Nordic Mines får erbjudande om garanterad nyemission


Nordic Mines får erbjudande om garanterad nyemission

Den 11 maj 2017 mottog Nordic Mines AB (publ) ("Nordic Mines" eller "Bolaget") ett erbjudande från Lau Su Holding AB ("Lau Su"), bolagets största aktieägare, som innehar 21,7 procent av stamaktierna i Nordic Mines, om en garanterad nyemission som stöd till företaget. Förslaget är avsett att ersätta affärsuppgörelsen med Firesteel Resources Inc ("Firesteel").

Huvudvillkoren i Lau Sus förslag är:

  • 69,1 miljoner kronor i nyemission
  • Pris fastställt till 0,285 SEK per aktie
  • Lau Su satsar 3,0 miljoner USD i nya investeringar
  • Omvandling av 1,2 miljoner USD i lån som tidigare tillhandahållits av Lau Su, plus ränta avseende emissionskursen
  • 1,0 miljoner USD ställs till förfogande omedelbart genom ett kortfristigt lån för att klara Nordic Mines finansieringskrav
  • Lau Su ska leda ett skuldkonsortium som ska tillhandahålla minst 6 miljoner dollar för skuldfinansiering säkrade mot bolagets tillgångar och exklusiva rättigheter till bolagets guldproduktion i 5 år
  • Lau Su tar över kontrollen av bolaget genom att man efter nyemissionen har tre av bolagets fyra styrelseledamöter

Styrelsen för Nordic Mines har svarat på Lau Su rörande vissa av villkoren i förslaget och kommer att utvärdera det och eventuella justeringar av förslaget. 

Nordic Mines har utsett finansiella rådgivare att hjälpa styrelseledamöterna att utvärdera förslaget och jämföra det med den föreslagna affärsuppgörelsen med Firesteel, som meddelades den 10 april 2017 och som uppdaterades den 9 maj 2017.  Styrelsen kommer i god tid att göra en rekommendation till aktieägarna. Under tiden fortsätter Bolaget att arbeta med affärsuppgörelsen med Firesteel.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

D. Saradhi Rajan, vd: Tel: +44 743 271 1564

Ole Eikeland: Tel: +47 900 60 666

Mer information om Nordic Mines finns på webbplatsen: www.nordicmines.com.

Denna information är sådan som Nordic Mines AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande 12:00 CET den 15 maj 2017 via kontaktpersonens PR-byrå enligt ovan.

Nordic Mines är ett nordiskt gruv- och prospekteringsföretag. Laivagruvan i Finland producerades guld under åren 2011 till och med 2014. Fyndigheten är en av de största i Norden. Nordic Mines är medlem i SveMin och tillämpar dess rapporteringsregler för publika gruv- och prospekteringsbolag. Nordic Mines aktie är upptagen till handel på Nasdaq Stockholms Small Cap-lista. Se även: www.nordicmines.com.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/d54e5313-eaea-4dc8-b32b-8eaf99345859


Attachments

20170515 NOMI Press Release.pdf