CORRECTION: Capitalia auditētais gada pārskats, 2016

2016. gads Capitalia bija uz izaugsmi orientēts darbības posms. Uzņēmums uzsāka darbību Igaunijas tirgū, kā arī nozīmīgi palielināja kredītu izvērtēšanas un pārvaldīšanas kapacitāti.


Rīga, 2017-05-10 11:17 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Labojums: pievienots auditētais konsolidētais gada pārskats par 2016. gadu.

Svarīgākie pārskata gada darbības rādītāji:

  • Apgrozījums pieauga par 61% un sasniedza EUR 946t;
  • Pašu kapitāls palielināts uz EUR 500t;
  • Veiksmīga darbības uzsākšana Igaunijas tirgū ar 63 klientiem gada beigās;
  • Papildus obligāciju laidieni 2016. un 2017. gadā par kopējo summu EUR 1,725t.

Par darbības rezultātiem

2016. gads Capitalia grupai (turpmāk “Capitalia”) bija uz izaugsmi orientēts darbības posms. Mēs uzsākām darbību Igaunijas tirgū, kā arī nozīmīgi palielinājām savu kredītu izvērtēšanas un pārvaldīšanas kapacitāti. 2016. gada laikā uzņēmuma kopējie ienākumi sasniedza EUR 946t – izaugsme par 61% salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Capitalia noslēdza pārskata gadu ar nelieliem EUR 11t zaudējumiem. Šāds finanšu rezultāts bija gaidām un ir rezultāts izmaksām saistībā ar darbības uzsākšanu jaunā tirgū, kā arī pateicoties virknei ieguldījumu (IT investīcijas, darbinieku skaita pieaugums un mārketinga aktivitātes), kas sniegs augļus tuvākajā nākotnē. Lai stiprinātu uzņēmuma darbību, tika pieņemts lēmums palielināt Capitalia pašu kapitālu līdz EUR 500,000 ka arī veikt slēgtu obligāciju laidienu EUR 500,000 apmērā. Tas ir ļāvis uzņēmumam kāpināt aktīvu apmēru, kas uz gada beigām sasniedza EUR 4m, palielinoties par 52% salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu.   

Par jauniem tirgiem

Kopš 2016. gada Capitalia var beidzot pilnvērtīgi sevi saukt par Baltijas valstu uzņēmumu ar darbību un darbiniekiem visās trīs valstīs. Pagājušā gada beigās Igaunijā mēs nodarbinājām 2 kredītu menedžerus, kas jau apkalpoja 63 aktīvus klientus šajā valstī. Mūsu kredītportfelis Igaunijā ir nozīmīgi mazāks nekā Lietuvā un Latvijā tāpēc mūsu fokuss 2017. gada laikā būs uz izaugsmes veicināšanu tieši šajā valstī, mērķējot dubultot klientu skaitu gada laikā. 2017. gadā Capitalia neparedz darbības sākšanu citā valstī, veltot pilnu uzmanību uz izaugsmi Baltijas valstu tirgos.   

Par nākotnes plāniem

2017. gadā mūsu darbības fokuss būs vērsts uz rentabilitātes kāpināšanu ar mērķi sasniegt 10% neto maržui. Attiecībā uz jaunu produktu izstrādi, 2017. gada pirmajā pusgadā mēs plānojam atklāt savu savstarpējo aizdevumu platformu, ar kuras palīdzību uzņēmumi varēs piesaistīti aizdevumus EUR 100,000 līdz 1,000,000 apmērā. Mums šķiet, ka šajā finansējuma apmēra diapazonā ir nozīmīgs piedāvājuma iztrūkums, ko nespēj nodrošināt ne biznesa eņģeļi, ne bankas vai riska kapitāla fondi. Capitalia līdz-ieguldīs katrā no projektiem, kas tiks piedāvāti platformā, kā arī nodrošinās turpmāko kredīta uzraudzību investoru vārdā. Citas prioritātes 2017. gadā būs mūsu tehnoloģiju platformu attīstīšana, kas ir nozīmīgs stūrakmens augstākas efektivitātes un labākas risku pārvaldes nodrošināšanai. 

Par Capitalia

Capitalia ir vadošais nebanku finansējuma sniedzējs maziem un vidējiem uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Capitalia ir finansējusi apgrozāmos līdzekļus un kapitāla investīcijas vairāk kā 1000 uzņēmumiem, ieguldot vairāk kā EUR 20 miljonus kompāniju attīstībā. 

         Juris Grišins
         Vadītājs
         Epasts: juris.grisins@capitalia.com
         Telefons: +371 2880 0880
         www.capitaliafinance.com


Attachments

Gada Pārskats, Konsolidētais, AS Capitalia, 2016, LAT.pdf