Nordic Mines AB (publ): Nordic Mines AB (publ) väljer Evli Bank plc för att leda en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare


Nordic Mines AB (publ) väljer Evli Bank plc för att leda en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare

Med anledning av styrelsens beslut i Nordic Mines AB (publ) ("Bolaget" eller "Nordic Mines") att vidta de åtgärder som krävs för att genomföra en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare, meddelar bolaget att Evli Bank har anlitats för att leda processen. Evli är en oberoende, privat bank med ett starkt register av tidigare kapitalanskaffningar på nordiska kapitalmarknader.

Bolaget har även utsett Advokatfirman Lindahl KB, en ledande svensk advokatbyrå, för att hjälpa till vid nyemissionen med företrädesrätt för befintliga aktieägare.

En sådan emission kommer att bli föremål för aktieägares godkännande. Detaljer kring detta, liksom de föreslagna villkoren för nyemissionen med företrädesrätt för befintliga aktieägare kommer att tillkännages i sinom tid.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Rune Nordström, Head of Corporate Communications and Investor Relations: rune.nordstrom@nordicmines.com, +46 70 602 65 20.

För mer information om Nordic Mines, vänligen se; www.nordicmines.com

Denna information är sådan som Nordic Mines AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande, genom ovanstående kontaktpersons omsorg för offentliggörande den 18 januari 2017 kl. 09:00 CET.

Nordic Mines är ett nordiskt gruv- och prospekteringsföretag. Vid Laivagruvan i Finland producerades guld under åren 2011 till och med 2014. Fyndigheten är en av de största i Norden. Nordic Mines är medlem i SveMin och tillämpar dess rapporteringsregler för publika gruv- och prospekteringsbolag. Nordic Mines aktie är upptagen till handel på Nasdaq Stockholms Small Cap-lista. Se även www.nordicmines.com.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/5808f5f4-36c8-43c3-80f6-c0f76c210242


Attachments

SE NM Appoints Evli Lindahl PM 18 jan 2017.pdf