AS „Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca”, papildus 25.10.2016. paziņojumam par ilglaicīgu pārrunu rezultātiem ar AS Swedbank

Daugavpils, 2016-10-26 09:09 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- AS „Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca”, papildus 25.10.2016. paziņojumam informē, ka ilglaicīgu pārrunu ar AS Swedbank par kredīta termiņa pagarināšanu rezultātā, 21.10.2016. no bankas puses tika ieteikts pagarinājuma nosacījums, proti, dzēst ievērojamu kredīta daļu, veicot vienlaicīgu apmaksu. Šis nosacījums patreizējā finansiālajā situācijā no AS „Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” puses nav pieņemams un izpildāms.

Šajā sakarā, lai izvairītos no negatīva scenārija, uzņēmums vērsās pie Latvijas Republikas valdības ar lūgumu piešķirt valdības garantijas bankas kredīta nodrošināšanai.

AS „Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” valde veic šādas darbības uzņēmuma stabilizācijai un turpmākai attīstībai:

1. Ir uzsāktas un tiek turpinātas pārrunas ar virkni Latvijas komercbanku par kredītsaistību pārfinansēšanu AS Swedbank un kredīta summas palielināšanu. Turklāt paralēli tiek organizētas pārrunas ar AS Swedbank par kreditēšanas nosacījumu izmaiņām.

2. Uzņēmumā ir izstrādāts spēcīgs stratēģiskās attīstības plāns šādos virzienos:

2.1. darbības turpināšana jau apgūtajā tirgus jomā – Muitas Savienības kompānijām piederošo lokomotīvju remonts;

2.2. ritošā sastāva modernizācija un remonts Eiropas Savienības tirgū;

2.3. rezerves daļu izgatavošana iekārtām, kas daļēji iegādātas ar LIIA atbalstu;

2.4. jauna ritošā sastāva ražošana – tramvaji Daugavpils pilsētai un elektrovilcieni PV;

2.5. dīzeļvilcienu modernizācija atbilstoši projektam, ko izstrādājusi kompānija PV.

Lai izpildītu šo plānu, nepieciešama kredītlīnija ar zemu procentu likmi un ilgu nomaksas termiņu.

3. AS „Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” valde ir apņēmības pilna griezties pie Ekonomikas ministrijas un Satiksmes ministrijas ar piedāvājumiem atbalstīt vietējo uzņēmējdarbību.

Vēlreiz uzsveram, ka AS „Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” nekad nav lūgusi un nelūdz naudas līdzekļus no valsts. AS „Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” lūdz sniegt atbalstu vietējiem ražotājiem. Tā ir viena no formām, kas ir komercbankas kredīta nodrošināšanas garantija. Atbalstot AS „Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” kritiskajā brīdī, Latvijas Republikas valdība ne tikai saglabās uzņēmumu, bet arī izglābs veselu valsts transporta mašīnbūves nozari.

AS „Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” valde

t. 65404420, petrova@dlrz.lv