AkzoNobel gaat nieuwe strategie en bijgewerkte financiële richtlijnen presenteren tijdens investeerdersbijeenkomst op 19 april 2017


28 maart 2017 

  • Plan voor verbeterde waardecreatie

  • Demonstreert de voordelen van twee gefocuste bedrijven

  • De resultaten van het eerste kwartaal van 2017 worden op dezelfde dag gepresenteerd

AkzoNobel N.V. (AKZA.AS; AKZOY)

AkzoNobel zal een investeerdersbijeekomst houden op woensdag 19 april 2017 om de plannen toe te lichten voor de creatie van twee gefocuste bedrijven en voor het creëren van verbeterde langetermijnwaarde. Deze investeerdersbijeenkomst wordt gehouden naar aanleiding van de eerdere aankondiging om de strategische mogelijkheden voor afsplitsing van de Specialty Chemicals business te onderzoeken.

Het bedrijf zal een bijgewerkte financiële richtlijn en groeiplannen presenteren die de voordelen van de twee gefocuste bedrijven zal tonen. Daarnaast zullen verdere details worden gegeven over de strategische afsplitsing van de Specialty Chemicals business.

AkzoNobel zal op woensdag 19 april 2017 ook de resultaten van het eerste kwartaal van 2017 publiceren. Deze datum is naar voren gebracht om de de zogeheten 'close-period' te verkorten zodat het mogelijk werd een investeerdersupdate plaats te laten vinden.

Ton Büchner, CEO, AkzoNobel:

"De laatste jaren hebben we een recordprestatie behaald voor AkzoNobel als het gaat om winstgevendheid en een diversiteit aan operationele maatregelen die waarde hebben toegevoegd voor de aandeelhouders. Wij vervullen onze beloften. AkzoNobel is nu een afgeslankt en wendbaarder bedrijf met een solide financiële en operationele basis met een focus op de versnelde groei.

Onze nieuwe strategie zal de waarde die het bedrijf bezit verder doen ontluiken, waaronder de creatie van twee gefocuste bedrijven. Wij zijn ervan overtuigd dat we een solide basis hebben om onze leidende posities verder uit te bouwen waardoor wij een verbeterde winstgevendheid kunnen leveren en verdere langetermijnwaarde kunnen creëren voor aandeelhouders, medewerkers, klanten, de omgeving waarin we opereren en voor andere belanghebbenden.

Wij zijn in de beste positie om deze plannen zelf te realiseren door verder te bouwen op de uitgezette koers van het bedrijf. Wij kijken er naar uit om meer details te delen over onze visie voor de toekomst van AkzoNobel."

Voor meer informatie over de huidige ontwikkelingen binnen AkzoNobel, klik hier.

- - -

AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het dagelijks leven prettiger maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren we essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 46.000 medewerkers in 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als JOZO, Sikkens en Flexa. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven. AkzoNobel behaalde een omzet van €14,2 miljard in 2016: Specialty Chemicals €4,8 miljard, Decorative Paints €3,8 miljard, Performance Coatings €5,7 miljard.

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Corporate Media Relations Corporate Investor Relations
T +31 (0)88 - 969 7833 T +31 (0)88 - 969 7590
Contact: Andrew Wood Contact: Lloyd Midwinter

                                                                                               

Safe Harbor Statement
This press release contains statements which address key issues such as AkzoNobel's growth strategy, future financial results, market positions, product development, products in the pipeline and product approvals. Such statements should be carefully considered, and it should be understood that many factors could cause forecasted and actual results to differ from these statements. These factors include, but are not limited to, price fluctuations, currency fluctuations, developments in raw material and personnel costs, pensions, physical and environmental risks, legal issues, and legislative, fiscal, and other regulatory measures. Stated competitive positions are based on management estimates supported by information provided by specialized external agencies. For a more comprehensive discussion of the risk factors affecting our business please see our latest annual report, a copy of which can be found on our website: www.akzonobel.com.
  


Attachments

Mediabericht - AkzoNobel