NP3 förvärvar fastighetsportfölj i Luleå


NP3 Fastigheter AB (publ) har förvärvat 9 fastigheter i Luleå om sammanlagt 24 500 kvadratmeter med ett underliggande fastighetsvärde om 276 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. Fastigheterna har en ekonomisk uthyrningsgrad om 93 % och det årliga hyresvärdet uppgår till 24 miljoner kronor. Den genomsnittliga återstående löptiden på hyresavtalen uppgår till 2,4 år.

Fem av fastigheterna är belägna på Storhedens handels- och industriområde som är övre Norrlands största handelsområde och som ligger längs E4, cirka 8 kilometer väster om centrum. Storheden har tilldelats tidningen Markets utmärkelse för Sveriges populäraste handelsområde. Resterande fastigheter ligger i universitetsområdet i närheten av Luleå tekniska universitet och Luleå Science Park. NP3 äger sedan tidigare fastigheter på dessa områden, därmed medför förvärvet att NP3 blir en av de större fastighetsägarna på dessa områden.

Största hyresgästen är Axfood Snabbgross som står för 8 % av hyresvärdet med en återstående löptid på hyresavtalet om 4,5 år. Andra större hyresgäster är Praktiska Gymnasiet, Cramo och Peab. I förvärvet ingår byggrätter om cirka 8 500 kvadratmeter. NP3 tillträder fastigheterna den 2 oktober 2017 och säljare är Galären.

- I och med förvärvet stärker vi vår närvaro i Luleå vilket varit prioriterat. Det är en växande stad med tilltagande hyrestillväxt där NP3 ska vara stora. Vi har flera projekt under produktion i Luleå och ser en fortsatt god efterfrågan. Därför ser vi ett stort värde i de medföljande byggrätterna, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter. 

För ytterligare information kontakta:
Andreas Nelvig, Verkställande direktör, telefon 070 31 31 798, andreas@np3fastigheter.se

NP3 är ett kassaflödesorienterat fastighetsbolag med fokus på kommersiella förvaltningsfastigheter med hög direktavkastning i norra Sverige. Per den 31 mars 2017 uppgick fastighetsbeståndet till 827 000 kvm uthyrningsbar yta fördelat på 206 fastigheter inom segmenten handel, industri/logistik, kontor och specialfastigheter. Fastighetsbeståndet är indelat i sex marknadsområden: Sundsvall, Gävle, Dalarna, Östersund, Umeå och Luleå. Fastighetsvärdet uppgår till över 6,5 miljarder kronor. NP3-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Mid Cap. NP3 grundades 2010 och har sitt säte i Sundsvall. Läs mer på www.np3fastigheter.se


Attachments

NP3 förvärvar fastighetsportföj i Luleå 2017 06 30