AS Capitalia noslēgusi obligāciju emisiju 3 miljonu eiro apmērā

Capitalia ir veikusi papildu obligāciju laidienu, noslēdzot NASDAQ Baltic biržā kotēto obligāciju emisiju 3 miljonu eiro apmērā. Kopumā AS Capitalia ir izlaidusi parādzīmes 3,5 miljonu eiro apmērā. Iegūtie līdzekļi ļaus AS Capitalia kāpināt mazo un vidējo uzņēmumu finansēšanas apjomus Baltijas valstīs, kā arī ieviestu jaunus finansējuma produktus.


Rīga, 2017-01-31 09:42 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Investori ir izrādījuši lielu interesi par ieguldījumu uzņēmumā ne tikai dēļ pievilcīgā obligāciju ienesīguma, bet arī iespējas ar saviem līdzekļiem finansēt un atbalstīt mazo biznesu Baltijas valstīs. Mazie uzņēmumi veido būtisku Latvijas valsts tautsaimniecības pamatu, un ekonomikas izaugsme ir tieši saistīta ar mazo uzņēmumu attīstību. Tāpēc esmu gandarīts par plašu investoru piesaisti, kas ļaus mums kāpināt uzņēmumiem izsniegtā finansējuma apmēru, “ norāda Juris Grišins, AS Capitalia vadītājs.

AS Capitalia obligāciju emisijas kopējais apjoms ir 3,5 milj. EUR, no kuriem 3 milj. EUR kotētas NASDAQ Baltic fondu biržā. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 EUR, ar gada kupona likmi 12% un procentu izmaksu reizi ceturksnī. Obligāciju dzēšanas datums ir 2018. gada 25. oktobris. Savukārt 0,5 milj. EUR ir nodrošinātas obligācijas ar kupona likmi 6%. Šo obligāciju dzēšanas termiņš ir 2019. gada 25. oktobris.

AS Capitalia kopumā izdevies piesaistīt vairāk nekā 30 investorus no visām Baltijas valstīm. Savukārt savstarpējo aizdevumu platformā Mintos investori finansējuši AS Capitalia aizdevumus mazo un vidējo uzņēmumu attīstībai teju 9 miljonu eiro apmērā. 

----------

Capitalia ir vadošais nebanku finansējuma sniedzējs maziem un vidējiem uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Capitalia ir finansējusi apgrozāmos līdzekļus un kapitāla investīcijas vairāk kā 1000 uzņēmumiem, ieguldot vairāk kā EUR 20 miljonus kompāniju attīstībā.       

         Juris Grišins
         Vadītājs
         Epasts: juris.grisins@capitaliafinance.com
         Telefons: +371 2880 0880