Sparekassen Sjælland-Fyn A/S : Sparekassen undersøger muligheden for udstedelse af supplerende kapital (Tier 2)


Selskabsmeddelelse nr. 1/2017                                   
Holbæk, den 27. januar 2017                                                                   

Sparekassen Sjælland-Fyn A/S undersøger muligheden for udstedelse af supplerende kapital (Tier 2)   

Sparekassen Sjælland-Fyn har, som en del af den løbende proces med at optimere kapitalstrukturen, besluttet at undersøge muligheden for udstedelse af supplerende kapital (Tier 2).

Den planlagte udstedelse af supplerende kapital forventes at finde sted senest medio februar 2017. Udstedelsen forventes at være på 50 mio. kr. og have en løbetid på 10 år med mulighed for førtidig indfrielse efter 5 år.

Sparekassen har desuden modtaget Finanstilsynets tilladelse til indfrielse af supplerende kapital 148 mio. kr. med forfald den 28. februar 2017 samt indfrielse af supplerende kapital 15 mio. kr. med forfald 26. juni 2017. Finanstilsynets tilladelse er betinget af salg af aktier i DLR Kredit til en samlet kursværdi af DKK 113 mio. samt udstedelse af ny supplerende kapital på 50 mio. kr.

Som en del af processen med optimering af kapitalgrundlaget har sparekassen afhændet aktier i DLR Kredit med en samlet kursværdi på 113 mio. kr.

Pr. 30 september 2016 havde sparekassen en kapitalprocent på 15,6. Transaktionerne med hjemtagelse af ny supplerende kapital på 50 mio. kr., indfrielse af supplerende kapital 163 mio. kr. og afhændelse af aktier i DLR Kredit med en kursværdi på samlet 113 mio. kr. forventes således isoleret set ikke at ændre på kapitalprocenten. Afhændelsen af aktier i DLR Kredit vil styrke sparekassens egentlige kernekapital.           

Omlægningen af den supplerende kapital vil betyde en reduktion af sparekassens renteudgifter. Fra og med 2018 forventes en besparelse i renteudgifter til supplerende kapital på 10,5 mio. kr. årligt. 

Med venlig hilsen

Lars Petersson                                                   Thomas Kullegaard
Administrerende direktør                                    Formand

Yderligere information:
Presse- og direktionsrådgiver Jan Løve, tlf.  40 10 76 44

Investor Relations Manager Jan Justesen
Administrerende direktør Lars Petersson


Attachments

Selskabsmeddelelse nr. 1 - 2017