Sparekassen Sjælland-Fyn A/S: Sammenlægningen af Sparekassen Sjælland-Fyn med Sparekassen Fyn samt IT-konvertering gennemført


Selskabsmeddelelse nr. 14/2016                                 
Holbæk, den 17. oktober 2016                                             

Sammenlægningen af Sparekassen Sjælland-Fyn med Sparekassen Fyn samt IT-konvertering af Sparekassen Fyn fra SDC til Bankdata er gennemført    

Sammenlægningen af moderselskabet Sparekassen Sjælland-Fyn med det 100 % ejede datterselskab Sparekassen Fyn er på plads - ligesom IT-konverteringen af Sparekassen Fyn fra SDC til Bankdata er gennemført med succes.

Sammenlægning af Sparekassen Sjælland-Fyn med Sparekassen Fyn
Som oplyst i selskabsmeddelelse nr. 2/2016 af 8. februar 2016 har bestyrelsen i Sparekassen Sjælland-Fyn besluttet at sammenlægge det 100 % ejede datterselskab Sparekassen Fyn med moderselskabet Sparekassen Sjælland-Fyn ved en aktivoverdragelse. Alle relevante myndighedsgodkendelser er modtaget, og Sparekassen Fyns ophør som pengeinstitut er registreret i Erhvervsstyrelsen, hvorved sammenlægningen er en realitet. Sammenlægningen vil have regnskabsmæssig effekt fra 1. januar 2016.    

Sparekassen Sjælland-Fyn er forsat hele Sjællands og Fyns lokale pengeinstitut. Det understreges yderligere af, at vores filialer på Sjælland fortsat skilter med Sparekassen Sjælland og vores filialer på Fyn fortsat skilter med Sparekassen Fyn.

Som ligeledes oplyst i selskabsmeddelelse nr. 2/2016 af 8. februar 2016 indtræder Sparekassen Fyns administrerende direktør Flemming B. Nielsen i direktionen i Sparekassen Sjælland-Fyn i forbindelse med sammenlægningen. Direktionen udgøres således af administrerende direktør Lars Petersson, direktør Bruno Riis-Nielsen og direktør Flemming B. Nielsen.

Succesfuld IT-konvertering af Sparekassen Fyn fra SDC til Bankdata
Konverteringen af Sparekassen Fyn fra SDC til Bankdata er gennemført med stor succes. Transaktionen har omfattet flytning af 41.500 kundeforhold i Sparekassen Fyn fra SDC til Bankdata. Der er tale om konvertering af 112.000 konti og ca. 100 mio. transaktioner, hvilket gør IT-konverteringen til en af de større, der er gennemført i den danske finansielle sektor. 

Konverteringen betyder, at alle Sparekassens ca. 145.000 kunder fra i dag kan betjenes i samtlige 43 filialer fra Middelfart i vest til Dragør i øst.

Med IT-konverteringen og sammenlægningen på plads sættes der punktum for et yderst succesfuldt forløb med køb af Sparekassen Fyn. Købet af Sparekassen Fyn i august 2013 har til og med 30. juni 2016 tilført koncernen indtægter på i alt 518 mio. kr.        

Sparekassen Sjælland-Fyn vurderer fortsat, at sammenlægningen og IT-konverteringen vil medfører betydelige økonomiske og forretningsmæssige synergieffekter. Fra og med regnskabsåret 2017 estimeres disse synergieffekter at udgøre 20-25 mio. kr. på årlig basis. 

Med venlig hilsen

Lars Petersson                                                   Thomas Kullegaard
Administrerende direktør                                    Formand

Yderligere information:
Presse- og direktionsrådgiver Jan Løve, tlf.  40 10 76 44

Investor Relations Manager Jan Justesen
Administrerende direktør Lars Petersson


Attachments

Selskabsmeddelelse nr. 14 - 2016 Sammenlægning