David Berg avgår från Rezidors styrelse


Rezidor Hotel Group AB meddelar idag att David Berg har avgått från sin post i Rezidors styrelse med omedelbar verkan. Igår meddelade Carlson Hotels, Inc., Rezidors största aktieägare, att med verkan från den 1 februari 2017 kommer Berg också att avgå från sin befattning som verkställande direktör för Carlson Hotels, Inc.

För mer information kontakta:
I. Jenny Winkler, chefsjurist och styrelsens sekreterare
Tel: +32 2 702 9308, E-post jenny.winkler@rezidor.com

Om Rezidor Hotel Group

The Rezidor Hotel Group är en av världens mest dynamiska hotellkedjor och medlem i Carlson Rezidor Hotel Group. Koncernen har 475 hotell i drift och under utveckling med 104,000 rum, i över 80 länder.

Rezidor driver varumärkena Radisson Blu och Park Inn by Radisson i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA), samt lojalitetsprogrammet Club Carlson för frekventa hotellgäster. I början av 2014 lanserade Rezidor, tillsammans med Carlson, de nya varumärkena Radisson Red (Lifestyle Select) samt Quorvus Collection (lyx). Sedan 2016 äger Rezidor också 49% av prizeotel. Rezidor har ett branschledande program för ansvarsfullt företagande, och har blivit utsett till ett av världens mest etiska företag av den amerikanska tankesmedjan Ethisphere.

I november 2006 noterades Rezidor på Stockholmsbörsen. Majoritetsägare sedan december 2016 är HNA Tourism Group Co., Ltd., en del av HNA Group Co., Ltd., som är ett Fortune Global 500-företag verksamt inom sektorer som; flyg, turism, hotell, finans och onlinetjänster.

The Rezidor Hotel Group har huvudkontor i Bryssel, Belgien.

För mer information, vänligen besök: www.rezidor.com
Twitter @carlsonrezidor
LinkedIn www.linkedin.com/company/2364
Instagram www.instagram.com/rezidor_ourpromise


Attachments

Pressmeddelande (PDF)