Nordic Mines AB (publ): Pressmeddelande rörande meddelande från Nasdaq Stockholm


Pressmeddelande rörande meddelande från Nasdaq Stockholm

Med anledning av föreslagna förändringar av styrelsen i Nordic Mines AB (publ), som kommunicerats genom pressmeddelande den 1 juni 2017 avseende kallelse till årsstämma den 30 juni 2017, har Nasdaq Stockholm meddelat bolaget att de föreslagna förändringarna bedöms innebära en väsentlig förändring i verksamheten och därför träffas av punkt 2.8 i Nasdaq Stockholms regelverk för emittenter. Börsen har följaktligen beslutat att en ny noteringsprocess måste initieras. Sådan ny noteringsprocess innebär att en ny ansökan till noteringskommittén måste initieras, att en börsrevisor kommer att behöva engageras för att bedöma om bolaget uppfyller noteringskraven och att en fullständig ansökningsavgift måste betalas. På grundval av ovanstående har Nasdaq Stockholm begärt att styrelsen senast fredagen den 9 juni 2017 skriftligen ska återkomma med information om hur bolaget avser fortskrida.

I enlighet med detta kommer styrelsen att svara Nasdaq Stockholm senast fredagen den 9 juni 2017, avseende hur bolaget avser fortskrida för att om möjligt undvika en ny noteringsprocess.

En tänkbar lösning som blir föremål för en diskussion med NASDAQ är att nuvarande styrelse säkrar deltagande för fyra nuvarande styrelseledamöter tillsammans med tre av Lau Su Holding AB föreslagna nya styrelseledamöter, som då tillkännages för val vid den offentliggjorda årsstämman som hålles 30 juni 2017. Om föreslagen lösning bifalles av NASDAQ, kommer en uppdaterad kallelse med ändringar att utfärdas till årsmötet. Föreslagen lösning innefattar således stöd för att nuvarande styrelse säkerställer att Legacy Hill understödjer fortsatt stöd för kontinuitet under en övergångsperiod, där en smidig överlämning från Legacy Hill till den nya av nya styrelsen utsedda ledningen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anneli Önneby

annelionneby@icloud.com

0736-806242

För mer information om Nordic Mines, vänligen besök www.nordicmines.com.

 Denna information är sådan som Nordic Mines AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande, genom ovanstående kontaktpersons omsorg för offentliggörande den 5 juni 2017 kl. 08.45 CEST.

Nordic Mines är ett nordiskt gruv- och prospekteringsföretag. Vid Laivagruvan i Finland producerades guld under åren 2011 till och med 2014. Fyndigheten är en av de största i Norden. Nordic Mines är medlem i SveMin och tillämpar dess rapporteringsregler för publika gruv- och prospekteringsbolag. Nordic Mines aktie är upptagen till handel på Nasdaq Stockholms Small Cap-lista. Se även www.nordicmines.com.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/01a99225-549a-431d-bb0e-0bcdddd6c07d


Attachments

20170605 NOMI Press Release SE.pdf