PKC Group Oyj:n hallituksen lausunto koskien MSSL Estonia WH ÖU:n vapaaehtoista julkista ostotarjousta


    

PKC Group Oyj         Pörssitiedote         8.2.2017 klo 11:10    

 

TÄTÄ TIEDOTETTA EI SAA JULKAISTA TAI MUUTOIN LEVITTÄÄ, KOKONAAN TAI OSITTAIN, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI, YHDYSVALLOISSA, KANADASSA, JAPANISSA, AUSTRALIASSA, ETELÄ-AFRIKASSA TAI HONGKONGISSA TAI MILLÄÄN MUULLA ALUEELLA, JOSSA OSTOTARJOUS OLISI SOVELTUVAN LAIN VASTAINEN.

 

PKC Group Oyj:n hallituksen lausunto koskien MSSL Estonia WH ÖU:n vapaaehtoista julkista ostotarjousta

 

Motherson Sumi Systems Limited (“MSSL”) ja PKC Group Oyj (”PKC” tai ”Yhtiö”) ovat 19.1.2017 solmineet yhdistymissopimuksen, jonka mukaan ne sopivat yhdistävänsä MSSL:n ja PKC:n johdinsarjaliiketoiminnot (“Yhdistymissopimus”) ja ovat yhdistymisen toteuttamiseksi ilmoittaneet pörssitiedotteissaan MSSL:n tekevän välillisesti kokonaan omistamansa tytäryhtiön, MSSL Estonia WH ÖU:n (“Tarjouksentekijä”), kautta vapaaehtoisen PKC:n hallituksen suositteleman julkisen ostotarjouksen ostaakseen kaikki liikkeeseen lasketut ja ulkona olevat PKC:n osakkeet (”Osakkeet”) ja optio-oikeudet (”Optio-oikeudet”) (Osakkeet ja Optio-oikeudet yhdessä ”Arvopaperit”) (”Ostotarjous”).

 

PKC:n hallitus (”Hallitus” tai ”PKC:n Hallitus”) antaa täten arvopaperimarkkinalain (746/2012, muutoksineen) ja Arvopaperimarkkinayhdistyksen ostotarjouskoodin mukaisen lausuntonsa Ostotarjouksesta.

 

Ostotarjouksen tiivistelmä

 

  • Tarjottava vastike on 23,55 euroa käteisenä kustakin Osakkeesta (“Osakevastike”);
  • Osakevastike vastaa:
  • 51,1 prosentin preemiota Osakkeen päätöskurssiin Nasdaq Helsinki Oy:ssä (“Nasdaq Helsinki”) 19.1.2017, eli viimeisenä kaupankäyntipäivänä ennen Ostotarjouksen julkistamista;

  • 53,1 prosentin preemiota kolmen kuukauden kaupankäyntimäärillä painotettuun keskihintaan Nasdaq Helsingissä 19.1.2017 asti ja kyseinen päivä mukaan lukien; ja

  • 25,6 prosentin preemiota Osakkeen korkeimpaan päätöskurssiin Nasdaq Helsinki Oy:ssä 12 kuukauden ajalta 19.1.2017 asti ja kyseinen päivä mukaan lukien.

  • Tarjottava vastike on 6,90 euroa käteisenä kutakin ulkona olevaa 2012B-optio-oikeutta kohden ja 0,27 euroa käteisenä kutakin ulkona olevaa 2012C-optio-oikeutta kohden.
  • PKC:n Hallitus on yksimielisesti päättänyt suositella Arvopapereiden haltijoille Ostotarjouksen hyväksymistä.
  • Ostotarjous on ehdollinen asianmukaisten viranomaisten, kuten kilpailuviranomaisten, hyväksynnöille ja sille, että Tarjouksentekijä saa määräysvaltaansa yhteensä yli 90 prosenttia  Arvopapereista.
  • Tarjouksentekijä on julkistanut 3.2.2017 tarjousasiakirjan, joka sisältää yksityiskohtaiset tiedot Ostotarjouksesta (”Tarjousasiakirja”).
  • Ostotarjouksen tarjousajan odotetaan jatkuvan 21.3.2017 asti. Tarjouksentekijä varaa itselleen oikeuden jatkaa tarjousaikaa Ostotarjouksen ehtojen mukaisesti.
  • Yhdistymissopimuksen mukaan Tarjouksentekijä hankkii kaikki 24.125.387 Osaketta ja kaikki 457.300 Optio-oikeutta. Mikäli Ostotarjous hyväksytään sellaisen osakemäärän osalta, että Tarjouksentekijä saa yli 90 prosenttia kaikista PKC:n Osakkeista ja äänioikeuksista, Tarjouksentekijä aikoo aloittaa pakollisen lunastusmenettelyn jäljellä olevien Arvopapereiden osalta ja sen jälkeen hakea kaupankäynnin lopettamista  Osakkeilla ja 2012B-optio-oikeuksilla Nasdaq Helsingissä.
  • Tarjousasiakirjan julkistamispäivänä MSSL ei omista Osakkeita, Optio-oikeuksia tai äänioikeuksia PKC:ssä. 
  • Tarjouksentekijä pidättää itsellään oikeuden ostaa Osakkeita ja/tai Optio-oikeuksia tarjousaikana Nasdaq Helsingissä käytävässä julkisessa kaupankäynnissä tai muutoin.
  • Ostotarjous ja yhdistyminen vahvistavat edelleen johdon rakennetta säilyttäen samalla PKC:n identiteetin, työntekijät, liiketoiminnan ja varat.
  • Yhdistymissopimuksen mukaan Tarjouksentekijällä on riittävä rahoitus Ostotarjoukselle käteisen ja nostettavissa olevien lainojen avulla, jotka eivät ole ehdollisia Yhdistymissopimuksen toteuttamisedellytyksiä koskevia ehtoja (”Toteuttamisedellytykset”) lukuun ottamatta saatavuutta tai nostamista koskeville ehdoille. Tämä rahoitus tulee olemaan saatavilla tarjousaikana, mukaan lukien jatkettu tarjousaika. Tarjouksentekijä voi kuitenkin harkintansa mukaan myös käyttää uusia luottoja Ostotarjouksen tosiasiallisen selvityksen rahoittamiseen. Ostotarjouksen toteuttaminen ei ole ehdollinen rahoituksen saamiselle Ostotarjousta varten.

 

Hallituksen lausunnon tausta

 

Lausunnon antamista varten Tarjouksentekijä on toimittanut PKC:n Hallitukselle Finanssivalvonnan 3.2.2017 hyväksymän Tarjousasiakirjan.

 

Hallituksen esittämä arviointi PKC:n ja sen osakkeenomistajien näkökulmasta

 

Arvioidessaan Yhdistämissopimusta, Ostotarjousta ja Tarjousasiakirjaa sekä niihin sisältyviä ehtoja PKC:n Hallitus on konsultoinut Yhtiön ylintä johtoa, sen taloudellista neuvonantajaa Merrill Lynch Internationalia (“BofA Merrill Lynch”), joka on Bank of America Corporationin tytäryhtiö, ja Yhtiön oikeudellista neuvonantajaa Borenius Asianajotoimisto Oy:tä. Hallitus piti useita kokouksia MSSL:n kanssa neuvotteluvaiheen aikana ja nimitti Hallituksen ad hoc -komitean (”Komitea”) johtamaan ja seuraamaan MSSL:n kanssa käytäviä keskusteluja Hallituksen kokousten välisenä aikana. Komiteaan kuuluvat Hallituksen puheenjohtaja Matti Ruotsala, Hallituksen varapuheenjohtaja Robert Remenar ja Hallituksen jäsen Shemaya Levy.

 

Tehdessään päätöstä pitää Ostotarjousta PKC:n Arvopapereiden haltijoiden parhaan edun mukaisena ja suositellessaan Arvopapereiden haltijoille Ostotarjouksen hyväksymistä Ostotarjouksen mukaisesti Hallitus arvioi useita seikkoja, alla olevat seikat mukaan lukien (näihin kuitenkaan rajoittumatta), joista jokainen Hallituksen näkemyksen mukaan tuki kyseistä päätöstä. Esitysjärjestys ei kuvaa seikkojen tärkeysjärjestystä.

 

  • Taloudelliset ehdot/preemio suhteessa markkinahintaan.  Ostotarjouksen mukaisen vastikkeen suhde (i) Osakkeiden historialliseen markkinahintaan, mukaan lukien se että vastike edustaa 51,1 prosentin preemiota Osakkeiden kaupankäyntihinnan päätöskurssiin Nasdaq Helsingissä 19.1.2017, eli viimeisenä kaupankäyntipäivänä ennen Ostotarjouksen julkistamista ja (ii) Nasdaq Helsingin historiallisiin ostotarjouspreemioihin.
  • Käteisvastike. Koko vastike maksetaan käteisenä, mikä antaa Osakkeenomistajille ja Optio-oikeuksien haltijoille mahdollisuuden välittömään likviditeettiin sekä varmuuden Arvopapereiden arvosta verrattuna siihen, että Yhtiö jäisi itsenäiseksi.
  • Strateginen sopivuus. PKC:n ja MSSL:n yhdistyminen on erittäin synerginen ja luo uuden yhteistyökumppanin maailmanlaajuisilla kuljetusratkaisujen markkinoilla. Tämä strateginen asema heijastuu tarjotussa vastikkeessa.
  • Yhtiön liiketoiminta ja taloudellinen tila sekä sen tulevaisuudennäkymät itsenäisenä yhtiönä. Hallitus on arvioinut Yhtiön aikaisempaa ja nykyistä taloudellista tilannetta ja liiketoiminnan tulosta sekä Yhtiön tulevaisuudennäkymiä sekä strategisia tavoitteita ja tarjolla olevia vaihtoehtoja Yhtiölle. Vaikka Yhtiö on asemoitunut hyvin jatkamaan nykyisen strategiansa mukaisesti mikäli Ostotarjous ei toteutuisi, on katsottava, että vastike tarjoaa houkuttelevan riskipainotetun preemion verrattuna siihen, että Yhtiö jäisi itsenäiseksi.
  • Kertoimet ja muut arvostusmenetelmät. Vastike edustaa EV/EBITDA-kerrointa 9,6x tarjottavalle vastikkeelle. [Yritysarvo (EV) on määritelty sen perusteella, että tarjotulla vastikkeella Arvopapereiden arvo on yhteensä 571 miljoonaa euroa ja nettovelka 47 miljoona euroa per 12/2016. EBITDA ennen vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä on noin 64 miljoona euroa vuoden 2016 osalta.] Arvioituaan Yhtiön ja sen verrokkiyhtiöiden aikaisempia tunnuslukuja ja muita arvostusmenetelmiä Hallitus katsoo, että vastike vastaa hyvin Yhtiön arvoa.
  • Strategiset vaihtoehdot ja kilpailuympäristö. Hallitus on tutkinut ja arvioinut markkinoiden ja alan trendejä. Hallitus on myös arvioinut kyseisiin vaihtoehtoihin liittyviä riskejä ja epävarmuustekijöitä ja alan tämän hetken ja odotettavan kilpailuympäristön asettamia haasteita.
  • Muut varteenotettavat strategiset yhteistyökumppanit. PKC:n Hallitus on edellisten vuosien aikana käynyt useita alustavia keskusteluita, jotka olisivat voineet johtaa PKC:n osalta strategiseen yhdistymiseen, mutta jotka eivät kuitenkaan ole toteutuneet tai joissa PKC on ollut selkeästi aliarvostettu. Osana Ostotarjouksen arviointia PKC:n Hallitus on arvioinut muita potentiaalisia strategisia yhteistyökumppaneita useasta eri näkökulmasta, mukaan lukien näiden strategista suuntautumista, taloudellisia ehtoja ja sääntelyyn perustuvia rajoitteita. MSSL:n lähestyessä PKC:n Hallitusta, Hallitus ei ole ollut huutokauppaamassa Yhtiötä eikä se ole saanut kilpailevia tarjouksia MSSL:n kanssa käytyjen keskusteluiden aikana, joiden keskustelujen perusteella on solmittu Yhdistämissopimus ja tehty Ostotarjous. MSSL:lle ei ole annettu missään vaiheessa yksinoikeutta ja tarjousaika on asetettu kestämään noin kuusi (6) viikkoa. PKC:n hallitus on Yhdistämissopimuksessa pidättänyt täyden oikeuden huolellisesti  harkita sellaisia kilpailevia tarjouksia, joiden se vilpittömässä mielessä toimien katsoo olevan Ostotarjousta suotuisampia Arvopapereiden haltijoille.
  • Sopimuksen toteutumisvarmuus.  Hallitus arvioi, että Ostotarjous toteutuisi kohtuullisella todennäköisyydellä, koska (i) Ostotarjoukseen ei liity rahoitusehtoa, (ii) MSSL vastaa merkittävästä sopimussakosta, mikäli Ostotarjous ei toteudu MSSL:n Yhdistämissopimuksen olennaisesta rikkomisesta johtuvasta syystä, MSSL ei toteuta Ostotarjousta muusta kuin Toteuttamisedellytyksiin liittyvästä syystä, Ostotarjouksen Toteuttamisedellytykset eivät täyty MSSL:lle olennaisen haitallisen sääntelyyn liittyvän ehdon takia tai MSSL vetoaa olennaisen haitallisen muutoksen Toteuttamisedellytykseen (muu kuin PKC:n antaman vakuutuksen olennaisesta rikkomuksesta aiheutunut), (iii) muut Yhdistämissopimuksen ehdot ovat PKC:lle edullisia ja (iv) MSSL:n ja PKC:n nykyisessä liiketoiminnassa esiintyy maantieteellisesti ja tuotekategorioiden osalta vain vähän sellaista päällekkäisyyttä, joka on huomioitava viranomaisten lupaprosesseissa.
  • Irtisanomiskorvaukset. PKC:n suorittaman irtisanomisen johdosta maksettaviksi tulevien Tarjouksentekijän välittömien kulujen korvauksen yläraja on 3 miljoonaa euroa, mikä ei estä PKC:tä muuttamasta tätä suositusta edullisemman kilpailevan ostotarjouksen ilmaantuessa. Tarjouksentekijän irtisanomiskorvaus on vastaavansuuruinen.
  • Prosessinhallinta. Neuvotteluissa MSSL:n kanssa PKC:n Hallitus on säilyttänyt prosessin keskeisten asioiden hallinnan, mukaan lukien aikataulu, yhteys ylimpään johtoon sekä annettujen tietojen laajuus.
  • BofA Merrill Lynchin fairness opinion -lausunto. Hallitus on käsitellyt BofA Merrill Lynchin Hallitukselle 18.1.2017 antamaa fairness opinion -lausuntoa, joka koskee Ostotarjouksessa osakkeenomistajille tarjottavan vastikkeen, 23,55 euroa kutakin Osaketta kohden, taloudellista kohtuullisuutta lausuntohetkellä. Englanninkielinen BofA Merrill Lynchin fairness opinion -lausunto on kokonaisuudessaan tämän lausunnon Liitteenä 1.

 

Tarjouksentekijän strategiset suunnitelmat ja niiden todennäköiset vaikutukset toimintaan ja työllisyyteen

 

Tarjouksentekijä on ilmoittanut, että sen aikomuksena on säilyttää PKC:n identiteetti ja asiakassuhteet sekä samalla tarjota PKC:lle strategista näkemystä, uusia yhteistyökumppanuuksia ja tekniikan osaamista. PKC:n liiketoiminnasta tulee merkittävä osa suuremman listatun yhtiön, MSSL:n, johdinsarjadivisioonaa.

 

Ottaen huomioon MSSL:n vahvan markkina-aseman Aasian ja Tyynenmeren alueella Tarjouksentekijä uskoo, että se pystyy auttamaan PKC:tä saavuttamaan laajentumismahdollisuutensa. MSSL:n tekemän analyysin perusteella kaikki johtavat maailmanlaajuiset hyötyajoneuvojen valmistajat ja komponenttitoimittajat ovat keskittyneet vahvistamaan asemaansa ja kasvattamaan markkinaosuuttaan Aasian kuljetusmarkkinoilla, jota myös PKC tavoittelee. Tämän mahdollisuuden ja yhdistyneen yhtiön kykyjen hyödyntämisen odotetaan kiihdyttävän yhdistymisen tuomaa kasvua ja kannattavuuden parantumista. Lisäksi MSSL:n parantuneen tuotevalikoiman odotetaan vahvistavan lisää yhdistyneen yhtiön asiakassuhteita.

 

Tukiessaan PKC:tä saavuttamaan laajentumismahdollisuutensa yhdistynyt yhtiö tulee Tarjouksentekijän mukaan investoimaan lisää uusiin teknologioihin säilyttääkseen markkinajohtajuuden ja saavuttaakseen tavoitteensa olla ensisijainen ratkaisujen tarjoaja kuljetusteollisuudessa maailmanlaajuisesti. Kaikki kuljetusajoneuvot muuttuvat jatkuvasti monimutkaisemmiksi ja ne nojaavat yhä enemmän elektroniikkaan, mikä korostaa monimutkaisuuden hallitsemisen tärkeyttä myös MSSL:ssä. MSSL:n ja PKC:n yhdistelmä hyödyntäisi kummankin yhtiön johdon tietotaitoa tarjontansa parantamiseksi jatkuvasti monimutkaisemmassa tulevaisuudessa ja se myös varmistaisi, että yhdistelmä on hyvissä asemissa kasvattamaan liiketoimintaansa yhdessä asiakkaidensa kanssa maailmanlaajuisesti.

 

Tarjouksentekijä odottaa yhdistymisen tarjoavan laajoja synergioita, koska Tarjouksentekijän ja PKC:n olemassa olevissa toiminnoissa on hyvin vähän päällekkäisyyksiä sekä maantieteellisen läsnäolon että tuotekategorioiden osalta. PKC:llä on vahva asema Pohjois-Amerikan ja Euroopan hyötyajoneuvojen johdinsarjamarkkinalla, mikä tarjoaa uusia mahdollisuuksia MSSL:lle ja sen asiakkaille. Myös PKC:n asiakkaat ja toimittajat pääsevät hyötymään MSSL:n tarjoamasta laajemmasta ja monimuotoisemmasta tuotevalikoimasta sekä laajemmasta osaamisesta ja suuremmasta koosta.

 

Näiden edellä olevien MSSL:ltä saatujen tietojen perusteella, joita PKC:n Hallitus ei voi itsenäisesti tarkistaa tai varmentaa, PKC:n ja sen tytäryhtiöiden organisaatioon, johtoryhmään, tuotantolaitoksiin tai työllisyyteen ei ole odotettavissa mitään olennaisia muutoksia PKC:n Hallituksen näkemyksen mukaan.

 

PKC:n Hallitus ei ole saanut PKC:n ja sen tytäryhtiöiden henkilöstön edustajilta mitään virallista lausuntoa Ostotarjouksesta ja sen todennäköisistä vaikutuksista toimintaan ja työllisyyteen.

 

Ostotarjouksen rahoittaminen

 

Tarjouksentekijällä on riittävä rahoitus Ostotarjoukselle käteisen ja nostettavissa olevien lainojen avulla, jotka eivät ole ehdollisia Toteuttamisedellytyksiä lukuun ottamatta saatavuutta tai nostamista koskeville ehdoille. Tämä rahoitus tulee olemaan saatavilla tarjousaikana, mukaan lukien jatkettu tarjousaika. Tarjouksentekijä voi kuitenkin harkintansa mukaan myös käyttää uusia luottoja Ostotarjouksen tosiasiallisen selvityksen rahoittamiseen. Ostotarjouksen toteuttaminen ei ole ehdollinen rahoituksen saamiselle Ostotarjousta varten.

 

PKC:n hallituksen suositus

 

Edellä esitetyt näkökohdat huomioiden PKC:n Hallitus katsoo, että Tarjouksentekijän tarjoama vastike Arvopapereista sisältää attraktiivisen preemion suhteessa  Osakkeen ja listatun 2012B-Optio-oikeuden pörssikursseihin sekä listaamattoman 2012C-Optio-oikeuden arvoon sekä ottaa huomioon PKC:n liiketoiminnan strategisen arvon. Vastike on siten Arvopapereiden haltijoiden kannalta hyvä. 

 

PKC:n Hallitus on päättänyt yksimielisesti suositella Arvopapereiden haltijoille Ostotarjouksen hyväksymistä Ostotarjouksen mukaisesti.

 

Muut asiat

 

PKC on sitoutunut noudattamaan Suomen arvopaperimarkkinalain 11 luvun 28 §:ssä tarkoitettua ostotarjouskoodia.

 

Tämä PKC:n Hallituksen lausunto ei ole luonteeltaan sijoitus-, vero- tai oikeudellista neuvontaa. PKC:n Hallitus ei tässä lausunnossaan erityisesti arvioi yleistä hintakehitystä tai yleisiä Osakkeisiin ja Optio-oikeuksiin liittyviä riskejä.  Ostotarjouksen hyväksyminen on päätös, jonka jokaisen Arvopapereiden haltijan on tehtävä itsenäisesti, ja heidän tulee konsultoida omia taloudellisia, oikeudellisia ja vero-neuvonantajiaan sekä ottaa päätöksenteossaan huomioon kaikki saatavilla olevat olennaiset tiedot, mukaan lukien Tarjousasiakirjassa ja tässä lausunnossa esitetyt tiedot.

 

 

Osakeyhtiölain (624/2006, muutoksineen) 18 luvun 1 §:n mukaan Tarjouksentekijällä on oikeus lunastaa muiden osakkeenomistajien omistamat Osakkeet käypään hintaan, jos sen omistusoikeus ylittää yhdeksän kymmenesosaa (9/10) kaikista Osakkeista ja Osakkeiden tuottamista äänistä. Osakkeenomistajalla, jonka Osakkeet Tarjouksentekijällä on oikeus lunastaa, on myös oikeus vaatia, että Tarjouksentekijä lunastaa hänen Osakkeensa. Pakollista lunastusta koskevat yksityiskohtaisemmat määräykset ovat Osakeyhtiölaissa.

 

Jos Tarjouksentekijä saa omistukseensa enemmän kuin yhdeksän kymmenesosaa (9/10) Osakkeista ja Osakkeiden tuottamista äänistä, se tekee Osakeyhtiölain mukaisen lunastusvaatimuksen PKC:n muille osakkeenomistajille.

 

 

Tarjouksentekijä voi luopua Ostotarjouksen 90 %:n omistusosuuteen liittyvästä Toteuttamisedellytyksestä. Jos Tarjouksentekijä saa Ostotarjouksella tai muutoin omistukseensa vähintään 2/3 Osakkeista ja Osakkeiden tuottamista äänistä, se voi yksin (ilman muiden osakkeenomistajien puoltoa) päättää muun muassa Yhtiön yhtiöjärjestyksen muuttamisesta ja muista rakenteellisista muutoksista, jotka voivat olennaisesti heikentää Arvopapereiden vaihdettavuutta.  

 

BofA Merril Lynch on toiminut Ostotarjouksessa PKC:n taloudellisena neuvonantajana ja Borenius Asianajotoimisto Oy on toiminut oikeudellisena neuvonantajana. Merrill Lynch International (“BofA Merrill Lynch”), joka on Bank of America Corporationin tytäryhtiö, toimii Ostotarjouksessa ainoastaan PKC:n eikä kenenkään muun puolesta, eikä se ole vastuussa kenellekään muulle kuin PKC:lle suojan antamisesta asiakkailleen eikä Ostotarjoukseen liittyvien neuvojen antamisesta.

 

PKC Group Oyj

Hallitus

 

Matti Hyytiäinen

toimitusjohtaja

 

Lisätietoja:

Matti Ruotsala, hallituksen puheenjohtaja, PKC Group Oyj, yhteyshenkilö Sinikka Ravander, Puh. +358 40 1209 277, sinikka.ravander@pkcgroup.com

Matti Hyytiäinen, toimitusjohtaja, PKC Group Oyj, Puh. + 358 400 710968

 

Jakelu

Nasdaq Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.pkcgroup.com

 

LIITE: BofA Merrill Lynchin lausunto [vain englanniksi]

 

 

PKC Group on asiakkaidensa globaali kumppani, joka suunnittelee, valmistaa ja integroi sähkönjakelujärjestelmiä, elektroniikkaa ja niihin liittyviä arkkitehtuurikomponentteja hyötyajoneuvoteollisuuteen, kiskokalustovalmistajille sekä valituille muille toimialoille. Konsernilla on tehtaita Brasiliassa, Kiinassa, Liettuassa, Meksikossa, Puolassa, Saksassa, Serbiassa, Suomessa, Venäjällä sekä Yhdysvalloissa. Konsernin liikevaihto jatkuvista toiminnoista vuonna 2015 oli 847 miljoonaa euroa. PKC Group Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

 

 

TÄRKEÄ TIEDOTUS

 

TÄTÄ TIEDOTETTA EI SAA JULKAISTA TAI MUUTOIN LEVITTÄÄ, KOKONAAN TAI OSITTAIN, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI, YHDYSVALLOISSA, KANADASSA, JAPANISSA, AUSTRALIASSA, ETELÄ-AFRIKASSA TAI HONGKONGISSA TAI MILLÄÄN MUULLA ALUEELLA, JOSSA OSTOTARJOUS OLISI SOVELTUVAN LAIN VASTAINEN.

 

TÄMÄ TIEDOTE EI OLE TARJOUSASIAKIRJA EIKÄ SELLAISENAAN MUODOSTA TARJOUSTA TAI KEHOTUSTA TEHDÄ MYYNTITARJOUSTA. ERITYISESTI TÄMÄ TIEDOTE EI OLE TARJOUS MYYDÄ TAI TARJOUSPYYNTÖ OSTAA MITÄÄN TÄSSÄ TIEDOTTEESSA KUVATTUJA ARVOPAPEREITA EIKÄ OSTOTARJOUKSEN LAAJENNUS YHDYSVALTOIHIN, KANADAAN, JAPANIIN, AUSTRALIAAN, ETELÄ-AFRIKKAAN TAI HONGKONGIIN. SIJOITTAJIEN TULEE HYVÄKSYÄ OSAKKEITA JA OPTIO-OIKEUKSIA KOSKEVA OSTOTARJOUS YKSINOMAAN TARJOUSASIAKIRJAAN SISÄLLYTETTYJEN TIETOJEN POHJALTA. TARJOUKSIA EI TEHDÄ SUORAAN TAI VÄLILLISESTI MILLÄÄN ALUEILLA, JOILLA TARJOAMINEN TAI TARJOUKSEEN OSALLISTUMINEN OLISI SOVELTUVAN LAIN VASTAISTA TAI MIKÄLI ALUEELLA VAADITAAN TARJOUSASIAKIRJAN JULKISTAMISTA TAI REKISTERÖINTEJÄ TAI TARJOUKSEN TEKEMISEEN KOHDISTUU MUITA VAATIMUKSIA SUOMESSA OSTOTARJOUKSEEN LIITTYVIEN VAATIMUSTEN LISÄKSI.

 

OSTOTARJOUSTA EI TEHDÄ SUORAAN TAI VÄLILLISESTI ALUEELLE, MISSÄ SE ON SOVELTUVAN LAIN VASTAINEN, EIKÄ TARJOUSASIAKIRJAA JA SIIHEN LIITTYVIÄ HYVÄKSYMISLOMAKKEITA SAA NIIDEN JULKISTAMISEN JÄLKEEN LEVITTÄÄ, LÄHETTÄÄ EDELLEEN TAI VÄLITTÄÄ ALUEELLE TAI ALUEELTA, JOSSA SE ON SOVELTUVAN LAIN VASTAISTA. OSTOTARJOUSTA EI ERITYISESTI TEHDÄ SUORAAN TAI VÄLILLISESTI POSTIPALVELUJEN KAUTTA TAI MILLÄÄN MUULLA VÄLINEELLÄ (SISÄLTÄEN MUUN MUASSA FAKSIN, TELEKSIN, PUHELIMEN TAI SÄHKÖISEN SIIRRON TAI INTERNETIN VÄLITYKSELLÄ TAI MUUTOIN) TAI MINKÄÄN KANSALLISEN ARVOPAPERIPÖRSSIN KAUTTA YHDYSVALLOISSA, KANADASSA, JAPANISSA, AUSTRALIASSA, ETELÄ-AFRIKASSA TAI HONGKONGISSA. OSTOTARJOUSTA EI VOIDA HYVÄKSYÄ, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI, MILLÄÄN SELLAISELLA TAVALLA TAI VÄLINEELLÄ EIKÄ YHDYSVALLOISTA, KANADASTA, JAPANISTA, AUSTRALIASTA, ETELÄ-AFRIKASTA TAI HONGKONGISTA. KUKAAN YHDYSVALLOISSA, KANADASSA, JAPANISSA, AUSTRALIASSA, ETELÄ-AFRIKASSA TAI HONGKONGISSA OLEVA OSAKKEENOMISTAJA TAI OPTIO-OIKEUKSIEN HALTIJA EIKÄ KUKAAN KYSEISEN OSAKKEENOMISTAJAN TAI OPTIO-OIKEUKSIEN HALTIJAN LUKUUN TAI PUOLESTA TOIMIVA HENKILÖ OLE OIKEUTETTU HYVÄKSYMÄÄN OSTOTARJOUSTA.

 

PKC:N ARVOPAPEREITA EI OLE REKISTERÖITY EIKÄ TULLA REKISTERÖIMÄÄN YHDYSVALTAIN VUODEN 1933 ARVOPAPERILAIN (MUUTOKSINEEN, "YHDYSVALTAIN ARVOPAPERILAKI") MUKAISESTI EIKÄ MINKÄÄN YHDYSVALTAIN OSAVALTION TAI MUUN LAINKÄYTTÖALUEEN LAIN MUKAISESTI. PKC:N OSAKKEITA EI SAA TARJOTA EIKÄ MYYDÄ YHDYSVALLOISSA MUUTOIN KUIN YHDYSVALTAIN ARVOPAPERILAKIIN PERUSTUVAN POIKKEUKSEN MUKAISESTI, TAI JOS TRANSAKTIO EI VAADI ARVOPAPERILAIN MUKAISTA REKISTERÖITYMISTÄ

 

 


Attachments

BofA Lerrill Lynch Fairness Opinion.pdf