Baltic International Bank investē 5 miljonus eiro „Green Gateway Fund”


Uzsākot aktīvi īstenot uz ilgtspējīgām investīcijām orientētu bankas darbības stratēģiju, Baltic International Bank ir parakstījusi līgumu ar Vācijā dibināto ilgtspējīgo investīciju fondu „Green Gateway Fund” par 5 miljonu eiro ieguldījumu tajā.

„Green Gateway Fund” ir dibinājis Vācijā strādājošais aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums „Wermuth Asset Management”, un tā mērķis ir investēt savus un piesaistīto uzņēmumu resursus visvērtīgākajos starptautiskajos uzņēmumos, kuru bizness ir balstīts uz ilgtspējīgu un videi draudzīgu pieeju, kā arī energoresursu efektīvu izmantošanu. „Green Gateway Fund” veicina tā portfelī esošo uzņēmumu izaugsmi, palīdzot tiem ieiet straujas attīstības tirgos ar būtiski lielāku enerģijas patēriņu kā Eiropā vidēji. Tādējādi šis fonds balstās uz globālajām tendencēm, nodrošina iespēju investoriem saņemt augstu atdevi un pozitīvi ietekmē apkārtējo vidi.

Baltic International Bank valdes priekšsēdētāja Ilona Guļčaka skaidro: „Baltic International Bank jaunā darbības stratēģija ir vērsta uz atbildīgām investīcijām, un mūsu mērķis ir gan investēt pašiem, gan arī dot iespēju mūsu klientiem nodot savu kapitālu nākamajām paaudzēm videi draudzīgā veidā, investējot perspektīvajā atjaunojamās enerģijas ražošanā Eiropā un citos projektos, kas nodrošina jaunākās paaudzes tehnoloģiju ienākšanu mūsu ikdienā. Esmu gandarīta, ka Baltic International Bank investīcijas „Green Gateway Fund” dos iespēju attīstīties kādam spēcīgam uzņēmumam Eiropā, nodrošinot gan atdevi investoriem, gan labāku dzīves kvalitāti sabiedrībai!”

Wermuth Asset Management tika izveidots 1999.gadā, un 2003.gadā tika pieņemts  lēmums izveidot fondu, kas ļautu starptautiskajiem investoriem sniegt ieguldījumu videi draudzīgā un uz jaunajām tehnoloģijām balstītā uzņēmējdarbībā un gūt ienākumus no tās. „Green Gateway Fund 1” tika izveidots 2011.gadā, un, balstoties uz tā veiksmīgo darbību, 2016.gadā tika izveidots otrs investīciju fonds „Green Gateway Fund 2”. Visas „Green Gateway Fund 1” un „Green Gateway Fund 2” investīcijas atbilst starptautiskajai ESG (Environment, Social, Governance) pieejai un ANO Atbildīgo ieguldījumu principam.

         Teika Lapsa
         Mārketinga un komunikācijas pārvaldes vadītāja
         Tālrunis: (+371) 6 7000 444
         E-pasts: teika.lapsa@bib.eu