BIMobject AB: Solar ökar sitt aktieinnehav i BIMobject


BIMobject AB (publ) ("BIMobject") publicerar härmed ett flaggningsmeddelande om att Solar A/S ("Solar"), största ägare i bolaget, idag ökat sitt aktieinnehav i BIMobject till över 20 procent.

Solar ägde tidigare 10 338 566 aktier, motsvarande 19,99 procent av röster och kapital i BIMobject. Efter genomfört aktieköp av ytterligare 11 434 aktier i den löpande handeln på marknaden äger Solar nu sammanlagt 10 350 000 aktier, motsvarande 20,01% procent av röster och kapital i BIMobject.

Om Solar A/S:
Solar Group är ett av Europas ledande sourcing- och servicebolag. Bolagets kärnverksamhet kretsar kring varuförsörjning, värdeadderande tjänster och optimering av Solars kunders verksamheter. Solar Group har sitt huvudkontor i Danmark, omsatte cirka 11,1 miljarder DKK år 2016 och har cirka 3 000 anställda. Solar är noterat på Nasdaq Köpenhamn sedan 1953 och verkar under handelsbeteckningen SOLAR B.

För mer information, vänligen kontakta
Louise Otto - presskontakt
Tel: +46 40 - 685 29 00 
E-mail: press@bimobject.com 

Denna information är sådan information som BIMobject AB är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 31 maj 2017 kl. 13:00 CEST.

Om BIMobject AB:
BIMobject AB är med sitt molnbaserade content management system för BIM-objekt, en "game changer" för byggindustrin världen över.

BIMobject är ett innovativt teknologiföretag som ligger i framkant vad gäller digitaliseringen av byggprodukter och material. Detta genom att tillgängliggöra produktinformation som kan omvandlas till kunskap tidigt i BIM-processen. Det gör det möjligt att industrialisera byggindustrin och ha stort inflytande över design, produktval, konstruktion, svinn, energi, kostnader, kvalitet och logistik.

Våra unika lösningar för tillverkare av byggnads- och interiörprodukter erbjuder utveckling, hosting, underhåll, administration och publicering av digitala kopior av tillverkares produkter - BIM-objekt. Webbtjänsterna för digital marknad- och pre-sales som BIMobject Cloud erbjuder, kanaliseras och integreras via appar till CAD/BIM-applikationer för att skapa direkta affärsrelationer och kommunikation världen över.

BIM-objekten integreras i informationsmodellen genom hela processen och beskriver byggnaden och dess delar i detalj, därmed ökar chanserna för att bli föreskriven för de produkter som finns tillgängliga i BIMobject Cloud.

BIMobject® - Vinnare av 2013 Red Herring 100 Global

BIMobject AB (publ) - Nasdaq Stockholm First North - Symbol: BIM 

https://bimobject.com    

Sedermera Fondkommission är bolagets Certified Adviser.


Attachments

Solar ökar sitt aktieninnehav i BIMobject