Capitalia nerevidētais konsolidētais starpperiodu pārskats par 2016. gadu

2016. gadā koncerts Capitalia kāpināja apgrozījumu, kas sasniedza EUR 946,415 nodrošinot pieaugumu par 65%, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu.


Rīga, 2017-02-27 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- 2016. gadā koncerts Capitalia kāpināja apgrozījumu, kas sasniedza EUR 946,415 nodrošinot pieaugumu par 65%, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu. Finanšu periodu uzņēmums noslēdza ar nelieliem zaudējumiem un EUR 3,603,370 kopējo aktīvu apmēru.   

Kopumā 2016. gads Capitalia vēsturē ir vērtējams kā uz izaugsmi fokusēts periods. Mēs esam veiksmīgi iegājuši jaunā ģeogrāfiskā tirgū – Igaunijā, kā arī nozīmīgi palielinājuši savu kapacitāti kredītu izvērtēšanas un apkalpošanas ziņā. Šajā darbības posmā esam guvuši daudzas noderīgas mācības gan organizācijas uzbūves, gan kreditēšanas politikas, gan klientu piesaistes jautājumos. Varu pārliecinoši apstiprināt, ka valde pēdējā gada laikā ir kļuvusi daudz gudrāka un arī nedaudz sirmāka. 2016. gada laikā esam dubultojuši pašu kapitāla apmēru, kā arī izlaiduši jaunas nodrošinātās 3 gadu obligācijas. 2017. gada janvārī tika noslēgta pēdējā papildus emisija mūsu NASDAQ Baltic biržā kotēto obligāciju laidienam. Šīs darbības ir ļāvušas stiprināt mūsu bilanci un atbilstoši sagatavoties kredītportfeļa turpmākai izaugsmei.   

Ar neto darbības rezultātiem aptuveni nulles procentu līmenī mēs esam pierādījuši, ka spējam nodrošināt atdevi mūsu obligacionāriem. Šajā gadā Capitalia mērķis ir pārliecināties, ka arī sabiedrības akcionāri gūst peļņu uz savu ieguldījumu. Rezultātā, uzņēmums plāno koncentrēt un nostiprināt savu darbību esošajos tirgos, neveicot nozīmīgus ieguldījumus jaunu ģeogrāfiju un produktu attīstīšanā. Mēs esam izstrādājuši un pakāpeniski uzsākam ieviest jaunu mārketinga stratēģiju, kas palīdzēs stiprināt mūsu pozīciju kā vadošiem mazā biznesa finansētājiem Baltijas valstīs. Savukārt lai veicinātu savu mērķi atbalstīt mazos uzņēmumus, mēs esam veikuši pētījumus un izstrādājuši rīkus, kas sniedz praktisku padomu un informāciju kompāniju vadītājiem. Tāpat mēs plānojam aktivizēt savu biznesa mentoringa programmu uzņēmēju atbalstam. Esam arī noslēguši izstrādi jaunam finansējuma produktam uzņēmumiem, kas vēlas piesaistīt aizdevuma līdzekļus EUR 100,000 līdz 1,000,000 apmērā, un plānojam to uzsākt piedāvāt tirgū no 2017. gada aprīļa.

----------     

Capitalia ir vadošais nebanku finansējuma sniedzējs maziem un vidējiem uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Capitalia ir finansējusi apgrozāmos līdzekļus un kapitāla investīcijas vairāk kā 1000 uzņēmumiem, ieguldot vairāk kā EUR 20 miljonus kompāniju attīstībā.    

         Juris Grišins
         Vadītājs
         Epasts: juris.grisins@capitaliafinance.com
         Telefons: +371 2880 0880


Attachments

Capitalia finanšu pārskats, Q4, 2016, LV.pdf