AUGA group, AB pardavė turėtus investicinio fondo „Fixed Yield Invest Fund“ vienetus


AUGA Group pardavė fondų valdymo įmonės „Synergy Finance“ valdomo investicinio fondo „Fixed Yield Invest Fund“ (toliau- Fondas) vienetus pasirinktam finansiniam investuotojui.

Sandorio vertė – 7,2 mln. EUR. Sandoris sudarytas siekiant pritraukti papildomų lėšų, realizuojant investicinį ilgalaikį turtą bei galutinai atsisakant jo valdymo ir administravimo.  

Iš sandorio gautos lėšos bus naudojamos naujai įsigyto verslo (buvusių KTG AGRAR bendrovių Lietuvoje) vystymui ir ir kitų investicinių projektų, susijusių su tvarių ekologinio ūkininkavimo technologijų diegimu, įgyvendinimui.

Primename, kad Bendrovė 2015 m. gruodį Fondui perleido žemės plotus (apie 6,4 tūkst. hektarų žemės) valdančias įmones kontroliuojančių bendrovių akcijas.

Pardavus Fondo investicinius vienetus Bendrovės konsoliduotas ilgalaikis turtas sumažės 24,8 mln. EUR, bet kartu yra perleidžiami ir konsoliduoti įsipareigojimai apie 17,6 mln. EUR, tame tarpe apie 14 mln. EUR finansinių įsipareigojimų. Sudarytas sandoris neįtakos Bendrovės 2016 m. grynojo pelno ar EBITDA rodiklio.

Sandoris nekeičia kasdienės grupės veiklos – AUGA group žemės ūkio bendrovės ir toliau nuomosis Fondo valdomoms bendrovėms priklausančią žemę ir joje vykdys žemės ūkio veiklą mokėdama nuomą rinkos sąlygomis. Sutarta nuomos trukmė siekia 10 metų su pratęsimo teisėmis.

 

         Vladas Bagavičius,
         AUGA group, AB
         valdybos narys
         
         tel. +37061031807