Evli-Rahastoyhtiölle kasvua kansainvälisiltä markkinoilta


Evli Rahastoyhtiöllä oli vuoden 2016 päättyessä hallinnoitavia asiakasvaroja (AUM) 6,4 miljardin euron edestä, joka tarkoitti miljardin euron kasvua edellisvuoteen verrattuna. Evli-Rahastoyhtiö keräsi toiseksi suurimman määrän nettomerkintöjä kaikista suomalaisista rahastoyhtiöistä Suomessa. Kasvun ansiosta Evli nostettiin ainoana pohjoismaisena rahastoyhtiönä euroopanlaajuiselle "Bestselling Fund Boutiques" -listalle Accelerando Associates:n julkaisemassa vuoden 2016 Fund Flow Executive Report:ssa.

Suuri osa sijoitusrahastojen rahavirroista on edelleen peräisin suomalaisilta yhteisösijoittajilta.  Evli on valittu kahtena peräkkäisenä vuotena Suomen parhaaksi yhteisövarainhoitajaksi* ja monet kotimaiset yhteisöt valitsevatkin Evlin ensisijaiseksi varainhoitajakseen.

Kotimaisen kasvun lisäksi Evli hakee enenevissä määrin kasvua myös kansainvälisiltä markkinoilta. Kasvava osuus rahavirroista on peräisin uusilta markkinoilta. Kansainvälinen myynti kasvoi merkittävästi vuonna 2016, ja hallinnoitava varallisuus kansainvälisiltä asiakkailta oli kasvanut 23 prosenttia vuoden 2016 loppuun mennessä. Vuosi toi mukanaan myös paljon uusia kontakteja Evlin sijoitusrahastoille ydinalueen, eli Pohjoismaiden, ulkopuolelta.

"2016 oli erinomainen vuosi ja olemme iloisia nähdessämme, että kehitys jatkuu samansuuntaisena myös tänä vuonna. Evlin rahastojen nettomyynti oli tammikuussa 115 miljoonaa euroa, joka oli 75 prosenttia kaikkien suomalaisten sijoitusrahastojen yhteenlasketusta 152 miljoonan euron nettomyynnistä. Lisäksi, rahastomyynti Euroopassa on toden teolla saavuttamassa kunnollisen jalansijan", kertoo Janne Lassila, Evli-Rahastoyhtiön toimitusjohtaja.

Lisätietoja:
Janne Lassila, toimitusjohtaja, Evli Rahastoyhtiö Oy, p. (09) 47669 142
Petter von Bonsdorff, johtaja, kansainvälinen myynti, Evli Pankki Oyj, p. (09) 47669 111

 * SFR Investment Services Programme, Finland 2016; Competitive Positioning Report"; Investment Services Combined (Asset Management & Mutual Funds) ja TNS Sifo Prosperan External Asset Management Institutions 2016 Finland -tutkimus.

Evli lyhyesti:
Evli on sijoittamiseen erikoistunut yksityispankki, joka auttaa yksityishenkilöitä ja yhteisöjä kasvattamaan varallisuuttaan. Yhtiö tarjoaa varainhoitopalveluita, erilaisia pääomamarkkinoihin liittyviä palveluita, kuten osake- ja muiden sijoitustuotteiden välitystä, markkinatakausta ja sijoitustutkimusta, sekä Corporate Finance -palveluita.

Jakelu: keskeiset tiedotusvälineet, www.evli.com