AS Capitalia nerevidētais konsolidētais starpperiodu pārskats par 2016. gada 3. ceturksni

2016. gada pirmajā trešajā ceturksnī koncerns Capitalia kāpināja apgrozījumu, kas sasniedza EUR 662,061 nodrošinot (anualizēto) pieaugumu par 54% salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu.


Rīga, 2016-10-28 16:13 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- 2016. gada pirmajā trešajā ceturksnī koncerns Capitalia kāpināja apgrozījumu, kas sasniedza EUR 662,061 nodrošinot (anualizēto) pieaugumu par 54% salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu. Finanšu periodu uzņēmums noslēdza ar nelieliem zaudējumiem un EUR 2,922,577 kopējo aktīvu apmēru. Pārskata ceturkšņa laikā uzņēmums koncentrēja darbību uz kopējā kredītportfeļa izaugsmi un sagatavošanās darbiem, lai uzlabotu kompānijas darbības efektivitāti un rentabilitāti. 

Uzņēmums šajā ceturksnī nespēja sasniegt mērķi un nodrošināt darbības peļņu pamatā divu apstākļu rezultātā. Pirmkārt, lai nodrošinātu uzsākto izaugsmes tempu mēs eksperimentējam (un dažkārt kļūdamies) ar dažādām reklāmas un klientu piesaistes stratēģijām. Tāpat vairākas vienreizējas izmaksas ir saistītas ar darbības uzsākšanu Igaunijas tirgu. Izaugsme, kā izrādās, maksā. Otrkārt, mēs šogad piedzīvojām lielāka Latvijas klienta maksātnespēju, kuras rezultātā mūsu zaudējumi no šī viena darījuma var sasniegt EUR 35 tūkstošus. Neskatoties uz mūsu rūpīgi atstrādāto kredītu izvērtēšanas politiku, vēloties strādāt ar lielākiem un atpazīstamākiem uzņēmumiem, mēs esam (šajā gadījumā) pievēruši acis uz vairākiem brīdinājuma karogiem. Lieki teikt, ka esam kārtējo reizi pārskatījuši mūsu lēmumu pieņemšanas procesu, lai šādas kļūdas nākotnē neatkārtotos. 

Pateicoties sadarbībai ar savstarpējo aizdevumu platformu Mintos, ar kuras palīdzību mēs refinansējam apmēram pusi no mūsu aktīvā kredītportfeļa, Capitalia ir spējusi strauji pakāpties pa vienu attīstības slieksni uz augšu. Mūsu mērķis gada pēdējā ceturksnī ir nostiprināt šo pakāpienu. Mēs aktivizējam un pārskatam sadarbību ar parādu piedziņas pakalpojumu sniedzējiem, atjaunojam mārketinga stratēģiju un stiprinām uzņēmuma bilanci. Runājot par bilances stiprināšanu, esam pacēluši uzņēmuma pamatkapitālu līdz EUR 500 tūkstošiem, kā arī gatavojamies jaunu nodrošinātu un arī nenodrošinātu obligāciju izlaišanai. Capitalia mērķis ir noslēgt 2016. gada darbību ar peļņu un mērķēt uz EUR 1 miljona apgrozījuma sasniegšanu.

----------

Capitalia ir vadošais nebanku finansējuma sniedzējs maziem un vidējiem uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Capitalia ir finansējusi apgrozāmos līdzekļus un kapitāla investīcijas vairāk kā 1000 uzņēmumiem, ieguldot vairāk kā EUR 20 miljonus kompāniju attīstībā.    

         Juris Grišins
         Vadītājs
         Epasts: juris.grisins@capitaliafinance.com
         Telefons: +371 2880 0880