Nordic Mines undertecknar en avsiktsförklaring avseende ett Joint Venture med Firesteel


Nordic Mines undertecknar en avsiktsförklaring avseende ett Joint Venture med Firesteel

Nordic Mines AB (Publ) ("Nordic Mines" eller "Bolaget") har tecknat en avsiktsförklaring, (Memorandum of Understanding) med Firesteel Resources Inc ("FTR") i syfte att etablera ett Joint venture i FTR's favör. De viktigaste dragen i avsiktsförklaringen anges nedan.

- Målbolaget för detta Joint Venture kommer att vara Nordic Mines Marknad AB ("NMM") som idag är ett helägt dotterbolag till Nordic Mines. NMM kommer att inneha bolagets samtliga prospekteringstillstånd och alla tillgångar för exploatering. Nordic Mines kommer att bidra till Joint Venture med byggnader, anrikningsanläggning samt tillstånd vilket kommer att motsvara 49 % av Joint Venture. FTR kommer att bidra med CAD 18 000 000, ett operativt team, en verksamhetsplan och know-how vilket kommer att motsvara 51 % av Joint Venture. NMM innehåller all operativ verksamhet inom Nordic Mines koncernen.

- Samarbetsföretaget kommer att drivas av en arbetsgrupp bestående av fem ledamöter. Tre av dessa kommer att utses av FTR och två kommer att utses av Nordic Mines. Parternas avsikt är att eventuella vinster från NMM vid guldproduktionen kommer att distribueras till respektive part i form av utdelningar.

- Parterna har för avsikt att teckna juridiskt bindande avtal senast den 25 juni 2017. Detta inkluderar att FTR åtar sig betala summan CAD 18 000 000 (ca 116 MSEK) senast den 25 augusti 2017. För att initiera den juridiskt bindande dokumentationen, har detta föreslagna Joint Venture säkrat godkännande från aktieägare representerande cirka 40 % av kapitalet och rösterna i Nordic Mines, för nödvändiga röststödsavtal, frysning av kreditorers anspråk och exklusivitetsarrangemang med FTR för perioden fram till 25 augusti 2017, i syfte att slutföra transaktionen. Med frysning av kreditorers anspråk avses att lån utgivna till NMM inte kommer att inkrävas trots att dessa är förfallna. I utbyte mot detta betalar FTR summan av 887 100 EUR (ca 8,7 MSEK) till Bolaget med omedelbar verkan och senast under den vecka som börjar måndag 12 juni 2017 via bekräftad kopia på banköverföring till Bolaget. Överenskommelsen kommer vara föremål för aktieägarnas godkännande vid en kommande extra bolagsstämma till vilken kallelse kommer att ske.


- Som ett resultat av det föreslagna Joint Venture kommer Lau Su Holding AB ("Lau Su") inte längre att stödja den nyemission i Bolaget som beslutats av styrelsen under förutsättning av aktieägarnas efterföljande godkännande och som kommunicerats 2017-06-01 i kallelse till årsstämma.
 
- Lau Su har undertecknat avsiktsförklaringen och har gått med på att stödja en 51:49 Joint Venture-modell som innebär ett bindande åtagande om investering på CAD 18 000 000.

För ytterligare information, kontakta:
Torbjörn Bygdén
Företagsekreterare och Investor Relations
Torbjorn.Bygden@azets.net
00 46 (0) 70 301 45 46
Lindhagensgatan 94, box 34212
10026 Stockholm

För mer information om Nordic Mines, besök www.nordicmines.com/.


Nordic Mines AB (publ.) Är skyldig att offentliggöra denna information enligt EU: s förordning om marknadsmissbruk. Informationen lämnades för offentliggörande, via byrån för den kontaktperson som anges ovan, den 8 juni 2017 10:30 CEST.
 
Nordic Mines är ett nordiskt gruv- och prospekteringsföretag. Laiva-gruvan i Finland producerade guld mellan 2011 och 2014. Insättningen är bland de största i Norden. Nordic Mines är medlem i SveMin och tillämpar sina rapporteringsregler för offentliga gruv- och prospekteringsföretag. Nordic Mines-aktien har tecknats för handel på Nasdaq Stockholms Small Cap-lista. För ytterligare information, se www.nordicmines.com.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/5c7b5fcb-587d-49b1-b372-964829cb1a7b


Attachments

Press release June 7 SE.pdf