ("Bolaget") har sedan bolaget släppt sin andra kvartalsrapport erhållit, utöver de tidigare kommunicerade USD 500 000, ytterligare aktieägarlån om USD 250 000. Utöver detta har Bolaget kunna reducera kostnader, bland annat i samband med sorteringstestet, samt återfått vissa reserverade medel. Med nuvarande kassa och planerade utbetalningar har Bolaget likviditet fram till mitten av november månad.

Bolaget har blivit informerat från bolagets majoritetsägare Lau Su Holding AB ("Majoritetsägaren") att de har fortsatt dela upp sitt aktieinnehav i Nordic Mines på Majoritetsägarens ursprungliga investerare.

Bolaget har engagerat Pareto Securities som finansiella rådgivare avseende den större finansieringen och bolaget fortsätter utvärdera olika finansieringsalternativ där både eget kapital samt skuld är aktuellt.

För ytterligare information kontakta:
D. Saradhi Rajan, VD: +44 743 271 1564

För mer information om Nordic Mines, vänligen se; www.nordicmines.com

Ovanstående information kan vara sådan information som Nordic Mines ska offentliggöra i enlighet med lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande klockan 14:30 den 7 oktober 2016.

Nordic Mines är ett nordiskt gruv- och prospekteringsföretag. Vid Laivagruvan i Finland producerades guld under åren 2011 till och med 2014. Fyndigheten är en av de största i Norden. Nordic Mines är medlem i SveMin och tillämpar dess rapporteringsregler för publika gruv- och prospekteringsbolag. Nordic Mines aktie är upptagen till handel på Nasdaq Stockholms Small Cap-lista.

Se även www.nordicmines.com

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/d5b6465b-00f3-4e66-9e96-1fe29c8f28d5


Attachments

Nordic Mines uppdaterar om den finansiella situationen.pdf