Sparbanken Västra Mälardalen ny delägare i Svealand Risk och Compliance AB


Från och med årsskiftet blir Sparbanken Västra Mälardalen delägare i det sparbanksägda bolaget Svealand Risk och Compliance AB.

Svealand Risk och Compliance AB ägs sedan tidigare av fem lokala sparbanker: Bergslagens Sparbank, Södra Dalarnas Sparbank, Lekebergs Sparbank, Bjursås Sparbank och Norrbärke Sparbank. Från och med årsskiftet blir även Sparbanken Västra Mälardalen delägare i bolaget. 

Syftet med Svealand Risk och Compliance är att säkerställa oberoende kontrollfunktioner, samt att dela på resurser, kostnader och kompetens inom områden där sparbanker har behov av en gemensam lösning för hög resurseffektivitet och kvalitet. 

- Vi välkomnar Sparbanken Västra Mälardalen, en stabil och trygg sparbank med stark balansräkning, välkommen in som ny delägare i bolaget, säger Cecilia Jeffner, styrelseordförande i Svealand Risk och Compliance AB. 

- Regelverken för bankerna har successivt skärpts sedan finanskrisen 2008, vilket ställer samma krav på en sparbank som på affärsbankerna. För vår del är delägarskapet ett bra sätt att säkerställa att vi håller hög kvalitet inom bland annat riskkontroll och compliancefrågor - och inte minst att vi använder våra resurser på ett effektivt sätt, säger Mikael Bohman, VD på Sparbanken Västra Mälardalen.

För mer information

Mikael Bohman, VD
Telefon 0221-344 58
Mobil 070-556 52 35
E-post mikael.bohman@sparbankenvm.se  

Cecilia Jeffner, Styrelseordförande
Telefon 0581-880 42
Mobil 070-6088042
E-post: cecilia.jeffner@bergslagenssparbank.se

Fakta om Svealand Risk och Compliance AB

Svealands Risk och Compliance AB är ett bolag som tillhandahåller specialisttjänster till sina ägare inom områdena Riskkontroll, Compliance, AML samt Webb och IT. Svealands Risk och Compliance AB är frukten av ett samarbete mellan Bergslagens Sparbank, Bjursås Sparbank, Lekebergs Sparbank, Norrbärke Sparbank och Södra Dalarnas Sparbank. Bolaget har sex anställda inom de olika områden och har sitt huvudsäte i Örebro. VD för Svealand Risk och Compliance är Roul Fahlin.

Fakta om Sparbanken Västra Mälardalen

Sparbanken Västra Mälardalen är en äkta Sparbank. Det innebär bland annat att vi inte har några aktieägare. Istället har vi en idé som går ut på att varenda krona som våra kunder sparar hos oss ska stanna kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet och främja Västra Mälardalens utveckling. Och de pengar vi tjänar ska komma till nytta för alla som bor och verkar här i trakterna.

Sparbanken Västra Mälardalen har ca 100 anställda vid fyra kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva. VD för Sparbanken Västra Mälardalen är Mikael Bohman. För mer information om Sparbanken Västra Mälardalen besök www.sparbankenvm.se.


Attachments

Pressmeddelande 2016-12-19 - Sparbanken VM ny delägare i Svearc