NP3 förvärvar två fastigheter i Sundsvall med 9 procents direktavkastning


NP3 Fastigheter AB (publ) har förvärvat två fastigheter i Sundsvall med ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 30 miljoner kronor. De fullt uthyrda fastigheterna om sammanlagt 4 300 kvadratmeter har ett årligt hyresvärde om 3,4 miljoner kronor. Den genomsnittliga återstående löptiden på hyresavtalen i fastigheterna uppgår till drygt 3 år. Fastigheterna tillträds 30 november.

Detta är relativt små förvärv men icke desto mindre lönsamma och viktiga kompletteringsförvärv då vi köper fastigheterna off market till en avkastning om cirka 9 procent. Denna typ av högavkastande fastigheter är en viktig del av vår förvärvsstrategi då dessa balanserar upp direktavkastningen från större portföljförvärv för att vi ska nå vårt höga avkastningsmål för hela beståndet, säger Andreas Nelvig, VD NP3 Fastigheter.

För ytterligare information kontakta:
Andreas Nelvig, Verkställande direktör, telefon 070 31 31 798, andreas@np3fastigheter.se

NP3 är ett kassaflödesorienterat fastighetsbolag med fokus på kommersiella förvaltningsfastigheter med hög direktavkastning i norra Sverige. Per den 30 september 2016 uppgick fastighetsbeståndet till 761 000 kvm uthyrningsbar yta fördelat på 190 fastigheter inom segmenten handel, industri/logistik, kontor och specialfastigheter. Fastighetsbeståndet är indelat i sex marknadsområden: Sundsvall, Gävle, Dalarna, Östersund, Umeå och Luleå. Fastighetsvärdet uppgår till nära 5,8 miljarder kronor. NP3-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Mid Cap. Läs mer på www.np3fastigheter.se


Attachments

Läs pressmeddelandet som pdf. 20161125